עיבוד קוראלי ל"תקוה"

Der-Albert

New member
עיבוד קוראלי ל"תקוה"

סתם עיבוד קצר שכתבתי ומתחשק לי לחלוק. קיימת גם גירסה פחות "מקושטת" שיותר קל להבין בה את ההירמון מחדש, אולי אני יעלה אותה בהמשך (אם יהיה עניין)
 

meandmeandme

New member
אני לא מכיר את השיר המקורי...

ככה שאני לא יכול לשפוט את איכות העיבוד אבל בסך הכול קטע נחמד
 

Der-Albert

New member
אהה "התקווה"?

אולי שגיתי שגיעת כתיב מביכה אבל המלודיה צריכה להיות מוכרת, אתה יודע "כל עוד בלבב פנימה".
 
יפה מאד ומעניין! ../images/Emo2.gif

קודם כל, מכיוון שאני באה מרקע "מלודי" (כלי קשת ושירה), תמיד יותר קשה לי להתמודד עם עיבודים שמתבססים על עושר הרמוני (להתמודד=להבין לעומק), זה דורש ממני ממש לשבת ולנתח את זה ואין לי כוונה לעשות את זה כרגע..
בכל מקרה - אשמח לשמוע גם את הגרסה הפחות מקושטת... חג שמח, נועה.
 

slowhand1

New member
אממ..

אם זאת גרסה לזוועה של סאבלימינאל שנקראת "תקווה" אז זה היה ענק...עשית מהרעש ההוא שיר..ואם לא זה סתם יפה..
 
לא נכון!!! קצת על כוראלים-

כוראל הוא צורה מוסיקאלית של כתיבה, כאשר כותבים את הקולות בצורה הומופונית - כלומר במקצב אחיד, בניגוד לצורות הטרופוניות (קונטרפונקט). תוים של כוראל נראים לפעמים כמו "בלוקים", כיוון שכל הקולות שרים בצורה אחידה מבחינה מקצבית. אלא מה? לפעמים בשביל לעבור מצליל לצליל (בעצם - מאקורד לאקורד...) מוסיפים "צלילי מעבר" קישוטיים. במקרה הזה הוא פיתח את צליל המעבר לקישוטים עשירים יותר. הדרך הכי טובה להתוודע לכוראלים היא דרך הכוראלים של י.ס.באך, שכתב כוראלים רבים (מאד!) - אם כחלק מיצירותיו הגדולות (למשל במתיאוס פסיון מופיע אחד הכוראלים המפורסמים שלו, שאף זכה ל"ביצוע מחדש" בשיר "An American Tune" של פול סיימון), ואם "סתם" כוראליים שהיו מושרים בימי ראשון בכנסיות השונות בהן עבד. בכוראלים של באך בדר"כ הסופרן הוא הקול הכי מלודי - עם מנגינה קלה לקליטה - וזו הייתה המנגינה שה"קהל" במיסה היה שר, כאשר שאר הקולות היו מנוגנים באורגן. הוא גם כתב הרבה פרלודים-לכוראלים - קטע אינסטרומנטלי שהיה מנוגן לפני הכוראל, מעין הקדמה בה הופיעה המלודיה, כאשר לעתים הוא היה מורכב ועשיר יותר מהכוראל עצמו.
 
אם מישהו שואל אותך מה זה כוראל -

אז לא, ההגדרה הזאת לא מספקת בכלל. גם רקוויאם היא יצירה למקהלה. גם שיר עם סלובני הוא יצירה למקהלה (בעיבוד מתאים...
). זה נכון שכוראלים בדרך כלל מושרים על ידי מקהלה, מן הסתם, אבל זו לא תשובה.
 

גאיה55

New member
אתה יכול לשלוח לי את זה איכשהו?

בפורמט אחר או משהו? ממש אשמח לשמוע את זה..
 

Der-Albert

New member
באמ פי 3 טוב?

אם כן אז הנה http://212.179.239.171:8080/Tikva%20Orchestral.mp3 וגם באיכות משופרת.
 

גאיה55

New member
אמ פי 3 זה טוב, אבל

אנא שים את הקישור בצורה שאפשר יהיה להכנס אליו תוך כדי לחיצה עליו פה. כלומר בצורת קישור מצורף.. קשה להעתיק את הקישור שלך כמו שהוא. יש למטה אפשרות להכניס את זה בכתובות אינטרנט נלוות או וכד, או אם תקיש פעמיים אנטר והקישור הינו חוקי , הוא יופיע גם בגוף ההודעה בצורת קישור שאפשר להגיע אליו בלחיצה.
 

גאיה55

New member
סליחה על הניג'וס...

אבל כנראה משהו אצלי לא מקבל את זה. אני לוחצת על הקישור, והוא באמת עובד, ונפתח לי מן דף שחור עם הציור, אבל זה לא מנגן לי את זה. כתוב לי האם ברצונך להתקין את האובייקט וכו, ואני אומרת לו כן, ולמרות זאת לא מתקין כלום. מה עושים? אולי פשוט תשלח לי את זה במייל לכאן אם זה לא טירחה רבה מדי? [email protected]
 
למעלה