עיברות שם משפחה

Meni2000

New member
עיברות שם משפחה

שלום לכם. אני מחפש שם משפחה עברי (או סתם שם שנשמע כמו שם משפחה, לשם "משה" (לדוגמא: "משי" וכד`) תודה לעוזרים.
 

Eldad S

New member
הודעתך אינה ברורה.

אתה יכול להסביר שוב מה אתה מבקש?
 

Meni2000

New member
אז ככה...

שם משפחתי הוא "משה". ושמי הפרטי הוא שלמה, ואנשים שנפגשים עמי לא מזהים את שם המשפחה. ("משה" זה `סופר` שם פרטי) רציתי לבקש את עזרתכם, תנו לי שם משפחה שדומה לשם משפחתי הנוכחי "משה" וכמו שאמרתי לעיל - "משי" אולי דומה ל"משה", אבל הייתי שמח לשמוע את הצעותיכם. תודה תודה.
 

Eldad S

New member
שאלה לא קלה...

אתה מחפש, בעצם, שנמציא עבורך שם משפחה שדומה לשם "משה" (שהוא שם משפחתך), אבל מצטיין בקווים מובהקים של שם משפחה, כדי שלא יטעו. משהו כמו "מושקוביץ"?
 

Meni2000

New member
מממ... נחמד. אבל

זה צריך להתחיל ב-מש.... (ושלא יסתיים ב- ביץ, סקי, וכד` כמובן) אני חשבתי אולי על משי, משיח, בן משה, מוש, משוש, וכד` על מה אתם חושבים? ושוב תודה על עזרתכם!
 

SpiceMan

New member
שינוי שם זה צעד קצת דרסטי

בכול אופן, אם הייתי חייב לשנות, הייתי משנה ל-"בן משה". דרך אגב, מצ"ב מאמר נחמד של רות בונדי בנושא שינוי שמות בראשיתה של המדינה. (התפרסם באתר "קריאה" עליו השלום ועל כן צירפתי אותו כקובץ ולא כקישור)
 

Meni2000

New member
תודה על תגובתך ו...

אני גולש לכאן ממכשיר סלולרי, מכיוון שכך לא אוכל לקרוא את המאמר מבחינה טכנית, חבל. ובקשר ל"בן משה". תשמע, נכון, זה נשמע הכי קרוב.. ואני שם עין על האופציה הזאת. אבל בכל זאת הייתי מבקש לשמוע עוד רעיונות. אני מאמין שיש היכן שהוא `שם משפ` ` שמחכה לי במוח של מישהו, עד שנגאל אותו משם, ואני מחכה לנצנוץ שיבוא. תודה רבה רבה לעוזרים.
 

Nomaed Dominus

New member
למה? מה הבעיה?

משיח זה בעצם מוֹשייח, לא?
 
סליחה על ההתערבות

לדעתי זה לא כל כך מוסרי לשנות את שם המשפחה שלך, שהיה שם המשפחה של אבא שלך ושל סבא שלך ושל סבא-רבא שלך. לדעתי, אדם אינו אמור להתבייש בשמו. גם אינני רואה כל סיבה להתבייש בשם המשפחה "משה". לדעתי אתה יכול בהחלט להתגאות בשם זה. ממי נבהלתָ? מה אכפת לך אם מישהו לא אוהב את זה? מדוע אתה צריך לרָצוֹת מישהו?! אי-הנוחיות משם משפחה המשמש בדרך כלל כשם פרטי, מה שמבלבל לפעמים, אינו מהווה לדעתי סיבה מספקת לזלזל בשורשים שלך. אתה יכול, כל פעם שאתה מציג את עצמך, לפָרֵט מהו השם הפרטי ומהו שם המשפחה. כך גם אני עושה תמיד: כשאני מציג את עצמי כ"טלמון סילבר" אני לא מתעצל ולא מתבייש, ומוסיף: "טלמון - שם פרטי, וכותבים באות ט', סילבר - שם משפחה".
 

נני55

New member
אפשר לפי המשמעות

למשה כידוע יש כמה שמות יֶרֶד גְּדוֹר חֶבֶר סוֹכוֹ יְקוּתִיאֵל זָנוֹחַ בקשר לכל החרטוטים שאנשים פה כותבים לך על מוסריות וכו' אל תתייחס לזה בכלל, העיקר שתרגיש טוב עם השם שלך. לדעתי יש פה שמות פיצוץ בהצלחה נני
 

Eldad S

New member
אני אשאיר את הודעתך,

כי מי שמעליך התחיל עם ה"חרטוטים"... לא רציתי למחוק את הודעתו - היות שהיה בה מידע שתרם לשואל המקורי (קיוויתי שתתעלם, טלמון, אבל מה אומר - זכותך להגיב). אני מבקש לשמור על תרבות הדיון בפורום, ולהימנע מביטויים בוטים.
 
הצעה אחרת לשלמה משה

אני מציע שהוא ישנה את שם משפחתו לשלמה. ככה יקראו לו שלמה שלמה ולא תהיה לאנשים בעיה לדעת מה השם הפרטי ומה שם המשפחה.
 
למעלה