עיבוד סופי לגלגל

מתי מי

New member
עיבוד סופי לגלגל

יצרתי גלגלים, בעזרת מקדח כוס, ליצרית הגולם, ואחר כך ניסיתי לתת להם צורה, כמו שרואים בתמונה, המצורפת. אבל בעיגולים המסומנים יש חלקים שלא הצלחתי להחליק אותם, בחלק יש חורים/שברים ובחלק יש איזורים ( במיוחד במרכז) שאני לא יכול ללטש, כל הליטוש נעשה עם אצבעות ונייר לטש, אבל נגמרו לי האצבעות ויש לי עוד גלגלים לעבד. שאלתי היא איך אני יכול למכן ( ממכונה) את עבודת הליטוש הזאת, יש רעיונות??? אין לי מחרטה, אבל יש לי מקדחת עמוד שבה השתמשתי, לסיבוב הגלגלים ועיבודם. אבל קרוב למרכז אין באפשרותי להתקרב עם ניר הלטש ( בגלל הבורג שהשחלתי לשמש כציר). אבל גם אז הכל נעשה עם האצבעות. שאלה נוספת, את החורים שנוצרו ניתן למלא בחומר כל שהוא ואחר-כך ללטש? כדאי ? או שאפשר להתעלם מזה כמו מחוסר בסמטריה של הגלגל ( הגלל הצורה שיוצר)??? במהלך חיפש בגוגול נתקלתי בזה שזה נראה פתרון לא רע לעיצוב גלגלים. המחיר בשמים. יש כאלה גם בארץ? נראה לכם שכדאי

yulevi

New member
עיבוד

הי מתי אחד כשאני מכין צעצועים לנכדים ,אני מכין אותם במסור כוס ואת הליטוש במחרטה,מאחר ואין לך מחרטה אני ממליץ שתרכוש את הסטנד שבקישור תחבר אליו מקדחה עם ויסות מהירות ותעזר בזה במקום מחרטה[זו מחרטה מאולתרת}

זה האיש

New member
יופי של גלגלים. אני נוהג למרוח אותם עם ..-

סנדינג סילר , ולאחר מכן ללטש עם נייר 120 , את הגלגלים אני מחבר למברגה נטענת באמצעות בורג ומלטש באמצעות רבע גליון נייר ליטוש, שאותו אני מצמיד לגלגל שעל המברגה . וכך מלטש את הגלגל בקלות וללא מאמץ. לפני הורדת הגלגל מהמברגה אני מורח עליו בעזרת מטלית, וקס להברקה. התעלם מהחורים הקטנים והחריצים.. הם חלק מהעניין עצמו.. גלגלים חלקים יש בפלסטיק או מתכת..(רוב החריצים יתכסו בסנדינג סילר ולא יראו לאחר ההבקה. בהצלחה.. ותראה מוצר גמור..

מתי מי

New member
סנדינג סילר ווקס להברקה

תודה על תהליך השיפור, כמה שאלות סנדינג סילר? וווקס ליטוש? . היכן קונים? איזה ? איך נקרא בעברית ? ( לשאול בחנות) ואני מניח שלא מזיקים לילדים קטנים.? ובאשר למתקן (שיהודה הציע). אני אשתמש במקדחה ניידת, ואתפוס אותה לשולחן מידית האחיזה האנכית שלה ( זאת שמשמשת ליצוב), לאחר ביצוע כמה שינויים. ומבטיח ברגע שיהי מוצר גמור אעלה אותו

זה האיש

New member
סנדינג סילר ניתן להשיג בכל הרשתות..-

וחנויות הצבעים. ממליץ על זה של טמבור. מדולל במדלל 21. ביחס של 20%. מתייבש מהר. בעיקר בקייץ. (15 דקות) ליטוש בנייר 180 בקלות על האובייקט. ניגוב האבק. וצביעה עם לכה/מגוון/לכה על בסיס מים או טינר. או להשאיר לאחר ליטוש הסנדיג סילר, כפי שהוא במראה טבעי. ונעים למגע (חלק..) (המחיר באזור חיפה 36 שח..)

chuful

New member
גם אני משתמש בסנדינג סילר של טמבור

ומשאיר אותו לאחר ליטוש במראה טבעי. יוצא יופי.

zvika f

New member
עצה

את החורים שעל היקף הגלגל תוכל להעלים ע"י סיבוב הגלגל במקדחה ושמוש בנייר 80 אח"כ נייר 120 וההמשך כמו שאביחי הציע את החורים "הפנימיים תוכל להעלים ע"י ג'יג ליטוש פשוט. הג'יג יהיה טבעת עץ שתחובר למקדחה בעזרת הבורג ,עליה יודבק נייר הלטש.הג'יג יסתובב במקדחה ואילו הגלגל יוחזק ביד

מתי מי

New member
ג'יג

כן חשבתי על שני ג'יגים כאלו האחד טבעת עץ שעל ההקף שלה להדביק נייר לטש ( להחלקה של הקירות הפנימים והשני טבעת שעל החלק התחתון שלה להדביק נייר לטש, לליטוש החלקים האופקיים הבעיה בהדבקת נייר הלטש. במקרה של הטבעת השניה( בחלק התחתון) יש פיתרון. להשתמש בבורג עם ראש קוני, כך שגם יחזיק את הנייר, וגם יהיה שקוע בתוך הטבעת, ולא ישרוט את העץ. עבור הג'יג הראשון (על ההקף של הטבעת)לא מצאתי פתרון להצמדה מהירה, והחלפה מהירה של נייר הלטש ( מבלי להמתין ליבוש ההדבקה) אולי מהשהוא שדומה לוולקרו, או הצמדה בין שני טבעות עץ, ונייר הליטוש אחוז ביינהם, וחלקו החיצוני מקופל סביב ההקף, יכול לעבוד. זה יכול לעבוד?!.

zvika f

New member
ג'יגים

כל הג'יגים לליטוש שלי עשויים עץ עליהם מודבק נייר הלטש בעזרת דבק נגרים

yulevi

New member
ג'יגים

ג'יגים לליטוש בשיטת הוולקרו,בחנויות לציוד פחחי רכב מוכרים משטחי ולקרו שתוכל לגזור ולהכין איתם ג'יגים שונים

milch

New member
יצירת גלגלים

העץ שאתה משתמש הוא עץ רך שבשילוב עם מקדח כוס לא חד, יתן את התוצאה שהגעת אליה. לדעתי זה לא משמעותי בכלל. פרפקציוניזם היא מחלה קשה, אני בטיפולים כבר 40 שנה ויש סימני ריפוי ראשונים בשנה האחרונה, לא בכל מה שנוגע ללקוחותי. אם בכל זאת תרצה לשנות, במידה והגלגלים עוברים צביעה אטומה, ניתן למלא את הפגמים עם מרק + ליטוש. אפשרות נוספת היא להשתמש בעצים קשים, ובכל מיקרה להקפיד על כלים מושחזים היטב. הכלי שבלינק (קישורית), הוא יעודי ליצירת רוזטות לקישוט, אם בתוך קוביה לדוגמא ואם כיחידה עצמאית ע"י הפרדתה מן הגולם לאחר הכירסום. וכן, יש להשיג בארץ במיגוון דוגמאות, היצרן הוא "דימר".

מתי מי

New member
מחלה קשה

"פרפקציוניזם היא מחלה קשה" ספר לי על זה, כשהבנתי שזאת מחלה ניסיתי להרפא, מזה, וב- 35 השנים האחרונות עובדים על זה. נראה שהלחץ של הנכדים " סבא נו, סבא נו " יפעלו לטובתם, ואבלע את הכובע הפעם, גם כך אני רוצה בשלב זה להשאיר את העץ כמה שיותר טבעי. וזה העץ שבחרתי כרגע להתחיל איתו, בגלל שהוא רך, (קל יותר לעבד אותו)ויתן לי זריקת מרץ להמשך העבודה. מעודד הלא משמעותי הזה, כולה צעצוע ותראה כמ זמן על ג'יגים
אבל שווה דיון

yulevi

New member
מתי אנחנו לא מסוגלים לסרב לנכדים../images/Emo140.gif

תמשיך בהתלבטויות ובדיונים ,תצטרף למפגשים ואז יהיה לך גם טיל מרץ

למעלה