חובה להשתמש בכיפה המיועדת לבטיחות -בעת החיתוך,
ותפקידה להפריד בין האצבעות - לסכין החיתוך שמאוד מאוד חדה .
ואם אכן נוהגים בזהירות, המכשיר ממש מוצלח לחיתוך פרוסות, ונשמר לאורך שנים.
 
גילוי נאות : אני לא משתמש בכלי זה ( פשוט חותך יפה עם סכין רגיל)
אלא רק מכיר אותו אבל לא נראה לי שאפשר ליפול עם זה.
לגבי השימוש במנדולינה :
זה יכול להיות טוב רק כשהעגבנייה מוצקה מאוד והמנדולינה חדה מאוד
אחרת זה עלול להתכווצ'ץ' נראה לי שגם דקירת העגבניה ע"י המכשיר
עזר שמשתמשים כדי להגן על היד יכול לפגוע באסטתיות כשמדובר בעגבניה.