עידוד לעצמאות

יפית178

New member
עידוד לעצמאות

מבקשת עצות כיצד לעודד עצמאות אצל בני בן ה14,אובחן לאחרונה....
זה ממש בא ממנו.רוצה להיות עצמאי ולהרגיש בוגר..עד עכשיו היה מאד פאסיבי.רצה שנעשה הכל בשבילו.התקשה בהרבה דברים....אז שלחנו אותו לקניות.עשה זאת ממש נהדר. כעת חושבים על נסיעה באוטובוס...להכין חביתה...נשמח לעצות מבעלי הניסיון..תודה רבה

TikvaBonneh

New member
כמו אצל הקטן

להתחיל מהקל אל הכבד - למשל קודם נסיעה ברכבת, זה יותר פשוט מאוטובוס, ואנשי ספקטרום אוהבים רכבות. לדאוג שיהיה חיזוק מיידי- הנסיעה צריכה להסתיים במקום שהוא רצה להגיע אליו ושיהיה לו כיף שם. אצלנו הוא התחיל מנסיעה ברכבת לתל אביב לקייטנה לאנימציה.
כנל בהכנת האוכל. שיכין משהו שהוא אוהב. אולי פנקייק הוא אוהב יותר מחביתה? אולי כדורי שוקולד? זה נורא פשוט וכולם אוהבים.

3מרגו

New member
נסיעה ברכבת-את מזכירה לי...

הבכור שהיה לפני שנה בן 16(כאמור לא מאובחן) היה צריך לבוא מנתניה ברכבת.כי הוא נעול להיות בסמינר יום אחרון שזה נפלא,אבל היה צריך לצאת לשדה תעופה ב-4.מי כבר היה הולך לסמינר...אז הזמנתי לו מונית שהייתה צריכה לקחת אותו לרכבת.ואסור שיהיה פנצ'ר כי פשוט לא נטוס....
לא הצליח למצוא את המונית.דיברתי לסרוגין עם הנהג ואיתו.הייתי בלחץ היסטרי.אחרי זה ראיתי הצגה "כלב מוזר" בבית לסין.
עלה לרכבת בדקה אחרונה.באתי לאסוף אותו.איזה יום קשה עברתי.יחד עם קשיי התארגנות שלי...

תתחילו עם דברים קלים, שחשובים לו

דברים כבר יצוצו במהלך הזמן.

מה הוא היה רוצה לעשות לבד?

וללכת בשלבים. אצלנו היה צורך ללמד איך למשל מתנהגים באוטובוס. מה עושים כשרוצים לרדת, למשל.
איך יודעים מתי לרדת וכו'.

לכן צריך לראות מה הצרכים שלו ואיך מלמדים אותו לעשות זאת לבד.

לעשות גם סימולציות וגם בהתחלה לעשות אתו דברים.

לא הבנתי איזה עצות את מחפשת: באיזה תחומים להביאו לעצמאות או איך לעשות זאת.

יפית178

New member
תודה על התגובות.הכוונה היתה

לעידוד לעצמאות בהתנהלות היומיומית.

למעלה