עיבוד למערבה מכאן

HaraRa

New member
עיבוד למערבה מכאן

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1330699 דיברו פה על עיבודי ג'אז לשירי מתי כספי... מה דעתכם?

Shykedmi

New member
למדתי אצל פורטוגלי האמת -

בניגוד להרבה אנשים בסצינה, אני חושב שהוא מוסיקאי מבריק, בעיקר מבחינת העיבודים שהוא יודע לעשות. עוד לא שמעתי עיבוד רע שלו, ואני מת על איך שהוא מנגן. אולי זה בגלל שהוא היה המורה הראשון שלי לג'אז (והיחיד עד היום) ואני כן מושפע ממנו בנגינה, אבל עברו הרבה מים בנהר מאז, וממרום האובייקטיביות שלי היום אני אומר שבעיניי עופר פורטוגלי הוא פסנתרן מבריק, ומעבד עוד יותר מבריק. והעיבוד, כיאה לפורטוגלי, יפה מאד, מאתגר, מחדש וגם לעניין. ואני לא אוהב כשעושים עיבודים למתי כספי. שי

HaraRa

New member
ספציפית אני חושב

שהעיבוד הזה הוא מגניב... אבל עופר פורטוגלי באופן כללי לפי דעתי מעט אנמי מבחינה מוזיקלית

Shykedmi

New member
באמת? אני אשמח לשמוע את דעתך

אתה מדבר מבחינת עיבוד? מבחינת נגינה? אני יודע שרבים חושבים כמוך, אבל אני שומע כל כך הרבה מוסיקה, ואני לא רואה כנראה את מה שכולם רואים בינתיים. אני באמת מתרגש מהנגינה שלו, והספקטרום המוסיקלי שלי הוא מאד מאד רחב. לכן זה מפליא אותי. אשמח לשמוע את דעתך - במסר או כאן, מה שייראה לך יותר מתאים.

HaraRa

New member
אז ככה

קודם כל הייתי בסדנה שהוא העביר וראיתי אותו באופן אישי, והנגינה שלו לא הניעה אותי לשום מקום, יש בה משהו שטחי שלא עושה לי את זה. הייתי גם בהופעה של הגוספל עם כל המהקהלה, והעיבודים שם נשמעו לי טכניים ושטחיים. באופן כללי אני חושב שיש לו את הידע התאורטי והטכני, אבל אין לו מעוף

HaraRa

New member
אבל!!

יכול להיות שמה שגורם לי לחשוב ככה זה האישיות הלא דינמית שלו. אולי אם רק הייתי שומע את מה שהוא עושה בלי לפגוש אותו הייתי חושב אחרת

Shykedmi

New member
הממ...

יכול להיות שאני עדיין לא ידען גדול כמוך בג'אז, וייתכן מאד שאתה רואה ושומע את מה שכולם רואים ואני מפספס. כשהוא לימד אותי, הוא כן לימד באופן טכני, ואני יודע שהטכניות הזו באיזושהוא מקום נמצאת גם בעיבודים ובנגינה שלו (כי יוצא שהוא מנגן לא מעט פעמים את אותן הפראזות), אבל אני עדיין מרגיש איזושהיא חמות ועניין מאד מיוחד ומרגש בנגינה שלו. אולי אני צריך עוד לעבור דרך בג'אז.
שי

Shykedmi

New member
נ.ב.

תקשיב לעיבוד שהוא עשה ל"נייר עיתון" של טיפקס, או ל"הפרח בגני" של ארגוב. אלו עיבודים באמת מבריקים. יש לו גם עיבוד ל"סקס אחר" של וירצברג, שהוא גם ממש טוב, אבל לא כמו השניים שציינתי. תבדוק באתר שלו, אני מאוד ממליץ. עיבודים גדולים. וכאן נגמר האוף-טופיק!!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא התלהבתי במיוחד

לא מהעיבוד ולא מהשירה.

למעלה