עזרתכם בבקשה

עזרתכם בבקשה

לפני 7 שנים עברתי ניתוח טבעת. שמו לי אותה ליד הסרעפת (אני יודעת שיש עוד מקום ולכן מציינת) הטבעת לא ממש עבדה ולא ירדתי ממש במשקל בגללה, אלא מסיבות אחרות.
לאחרונה אני ובן זוגי חשבנו על הריון. האם יש פה מישיהי שהיתה בהריון עם טבעת ויכולה לספר לי - אם זה מפריע בכלל? כשאני מתכופפת אז המתקן (שמנפחים את הטבעת דרכו) נוגע לי בסרעפת וזה כואב ואני חוששת שעובר שבועט יכול גם להכאיב.
אשמח לשמוע עצות.

תודה מראש

אופירA

New member
מנהל
את הטבעת שמים במקום אחד ויחידי

מתחת לחיבור של הוושט לקיבה.
את הפורט, תיבת ההזרקה, שמים לפי המנתח - או בחזה או במותן.

אצל מי נותחת לפני 7 שנים?
למה הטבעת לא עבדה?

נשים שהיו בהריון עם טבעת לא דיווחו פה כלל על בעיה עם כאבים בפורט בזמן ההריון.
בהריון צריכים להקשיב לעומס על הקיבה וליכולת האכילה, ולתזונה הנאכלת, ולפתוח את הטבעת בהדרגה מאוד זהירה במשך הזמן. לפתוח מיד כשצריך, קצת קצת לפי הצורך, בלי לסכן את הבריאות אפילו רגע. ולא לפתוח יותר ממה שצריך, כי חבל על הבריאות.
יש ממליצים בימים שלפני הלידה לפתוח את כל הטבעת כדי שלא יסתבך משהו בזמן הלחץ של הלידה (ולסגור אח"כ בהדרגה מאוד מדורגת, כמו אחרי הניתוח).

כאבים בזמן שאת מתכופפת לא צריכים להיות. לכי לבדיקה של כירורג, של מומחה בטבעת. האם כל השנים היה לך כאב כשאת מתכופפת? הכאב קל ונסבל?

תשובות

נותחתי אצל אילן חרוזי - שבינתיים יצא לפנסיה.
הטבעת לא עבדה כי פשוט אכלתי דברים רכים, והיא לא עצרה אותי בכמויות רק במהירות. היום אני מצליחה להוריד במשקל בגלל תזונה מסוייימת ולא בגלל הטבעת. היא פתוחה כבר כמה שנים ואני לא מרגישה אותה.
יש לי בעיה בספיגה של כל מיני ויטמינים והרופא שלי חושב שזה אולי בגלל הטבעת. הוא אומר שבדרך כלל ניתוחים סביב הקיבה יוצרים בעיות של אי ספיגה גם אם זה טבעת.

בדרך כלל כשאני מתכופפת ועושה מתיחות (כמו לגעת באצבעות הרגליים) אני מרגישה אותה. הרופא הסביר שהיא נוגעת בסרעפת ובגלל זה הכאב, ואין מה לעשות. כשזה כואב זה לא נסבל ואני צריכה להתיישר מיד, ורק אז זה עובר.
לאחרונה נרשמתי ליוגה ושם זה ממש מפריע.

אופירA

New member
מנהל
זה רופא משפחה, או כירורג סתם?

הייתי מתייעצת גם עם כירורג מומחה לניתוחי טבעת, לשמוע חוות דעת מומחה.
כשאומרים לי "אין מה לעשות" אני צריכה לשמוע את זה מכמה רופאים כדי להאמין... כדי לוודא שלא מדובר בתופעת "מה שאני לא יודע לא קיים".
בפרט כאשר זה ממש מפריע.
ותזכרי - זו לא הטבעת, אלא הפורט (תיבת ההזרקה הצמודה לעור מבפנים).
עוד דבר, אחרי 7 שנים הייתי עושה צילום אחד, כדי לראות שהכל במקום בפנים.

בנוגע להרזיה, מה שאת מתארת לא נקרא "הטבעת לא עבדה". זה כמו להגיד המכונית לא נוסעת, כאשר לא הורדת אמברקס ולא לחצת על הגז... שום מכונית לא תיסע אם הנהג לא יפעיל אותה נכון...
קוראים לזה "לרמות את הניתוח". "לעקוף את הטבעת". ידוע לכל שהטבעת לא עוצרת גלידה ושוקולד. שייקים, מעדנים וכלכלה רכה יעברו בכל כמות (אלא אם כן סגרת את הטבעת הרמטית). כל החוכמה היא לאכול לחם, ירקות ודברים שעוברים יותר בקושי (ולתמרן עם הסגירה בהתאם לצורך, כדי להגיע למצב של שובע מכמות קטנה לאחר אכילה בצורה נכונה).

אבל טוב שיש תזונה שעוזרת לך לרדת במשקל, ברוך ה'. האמת, כל אחד צריך למצוא משהו כזה לחיים, כי להדק טבעת זה לא פיתרון לכל החיים.

למעלה