עזרתכם דרושה - התנהגות מוזרה של גופית

עזרתכם דרושה - התנהגות מוזרה של גופית

יאני מאוד חדשה בענייני דגים - ש לי אקווריום קטן שקיבלתי מתנה ביחד עם אבני חצץ וכמה צמחי פלסטיק ואליו הכנסתי דגים בצורה לא נכונה והם עברו פעמיים טראומה לפי מה שכתוב בכמה אתרים.
עכשיו - נדמה שהכל הסתדר והמים צלולים ויש את המכשור הרלוונטי - הכל למעט הגופית
הזכר שהיתה בחברתו מת יום לאחר הגעתו אל אקווריום הטעויות שלי לצערי.
נכון לעכשיו היא עם בטן קצת נפוחה וכתם שחור בבטן.
היא מסתתרת לי פתאום וכמעט לא אוכלת..
היא מסתובבת הרבה פחות במרץ באקווריום ....
אני דואגת לה - ואני לא יודעת מה זה אמור להיות.. מחלה? טראומה? הריון?
ועם כל הלחץ הזה אני לא מצליחה למצוא הודעה אחת בעברית על התנהגות של נקבת גופי בזמן הריון.. כך שלא יודעת לסדר לעצמי את המחשבות בראש לצד פעולה נכונה...

cavihai

New member
ודבר קטן נוסף..

תוכל אולי לפרט על הסימנים של ההריון מול הסימנים של הסטרס?לא מצאתי אתזה
אגב ממש תודה על המאמרים ועל התגובה .

dorliking

New member
היי

בזה אני יכול לעזור לך .
אוקי , למזלך , אני מגדל הרבה גופים ( בעיקר גופים ) , ועברתי הרבה השרצות , לצערי רק פעמיים הצליחו אז הנה כמה טיפים ומידע :
1 . אם האקווריום שלך מרובע , אז מומלץ לקנות תא השרצה ( אם את רוצה לראות שרצים ) , תא השרצה יכול להיות לפעמים בעיה גדולה , למה ? לפעמים השרצים לא יורדים לחלק התחתון של התא ואז נאכלים על ידי האמא , בכל מקרה , תמיד יש כאלה שיורדים למטה ....
2. אם תעלי תמונה ברורה של הגופית נוכל לתת לך טיפה יותר מידע , וכמובן נשמח לקבל פירוט של האקווריום כמו גודל , צורה , סוגי דגים וכמויות שלהם ...
3. סימני היריון מתאפיינים בבטן הדג ( כמובן נקבה ) גדולה בהרבה מהרגיל , בדרך כלל לפני השרצה הם מתבודדים ובקושי שוחים , לפעמים גם העיניים שלהם הופכות להיות שחורות עד לאחר ההשרצה .... ( לפחות אצל חלק הגופיות אצלי )
4. אם ברצונך לתת להם את האפשרות לחיים סבירים , חובה אבן חמצן שתחובר בעזרת צינור שיחובר למשאבת חמצן ( לא עולה הרבה , אני מעריך שבסביבות השבעים שקל כולל האבן והחוט , ששניהם לא יקרים בכל מקרה.... ) , הלילות הופכים להיות קרירים ולכן חובה להכניס טרמוסטט לאקווריום וגם מד חום מיוחד לאקווריום .

אין סיבה לדאגה , הכל בסדר , גם שאני התחלתי לגדל דגים ( לפני חודשיים ) ,בהתחלה מתו לי מלא ! גם בגלל טעויות של הכנסת הדגים ישר לאקווריום בלי לראות את ההוראות הכנסה , חוסר מכשור באקווריום וככל הנראה מעט חמצן .

כיום אני מגדל :
- 5 גופיות
- 3 גופים
-1 סייפן
- סייפנית
-2 אלמנות צבעוניות
- ופלסטקומס ( דג ניקיון - מומלץ מאוד )

נכון שהנפח של האקווריום שלי לא גדול , 25-30 ליטר אבל ככל הנראה , זה מספיק להם , לכולם יש הרבה מקום , והדגים ברוך השם חיים , ויש אבן חמצן , פילטר , טרמוסטט וכ'ו .....
אם יש לך עוד שאלות , אני כאן...

banana1976

New member
נפח האקווריום שלך קטן.

סייפנים צריכים לפחות 40 ליטר.
אלמנות שלך עברו התעללות הוכנסו לתמיסת צבע והם דורשים לפחות 60 ליטר.
פלקוסטומוס צריך 250 ליטר הוא מגיע ל 45 ס"מ.
אקווריום שאינו מתאים לנפח מינימלי לדג הוא יה מעוקב גדילה, העניים יגדלו יותר מייחס הגוף.

dorliking

New member
-

הנושא הוא לא עלי , אני סתם נתתי דוגמא , סייפנים , גופים , ועלמנות לא גדלים יותר ממה שהם היום , לגבי הפלסטקומס אני ידוע ....
האקווריום זמני כמובן והוא יוחלף למשהו הרבה יותר גדול בזמן הקרוב ( בסביבות ה200 ליטר ויותר .... )

למעלה