עידוד בדחיפות!!!

CrazySheep111

New member
עידוד בדחיפות!!!../images/Emo46.gif

היי בוקר טוב, הבוקר קמתי לעבודה עם חלום שמשום מה השאיר עלי הרגשה טובה( למרות שזה היה סוג של סיוט
) ניצלתי את ההרגשה הטובה לעשות לי יום מוצלח. קמתי עם חיוך, הרגשתי טוב, הספקתי אפילו לשתות ולאכול לפני שיצאתי. איחלתי לעצמי שהדרך תהיה מוצלחת ומהירה, ושאני אגיע שוב (כמו בזמן האחרון) בדייקנות למשרד בו אני עובדת. הכל היה מצויין ושמחתי!!! המשרד שייך לדוד שלי ואבא שלי, הוא בעצם של החברה' של שלהם, ואני אהיה בו עד הצבא, כי המזכירה הקודמת עזבה למקום אחר. איך שנכנסתי למשרד אבא שלי היה כאן והתחיל לספר לי על התלונות של דוד שלי יום לפני... השארתי בלגן. אני מסכימה! זה נכון, ואפילו לא בסדר שהשארתי בלגן! בד"כ לפני היציאה שלי מהמשרד אני מסדרת מארגנת אפילו את השולחן של דוד שלי אני מסדרת שיראה נורמלי. בודקת שהכל סגור ויוצאת- הפעם םסםתי את השולחן שלי. אולי אין לזה הצדקה אבל הסיבה היתה שאתמול הייתי אמורה להשתחרר ב12 כרגיל ומאוד מיהרתי כי קבעתי עם חברה שלי וגם היה לי חשוב לקנות משהו מהקופ"ח שממש נסגרת בדקות שאני מגיעה, ובנוסף קיבלתי באותויוםמחזור ולא ממש הייתי מוכנה(כן כן). כמה דק לפני השעה, שכבר עמדתי לצאת דוד שלי ביקש את החשבון של פל'. עשו לי בלאגן עם זה ולא הסכימו לשלוח לי משום שאני לא האיש קשר שרשום להם שמה (המזכירה הקודמת). בקיצור התעכבתי חצי שעה וכל כך התעצבנתי, פשוט היה נמאס לי! בתכלס הוא הוריד לי שעה! אני רציתי לעבוד עד 1...אז מה? מה שמעצבן כל הסיפור הזה, שוואלה- אין לי בעיה לקבל הערות, אני לא מבינה בעבודה הזו- משרד זה ממש לא התחום שלי, ואני רק לומדת מטעויות...שיתנו לי ביקורת, שיעירו, שיסבירו- אבל איפה עיניין ההערכה??? מה עם הדברים הטובים שאני עושה? אי אפשר לתת מילה טובה????????????????? בחיי, היו הרבה דברים שממש חיכיתי למילה ממנו- וכלום! אבל דברים לא בסדר שאני עושה- זה מאוד קל להגיד ולהסביר. ויודעים מה, אני מדברת עם אחרים על העבודה ואני תמייייד משבחת אותה! תמיד! אומרת שלרוב רגוע בעבודה, ושזה נוח שזה שייך לקרובים אלי, ושלמרות שהדרך רחוקה אני נהנית ממנה ואת הדלק לרוב אבא משלם. אז מה אני בדיוק צריכה לעשות? היתה פעם אחת שדוד שלי ביקש ממני לסדר איזה כרטיסי ביקור- לארגן להם מקום בקלסר- ואני בתור בנאדם אומנותי ויצרתי התחלתי ממש להשקיע, גזרתי חתכתי, לא חירבשתי משהו, ממש השקעתי על זה- שזה יהיה נוח ויעיל, חיכיתי וחיכיתי למילת פליאה וכלוווום! עד עכשיו לא זכיתי לשמוע מילה טובה, רק אני שאני מסתכלת אני גאה בעצמי. והחלטתי סתם ככה לארגן לו איזו מגירה- והפעם שהוא כן הזכיר את זה אז הוא אמר "ראיתי שהתחלת לסדר, אז אולי תסדרי את המכתבים שמה בקלסרים?". לאדעת, אולי זה התפקיד שלי באמת, לעשות את כל זה בלי שום "תודה", כי זה התפקיד- וואלה אם זה ככה...אני עוזבת חודש הבא, שאבא שלי יפגע, שדוד שלי יפגע, זה ממש נמאס שזה ככה. הם רוצים שאני אזום- אבל לא נותנים לי שום לגיטימציה או פוש שאינ באמת אחפש איפה ליזום. תמיד אני משכנעת את עצמי שזה בסדר ושיש הרבה ימים טובים, ושיש הרבה יתרונות,ועכשיו זה פעם ראשונה שאני באמת ממש מתלוננת בו נאמר ב"פומבי". אני חושבת שמישהו צריך ללמוד את המילה "הערכה". אם הגעתי למצב שאני עם דמעות- זה כבר לא בא בחשבון. מקווה שהמשך היום שלי יכפר על מה שאני מרגישה עכשיו. יום נפלא לכולם
תודה שיש לי חבר מקסים, תודה שאחותי ראתה את סרט הסוד והשתנתה, תודה שהציעו לי ללמוד תפירה דבר שחיכיתי לו זמן רב, תודה שיש לי על מי להשען, תודה שהיה לי דרך מוצלחת הבוקר בכביש, תודה שיש לי כסף בבנק, ואני יכולה להיות יותר עצמאית בזכות כך. תודה שהתקבלתי למה שרציתי בצבא, תודה שיש את הפורום הזה.

הערכה חיצונית דבר חמקמק

בוקר אור גם לך
אני מבין את התסכול שאת חשה כשאת עושה דברים מהלב בשביל לשמח אנשים ולא מקבלת את התגובות שאת רוצה. הנה שאלה לבדיקה - האם את יכולה לעשות מה שאת עושה בכוונה שלמה רק לשם העשיה עצמה, ללא קשר לפידבקים חיצוניים? מנסיון, כשתתחילי לחיות בצורה הזו של שגר ושכח, ההרגשה שלך תשתנה וגם המציאות בחוץ תשתנה. לתת ולפעול ממקום של שפע, ושלמות עצמית. בהצלחה

CrazySheep111

New member
תודה על תגובתך!

אני לרוב לא מחפשת את התודה, יש המון דברים שאני עושה למען אחרים רק בשביל לראות את החיוך שלהם, ולא יותר, כי זה מה שעושה לי טוב- שאותו בנאדם מרגיש טוב בזכותי. העיניין עם העבודה, זה שעד עכשיו לא קיבלתי שום פידבק, ממש כלום. גם שנשארתי פה עד שעות מאוחרות ולא קיבלתי על כך אף\סדגש| שקל נוסף למשכורת לא קיבלתי תודה- ואת זה אני ממש לא חייבת לעשות. (השעות שאני נשארת יותר לא נחשבות לי...). וגם הימים שהייתי בחופש או שכבר הייתי בבית ולקחתי טלפונים מהמשרד כדי לסדר עיניינים- כביכול להמשיך עבודה בבית. אז יש דברים שאין לי בעיה להבליג עליהם, אני לא בנאדם כזה שמחכה להחזרים, באמת מספיק לי שאותו בנאדם ירגיש טוב עם זה, אבל גם אבא שלי וגם דוד שלי לא נתנו לי אף הכרת תודה, ואף הרגשה כזו שמה שעשיתי היה טוב. זה לא הפריע לי עד עכשיו, ובאמת שלא התלוננתי, פשוט עכשיו שממש כעסו עלי ואבא שלי מספר לי איך דוד שלי סיפר לו שהשארתי מבולגן ושזה לא הולך ככה (אני תמייייד מארגנת אחרי- זו היתה פעם ראשונה שהשארתי מעט מבולגן- וגם זה לא היה כזה נורא לדעתי) אז כבר התחלתי להרגיש כמה זה קשה, מצפים ממני להרבה, ואינ באמת משתדלת, רושמת לי את ההערות- כדי שאני אזכור, תמיד חושבת מה עוד אפשר לעשות... הם לא קולטים שאני לאאא המזכירה הקודמת, אינ מישהי אחרת ואיןלי אף ניסיון בעבודה הזו חוץ ממה שרכשתי פה, אז כן אני זקוקה להבנה מצידם. אין לך מושג כמה אני מנסה לחשוב שזה בסדר, ולחשוב שמה שהם מבקשים בסה"כ זה משהו מובן מאליו, אבל באמת שיש גבול. והעיניין הזה שכל הזמן מזכירים ונותנים לי השוואות למזכירה הקודמת- ממש פוגע, ואני תמיד מנסה להתעלם מזה. בחיי שאני לאדעת מה לעשות, אני חושתב מה לחשוב ואיך לראותאת זה כעיניין בסדר, וזה באמת כבר עובר גבול... בכל מקרה תודה על תגובתך, ואני אחשוב על זה בכל מקרה

kikona126

New member
דולי ../images/Emo201.gif

אני לא סתם אגיד שאני מבינה אותך, כי את לא יודעת כמה שאני מבינה אותך. מבחינה מסויימת אני ואת כרגע על אותה הסירה... ובחודשים האחרונים עברתי ימים כאלו ואחרים. גם אני עובדת, אצל בת דודה שלי בחנות, וגם מרגישה שאני לא מקבלת את הערכה שאני צריכה לקבל. דווקא ההערכה מגיעה מהדודה שלי, שהקשר היחיד שלה הוא שהיא אמא של הבת דודה... הבעיה שלי היא שבכל פעם שאני כבר רוצה לעזוב, כניראה והיא יודעת את זה והיא אומרת לי שהיא סומכת עלי שאני אעשה ככה וככה... בשבועות האחרונות התחלתי להגיע לעבודה בידיעה שאני עושה את זה בשביל המשכורות, כי אני רוצה לעבור דירה, ולא בשביל שום דבר אחר! המוטיבציה עלתה מבחינה מסויימת (עד שגיליתי שלאנשים מסויימם העלו את המשכורת ליותר משלי, והם עושים פחות ממני) אולי גם אצלך הגישה צריכה להשתנות. המזל אצלי שיש לי עוד עבודה חוץ מזה שבה אני כן מקבלת הערכה כל פעם מחדש. הערכה שלפעמים קצת מצחיקה אותי

CrazySheep111

New member
קיקי../images/Emo20.gif

תודה לך
מסתבר שאת באמת מבינה אותי...גם אני מנסה להשאר במטרה להיות תלויה בעצמי בעיניין הכסף, ומאותה הסיבה החשק שלי לעבודה יורד ויורד. אני מקווה שאוכל לראות את העבודה בעין שונה, ואני אנסה היום לדבר עם אבא שלי על זה. למרות שהוא קשה, אני מניחה שהואיוכללהבין אותי, כי הוא גם כמוני בעיניין ההערכה( זהמקפיץ אותו לשמיים ורק בגלל זה הוא נשאר בעבודה...כל האהבה הזו שיש סביבו שמה). המון תודה על תגובתך, זה נותן לי הרגשה שאני לא לבד, ושיש דרך להתמודד
ותודה לך על הקישורים!!!
שיהיה לך יום מהמם!

ליאת 888

New member
../images/Emo24.gif ראשית חיבוק

שנית - עידוד והסבר בתור מי שעברה מספר מקומות עבודה בחייה אני יכולה לומר לך שיש מעט מאוד מעסיקים שנותנים פידבקים חיוביים לעובדים, וחבל!!! כי הם מפספסים ובגדול!!! אבל - יש כאן עיסקה לטובת שני הצדדים - הם זקוקים לעובדת ואת זקוקה לעבודה/ כסף/ ניסיון/ להרוג את הזמן עד הצבא... אז את יכולה להתרגז = ולהעניש את עצמך, להרוס לעצמך את היום... או את יכולה = להוציא קיטור כאן בפורום ( מומלץ בחום) ולחשוב לעצמך: אני שווה!!! גם אני ממלאת תפקיד שאין לי בו מושג, ואם הם עדיין לא זרקו אותך מהמדרגות אז כנראה שאת עובדת טוב!!! וגם עושה לעיתים דברים מעבר... המלצה שלי לניהול משרד בנוחות וביעילות - על הבוקר, כאשר את נכנסת, שבי מספר דקות והכיני רשימה של דברים לביצוע במהלך היום, רצוי לסמן בהתאם לדחיפות. אם דוד שלך אומר משהו, ישר רישמי ברשימה ואז טפלי בהם לפי הסדר ועל הצד הטוב ביותר שאת יכולה, אם את לא יודעת משהו - תישאלי - עדיף מאשר לטעות. בסוף היום, גם אם את בלחץ, איספי את כל מה שעל השולחן למקום, כדי שבבוקר תוכלי למצוא, עיברי על הרשימה ומיחקי כל מה שבוצע. תיראי שאחרי מספר ימים זה ירוץ לך, וגם יעלה לך חיוך בסוף היום שתראי שהכל בוצע!!! ואז גם תוכלי להשיב לדוד שלך על טענות- שזה נעשה, וזה נעשה.... והכל עם חיוך גדול!!!! על תצפי לפידבקים, על תתרגשי מכעסים. ברגע שאת תגיבי על כל דבר ביעילות ובחיוך הם ירגעו ויעשו אותו דבר.

CrazySheep111

New member
בלע

שמתי לך תגובה יחסית ארוכה והכל נמחק... כנראה שהסוד צודק
אני הולכת לישון.

CrazySheep111

New member
כל מקרה

חזרתי מהשינה... מה שכתבתי מקודם בקצרה, זה שקודם כל עצתך ברוכה מאוד ואני אפילו מיישמת אותה כשיש לחץ- אבל זה לא העיניין כשהם כועסים עלי. הם כועסים הם הם תמיד רוצים ומצפים ליותר... לקחת יוזמה וזה. ולפעמים אנלא יוזמת, ואני כעסתי מאוד אתמול וקרה שהייתי פחות מסודרת- לא כי לא יזמתי כי הייתי נתונה ללחץ. דוד שלי לא מבין שלא למדתי את המקצוע ואין לי אף ניסיון קודם, ואני אשכרה מפחדת לשאול את אותה שאלה פעמיים כי גם זה מרגיז- ואז נוצר מצב שאני גם מפחדת לטעות. את מבינה, הרגשתי מאוד לא פייר שכעסו עלי, משום שאת השעות הנוספות אני לא מקבלת עליהן כסף, ואתמול כשהוא נזכר להתקשר אלי לפני היציאה שלי ולבקש טובה שעשו לי עליה בלאגן- זה מאוד הרגיז אותי. וזה מה שגרם לי לחוסר סדר (שתאמת לא היה כל כך מבולגן...בהתחלה חשבתי ששכחתי באמת עיתונים וזה- אבל דווקא לא). כמובן שלא עשיתי את זה בכוונה... תודה לך על התגובה, אני מתכוונת לדבר על כך עם אבא שלי, בתקווה שהוא יבין. ובכל מקרה החלטתי להשאר בעבודה, כי ממילא נשאר לי עוד חודשיים- אני אביא מאמץ האחרון כדי שהם ישארו בשקט, כי אחרי הכל גם חשוב לי עיניין הכסף. תודה לכל המגיבים, זה בהחלט עוזר
שיהיה לכם ערב מושלם!

CrazySheep111

New member
תודה../images/Emo13.gif

השיחה נעשתה- הסיפור הזה נשלם. מעתה הכל בסדר!!! (ואם משהו יתערער אני כבר אחליט החלטה חדשה...-אבל יהיה בסדר!) תודה לכל המגיבים, עזרתם לי להתמודד ולעבור יום קשה.

למעלה