עזרתכם בהשראה

נטאשKה

New member
עזרתכם בהשראה


בזמן האחרון בגלל ברזל נמוך בהריון (מטופל, מטופל, לא
לחשוש
) אין לי כח ליותר מדי בישולים (ואגב בהקשר זה חייבת לציין לטובה גם את מומחה הנשים/פריון שלי וגם את רופא המשפחה שלי ששניהם אמרו מיוזמתם - "אני מקווה שאת לא נותנת לאף אחד למכור לך/לשגע אותך שהברזל הנמוך קשור לטבעונות, נכון?!"

הגדיל רופא הליווי הריון שלי וביקש ממני לשלוח אליו את הדבילים שמציקים לי על מנת שהוא, ציטוט מדויק "ירביץ בהם תבונה. רצוי עם משהו קשה"
)

אני חושבת על אוכל לשבת ואולי גם כזה שכבר אפשר להשאיר במקרר/להקפיא לשאר השבוע כדי שיהיה לי קל יותר כשאני חוזרת מהעבודה ועדיין אוכל מזין ובריא ככל האפשר.

כרגע יש לי בבית - שני סלקים, קולרבים, חצילונים קטנים וחציל גדול, שתי דלוריות, כמה בטטות. ירוקים למינהם. ג'ינג'ר.


יש חבילת טופו.

ברמת הקמחים המדביקים למשל לקציצות יש בעיקר קמח חומוס.

יש עדשים מסוגים שונים, שחורות, כתומות ואולי אפילו ירוקות ונראה לי שיש גם שבבי סויה. יכול להיות בהחלט שיש חיטה קינואה ודומיה.

יש לי כרוב ניצנים קפוא ושעועית צהובה וירוקה קפואה. יש גם תחליף בולונז של טבעול.

דברים שלא צריך להרחיק בשבילם לקניות אפשר גם לקנות, אבל אני מעדיפה לנצל למקסימום את מה שיש לי בבית כמובן.

יש ירקות ופירות. כרגיל.

אני בבלק אאוט מוחלט. אשמח לרעיונות והשראה
 

ladybug6

New member
אני עושה התמחות בהכנת אוכל במינימום מאמץ/זמן..

וגם אני משתדלת להתמקד במזונות עתירי ברזל וסידן וצפופים תזונתית, אז אני הולכת על הדברים הפשוטים יותר.
למשל אתמול לקחתי פרחי ברוקולי של סנפרוסט + שעועית ירוקה עדינה, שמתי במיקרו לכמה דקות עד שהפשירו.
במחבת חיממתי קצת שמן, הוספתי תבלינים כמו פפריקה, זרעי חרדל, אבקת קארי, מלח פלפל, שבבי בצל יבשים, ושפכתי פנימה פחית מסוננת ושטופה של גרגרי חומוס. הקפצתי ביחד דקותיים, הוספתי פנימה את הירקות הירוקים, וכיביתי את האש. לקח 10 דקות

&nbsp
סלקים אני מבשלת במים עד שהם רכים, מקלפת, פורסת לפרוסות דקות, מפזרת בצלחת רחבה ומזלפת שמן זית, מלח גס, קצת בלסמי וקצת סילאן. הכי פשוט, הכי טעים. משתלב מצוין גם בתוך כריכים.
&nbsp
דלוריות ובטטות הייתי אופה בתנור בקוביות קטנות עם קצת שמן ומלח, ומצוותת לעדשים שחורות מבושלות, ומכינה רוטב ויניגרט (יש לי מתכון כזה בבלוג, עם דלורית). ומוסיפה שלל עלים ירוקים קצוצים. מחזיק במקרר כמה ימים טובים.
&nbsp
מהטופו הייתי מכינה בולגרית כדי להוסיף לסלטים וכריכים, או שהייתי מצרפת למוקפץ.
&nbsp
שעועית ירוקה/צהובה אני אוהבת או ברוטב עגבניות, ואז אפשר לאכול עם אורז או דגן כלשהו, או ככה מוקפצת במחבת עם שום ולימון. לא מזמן נשאר לי אורז לבן במקרר שכבר נהיה קצת יבש אז חיממתי במחבת קצת שמן, הוספתי הרבה שום וג'ינג'ר קצוצים, רוטב סויה, הוספתי את האורז ושעועית ירוקה, ולבסוף גם הוספתי אגוזי מלך (קשיו או בוטנים היו מתאימים יותר אבל זה מה שהיה לי וגם היה אחלה).
&nbsp
מהבולונז של טבעול הייתי עושה פסטה בולונז ומעשירה את הרוטב גם בעדשים כתומות וקוביות גזר קטנטנות. זה מחזיק כל השבוע במקרר ואפשר לחמם ולאכול ליד תוספות וסלטים.
&nbsp
מקולרבי לצערי אני נמנעת אבל הייתי אוהבת לפרוס אותו דק ולנשנש ככה. אפשר להגדיל לעשות ולתבל את הפרוסות בקצת שמן לימון ומלח :) חמותי מכינה את זה ביחד עם שומר וגזר נאים, ולפעמים גם מוסיפה כרובית נאה ושמיר קצוץ. אני פחות בעניין אבל למי שאוהב זה מאוד בריא ומחזיק במקרר מלא זמן.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה