עזר לקריאה במחשב

באפט

New member
עזר לקריאה במחשב

שיטה נפוצה ופשוטה לשפר את מהירות ויעילות הקריאה היא שימוש במצביע כמו עפרון או אצבע כדי להקל על העיניים להשאר על אותו קו ולנוע בצורה חלקה יותר. השאלה שלי היא האם קיימת אופציה שמתאימה גם לקריאת טקסטים במחשב, למשל באינטרנט. הפתרון האידיאלי מבחינתי יהיה תמיכה ברמת מערכת ההפעלה כך שע"י סימון קטע טקסט כלשהו, באינטרנט או במעבד תמלילים, יהיה ניתן להפעיל את "עזר הקריאה" הזה. בהפעלתו, יופיע מתחת לתחילת הטקסט מצביע אשר ינוע בקצב שהוגדר מראש לאורך הטקסט. כאשר המשתמש יהיה מעוניין להפסיק את רצף הקריאה מסיבה כלשהי, הוא פשוט יזיז את העכבר, והמצביע יפסיק את תזוזתו הקבועה ויעמוד על מקומו. יהיה ניתן למקם אותו מחדש או להפסיק את הפעולה.

תשמע,רעיון מצוין

נראה לי קל מאוד ליישום (בתוכנה שתתלבש על מעבדי תמלילים ודפדפנים) ולא נראה לי שמישהו יישם את זה. בעיות: 1. קשה לגבות מחיר 2. לא ברור פלח שוק. 3. מיקרוסופט ושות' יכולות ליישם את זה בצ'יק ולעקוף את הפטנט. דרכים להתגבר: 1. חיוב במיקרופיימנטס (תשלומים זעירים) 2. התחלה של התוכנה כשותפה SHAREWARE 3. צבירת שוק קריטי וניסיון לעמידה בלחץ מול מיקרוסופט והענקים.

באפט

New member
תגובה

תודה על המשוב החיובי. כרגע לא נראה לי שאני אממש את הרעיון הזה או אשקיע בו, אבל מעניין אותי בכל אופן לדעת מהם "מיקרופיימנטס".

rattlehead

New member
מיקרופיימנטס

תשלומים קטנים על שירותים קטנים. הבעיה המקורית היתה איך לגבות מאנשים תשלומים קטנים? הרי דרך כרטיס האשראי, רק העמלה תעלה יותר מהתשלום (מדובר פה על עשרות אגורות). הפתרון הוא תשלום דרך ספק שאתה משלם לו בדרך כלל, כגון ספק האינטרנט או הטלפון (מי אמר מונופול ולא קיבל? :) שמוסיף את המיקופיימנט לתשלום השוטף.

באפט

New member
תודה

זהו מודל תיאורטי/עתידי, או שיש ספקי אינטרנט שתומכים בו?

למעלה