עזרתכן בבקשה

lilu31

New member
עזרתכן בבקשה

היי
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים, נכנסתי להריון תוך שבוע- אחרי שנים של גלולות...אנחנו מנסים לאחרונה להרות שוב. לא מצליחים כמה חודשים. הקטנה היא עדיין יונקת 3-4 פעמים ביום (כבר לא בלילה). אני מכירה טוב את גופי ומרגישה היטב את כאב הביוץ.
אני בת 37 והשעון מתקתק...
בדרך כלל יש לי PMS עצבנית, מחזורים מאסיביים. אבל מאז ההריון לא זוכרת כל כך את רמת הכאבים.

בחודש האחרון מספר סימפטומים: כאב חד כמו דקירה בצד ימין ממש כאילו מישהו תופס לי את השחלה ומועך אותה, במשך כל הלילה. מחזור שהגיע אחרי שבועיים, קצר ללא דימום כמעט רק קרישי דם. ה-מון גזים ושלשולים. קישרתי את כל התופעות האלה שקרו בחודש האחרון ללחץ בשל תקופת בחינות. אבל הגעתי אליכן ואני שואלת- האם עליי להיבדק?
מה לבקש מהרופאה שלי? בדיקת הורמונים?
לקבוע תור לרופא נשים?
לקחת כמה נשימות ולהירגע?

לואי84

New member
לנשום ולהרגע תמיד מומלץ

התחושה שמשהו מועך את השחלה יותר מדי מוכרת לי לצערי
בהחלט נשמע לי שכדאי לך להבדק ולעשות אולטרסאונד.
האם הכאבים הם חדשים? בעבר לא היו לך כבאים ושילשולים בזמן מחזור?
ממליצה לך לא ללכת רק לרופא נשים רגיל אלא לקבוע למומחה אנדו'. יש לך אפשרות ללכת לאחת המרפאות המתמחות (תלוי באיזור מגורייך) או תמיד אפשר פרטי.
בנוסף תמיד אפשר כמו שאמרת לעשות בדיקה של פרופיל הורמונלי בגלל האיחור במחזור. באותה הזדמנות לבקש בדיקהה של CA125 (זה סמן בדם שלפעמים גבוה אם יש אנדו')

לואי84

New member
אה, עכשיו שמתי לב

שאמרת שהיית שנים על גלולות... בהחלט אני ממליצה לך לבדוק בכיוון של אנדו' וכדאי לך לדעת שרופאי נשים "רגילים" לא ממש מבינים בנושא..

lilu31

New member
תודה לך!

אני גרה בירושלים,
ממי מבקשים את הפרופיל ההורמונלי? וממי מבקשים את CA125? חייבים רופא נשים?

לואי84

New member
את יכולה לנסות גם מהרופא משפחה

בירושלים אני לא כל כך מכירה מומחים לאנדו' מלבד ד"ר רבל ששמעתי שהוא נחשב רופא טוב שמבין בתחום. אני חושבת שבהדסה יש מרפאה לאנדו'. אולי יש פה ירושלמיות שידעו לתת יותר פרטים.
וכמובן תמיד את יכולה להגיע למרפאה בתל השומר ששם הכי מנוסים אם אני לא טועה.

lilu31

New member
תודה!
יש ירושלמיות בקהל?

איך הולך העניין של לקבוע תור לשר"פ בהדסה?

לואי84

New member
על פי האתר של עמותת אנד"י

המרפאה בהדסה מנוהלת ע"י ד"ר חמני אבל קראתי מתישהו שהוא כבר לא עובד אז אולי יש שם מישהו אחר. מצד שני יכול להיות שזה השתנה מאז.
בכל מקרה מספרי הטלפון שרשומים שם 02-5842111 ו- 02-5844953.
לתל השומר מבקשים טופס 17 מהקופה או שקובעים ישירות ואז משלמים סכום לא גבוה, אז אני מתארת לעצמי שזה אפשרי גם שם.

liats80

New member
הי לילו

בהחלט ממליצה להבדק.
למיטב ידיעתי חמני לא עובד כרגע.
כדאי לעשות טיול למרכז ולהגיע למומחה בתחום.
ליאת.

למעלה