עזרתכם במציאת כיוון חדש...

ורד בר 2

New member
עזרתכם במציאת כיוון חדש...

שלום, אני נמצאת במצב "תקוע" לחלוטין . אני קרובה לגיל 50, גרה בפריפריה ביישוב קטן. הכשרתי בתחום מתמטיקה ומדעי המחשב. בעברי עבדתי בהוראה ואיני רוצה לחזור לזה. וגם עבדתי בתכנות בתקופות שונות בחיי. מובטלת כעת מזה שנתיים. תקופה שנייה של אבטלה ארוכה. לחזור לתחום המחשב אני לא מצליחה כי אין לי ניסיון בשום דבר שמבוקש כיום. להתקבל לעבודות אדמיניסטרציה אני לא מצליחה כי קו"ח לא מתאימים ואין שום ניסיון בתחום. כל מודעה שאני מוצאת שנראה לי שכישורי מתאימים והייתי יכולה לעשות, פשוט לא חוזרים אלי. נדרש ניסיון ורצוי גיל צעיר בכל תחום. ואני בכישורי יתר להרבה עבודות אז פוסחים עלי. בתחום המחשבים אין באזורי הרבה קורסים שחברות מכשירות בהן עובדים חדשים – זה היה המנוף שקיוויתי להיעזר בו – אולם מעדיפים בוגרי תואר טריים ולא אדם בגילי (למרות שאני נראית צעירה בהרבה...) עברתי קורס מדריכי SAP, אבל לא השגתי לאחר מכן עבודה ברדיוס סביר. עברו שנים ואינני זוכרת כמעט כלום, ובכל עבודת SAP מבקשים ניסיון. עברתי גם קורס ניתוח מערכות, וגם בתחום זה לא השגתי עבודה. פשוט אין באיזור. ומבקשים אנשים מנוסים. התלבטתי מאד אם ללמוד בודקי תוכנה, או מתכנתי דוט.נט. האם בכלל יש סיכוי להעסקתי בתום הקורס ללא ניסיון? (אלו קורסים יקרים מאד עבורי.!) אני הולכת ומאבדת את מיומנויותי המקצועיות. האבטלה הארוכה הזו נראית רע בקורות החיים (ששופצו פעמים רבות בעזרת מומחים) אבל אני לא יכולה להמציא אחרים !!! אני מחפשת תחום להסבה, שאוכל להשיג בו עבודה, ורצוי תחום מפרנס.. .ולא בשכר מינימום. הבעיה שאזור המרכז רחוק לי ולהגיע לשם ללמוד זו ממש בעיה. (בנוסף לעלות הקורס והנסיעות). אבל גם אם לא היה כך – טרם מצאתי לי תחום רצוי! עשיתי בעבר תהליך הכוונה מקצועית בחברה בתחום, ביקשתי שיתמקדו בהסבות קיצרות מועד בגלל הגיל, העלויות וכו'. לא יצאתי משם עם שום דבר מעשי. הדבר היחיד הנגיש עבורי הוא הנהלת חשבונות. אבל – שוב כשנה וחצי להגיע לרמה 3 שהיא בערך מינימום נדרש, שכר התחלתי מעליב, גם כאן נדרש ניסיון בכל מודעת עבודה, והעיקר – התחום פשוט משעמם אותי ולא מאתגר !!! אולי יש מישהו עם רעיון עבורי? אבל באמת מישהו עם רצון טוב, ולא סתם עקיצות מעליבות. אני פונה לכאן מתוך ייאוש. קשה לי להמשיך כך. בלי פרנסה, בלי מסגרת, בלי תעסוקה. אני לא יודעת לאילו כתובות ניתן לפנות, ובטוחה שאין ניסים בקנה לאף אחד. אני מרגישה צעירה, ויודעת שאני יכולה לתרום רבות. אני מרגישה שחיי פשוט מתבזבזים.

אני מייעץ לך ללכת על תחום

שתוכלי לעסוק בו באופן עצמאי, ולא להיות תלויה במישהו שיעסיק אותך. מכיוון שאת מתנסחת יפה, אולי תפני לכיוון של יחסי ציבור? (הייתי אומר עיתונאות גם, אבל שם מרוויחים מעט).

מנטינה

New member
הרעיון לעבוד במשהו שאת טובה ואוהבת

לדוגמא, אפיה או בישול נהיגה... אני מכירה אישה בת גילך שיצאה לעבוד כעוזרת בית ומרוויחה גם פעילות גופנית נימרצת שהיתה זקוקה לה מאד.

דואנדה

New member
הי, כמה דברים

איך יכולת הלימוד העצמית שלך במחשבים? אם האנגלית שלך בסדר את יכולה ללמוד לבד תכנות ל-web. התחום הזה פורח, ואני מכיר אפילו תלמידי תיכון שמחלטרים מהצד בקיץ. אני מדבר על בנייה של אתרי אינטרנט או עיצוב אתרים. יש כסף טוב לזה, זה מאפשר עבודה עצמאית מהבית, או אפילו במסגרת כל מיני חברות קטנות שצצו ומחפשות אנשים עם רקע בבניית אתרים (תוכלי להתחיל לבד, לצבור ניסיון ולהמשיך מפה הלאה). יש כל מיני סוגי סביבות לתכנות באינטרנט, ומהמעט שאני יודע הייתי ממליץ לך להתחיל אולי עם php, קצת javascript; אבל הכי טוב שתשאלי אנשים שמתעסקים עם זה, את יכולה כאן בתפוז בפורומים, או להריץ חיפוש ב-google. התכנות יחסית נחמד, יש הרבה מקום גם ליצירתיות וגיוון כי כל פעם עובדים על איזה אתר חדש, בונים, מעצבים. מישהו שאני מכיר שהתחיל להתעסק בזה (תלמיד כיתה י"א שכבר עשה הקיץ הזה 10000 שקל רק מזה), אמר לי משהו על זה שעיצוב אתר זה משהו שלוקח זמן, ושהוא מעדיף להתעסק עם ההקמה ולקנות תבניות עיצוביות (templates) שמוצעים למכירה באינטרנט. הוא גם אמר משהו על זה שיש כל מיני סוגי אתרים, ושהכי קל לו לעבוד עם אתרי תדמית, היינו אתרים של גוף\חברה\אדם-פרטי ששמים כמו כרטיס ביקור שלהם, לשווק את עצמם על הרשת. זה ידע בסיסי ואולי חסר, אז באמת כדאי שתשאלי עוד חבר'ה שמתעסקים עם זה אם זה באמת מדבר אלייך. עניין אחר, אמרת שאת גרה בפריפריה. למה שלא תנסי לפנות ישירות לאיזה חממה טכנולוגית שפועלת באיזור שלכם. החממות מאגדות כל מיני חברות היי-טק וביו-טק, ויש להן גם קטע כזה של להיות דווקא בפריפריה. אני לא יודע אם הן מתוקצבות ע"י המדינה או מה המודל העסקי המדויק פה. אני מכיר את החממה בקריית שמונה למשל. יש לי חבר שחיפש גם הרבה זמן עבודה באיזור הצפון ולא מצא, והוא הלך וכתב מכתב או אפילו דיבר ישירות עם מנהל החממה שאם יש משהו מתאים שיעזור לו, יסדר לו משהו, ואכן כך היה, והוא השתלב באחת החברות. זו יכולה להיות אופציה שכדאי לנסות, אולי הם זקוקים למתכנתים. תחשבי על זה שהם ממוקמים בפריפריה, ובד"כ הקטע הוא איך למשוך חבר'ה עובדים מהמרכז (אז מציעים הרבה כסף אם צריכים מישהו עם הכשרה\ניסיון ספציפיים.., אבל אם צריך מישהו לעבודת תכנות פשוטה, למה שלא ייקח מישהי שכבר נמצאת מתחת לאף, דווקא הולך טוב..). בכללי - זה קשה למצוא עבודה בגיל הזה, אז אני מבין אותך, ואני לא מנסה לייפות כאן, כי זו המציאות. אבל תקווה, חשוב תקווה ולא להתייאש. מאחל לך שהכל יסתדר בסוף. בגלל שאת באה מהכיוון של מחשבים, אני הייתי מייעץ לך בחום ללכת ולשאול אנשים מהפורומים של המחשבים. יש שם אנשים שמתעסקים בזה. ספרי את הסיפור שלך, וסביר ששם תמצאי יותר אנשים שיוכלו לתת לך ידע איכותי על מה הסיכויים שלך או מה האפשרויות (למשל שאלה כמו ששאלת - האם יקבלו אותי לעבודה לאחר קורס לבודקי תוכנה?). בהצלחה ושנה טובה.

למעלה