עטים

arsar

New member
אוסף נהדר - כל הכבוד

אולי תוכל לידענו את תהליך הייצור לפרטיו? בעיקר מענין הקידוח... תודה.

artagel

New member
עטים

תהליך חריטת עטים בחירת סוג העט,חיתוך העץ למידה מתאימה,קידוח,הדבקה,הכנה לחריטה,חריטה וגמר כרצונך,הרכבה. לפירוט אופן ההכנה והעבודה לא אכנס היות ופירוט תיאורתי בלאו הכי לא יספיק.חייבים לראותו באופן מעשי.כמו כן קיימים כלים וחומרים יחודיים הניתנים לרכישה או בחו"ל או גם אצל ראוב זאלק(אני לא הפרסומאי שלו) אך זה מה יש בארץ,הוא גם ידריך אותך באופן מעשי בחפץ לב. אני קיבלתי שיעור כזה. דרך אגב מדוע אתה מעוניין במיוחד בקידוח ?-תהליך מאוד פשוט ורגיל.

arsar

New member
כויוון שלקדוח לאורך "מקל" צר באורך כ-12 ס"מ

דורש ציוד מסוים. נכון? את תיאור התהליך רציתי בשביל כל המעונינים. בחו"ל הרבה מאד אנשים עוסקים בכך ויש עיתונות מקצועית מותאמת.

artagel

New member
כויוון שלקדוח לאורך "מקל" צר באורך כ-12 ס"מ

מצטער שלא היה לי זמן בבוקר לפרט התאור שלי היה למעשה תקציר,אך אם החתולים רוצים לינוק אצטרך לרשום את כל התהליך בפרוטרוט ,תן לי קצת זמן O.K ? לעיניין הקידוח לא קודחים "מקל" באורך 12 ס"מ אלא המקל כבר בתחילה נחלק לשניים בהתאם לאורך הצינוריות המצורפת לכל דגם של עט. להתראות

yulevi

New member
דוד תכין לאריה דוגמא../images/Emo92.gif

כשנבקר אותו במכללה,והסבר מפורט לא יזיק,יש לנו סבלנות

מצטער אבל יש לך טעות בסיסית !!!

העט בנויה משני חלקים , אורך כל חלק כ- 5.2 מ"מ , מכאן שהקידוח קל יותר , כעת קיימות מס' שיטות לקידוח , האחת עם מקדחת עמוד והשניה על גבי המחרטה מאחר לעלולה להיות סטיה בזמן הקידוח , יש לוודא כי המחרטה - העוקצים מקבילים ונוגעים האחד בשני ורק אז לאחר ה"איפוס מחברים את התפסניות -נ הקדמית לצד המנוע בו יוחזק העץ ובאחורי תפסנית ובה המקדח , לפי העטים שהציג ידידנו המקדח לעטים הנ"ל הינו מקדח עץ 7 מ"מ

artagel

New member
עטים

אהלן עזר מה נישמע? אני מצרף הסבר לאופן הביצוע כפי שאני מבצע כל העטים שראית במשלוח הקודם שלי נעשו בצורה הזו וגם אלו שהבאתי לא מכבר מארה"ב יעשו כך.אם לא מתאים לך אל תשלם.הנחה אחת נכונה בדבר בצוע הקבלת עוקצים לפני העבודה פעולה זו אני מבצע תמיד לאו דוקא במקרה עטים,פעולה זו רצוי לבצע לעיתים קרובות שהרי המחרטה לפעמים משתוללת בעבודות כשהן לא מאוזנות.

artagel

New member
עטים

לאור גילי המופלג קיימות אצלי אי אלו טעויות כתיב לכן הכנסתי כעת תיקונים קלים . אהלן עזר מה נישמע? אני מצרף הסבר לאופן הביצוע כפי שאני מבצע כל העטים שראית בתמונה הקודמת נעשו בצורה הזו וגם אלו שהבאתי לא מכבר מארה"ב יעשו כך.אם לא מתאים לך אל תשלם.הנחה אחת נכונה בדבר בצוע מירכוז עוקצים לפני העבודה פעולה זו אני מבצע תמיד לאו דוקא במקרה עטים,פעולה זו רצוי לבצע לעיתים קרובות שהרי המחרטה לפעמים משתוללת בעבודות כאשר העובד אינו מאוזן. תודה

zvika f

New member
דיוק הקדוח

עד כמה שזכור לי מתקופת יצירת העטים שלי,הרי שהחריטה מבוצעת בעזרת ה mandrell ,כך שהחריטה החצונית של העט מתמרכזת בעצם על הקדח הפנימי.אם אין בעיה של מדות חומר הגלם(ח"ג לא קנוי לדוגמא),אזי אין חשיבות רבה לדיוק מקום הקדח הפנימי.כמובן שהעוקץ האחורי והקדמי צריכים להיות תמיד ממורכזים.

למעלה