עידוד קשר עין

talsada

New member
עידוד קשר עין

הי יעל, אינני יודעת אם אני יכולה להפנות אליך את שאלתי, אך שווה לי לנסות.. נדמה שאצל בתי (7 חודשים) הכל בסדר. היא מחייכת, מקשקשת, מתהפכת..וסה"כ נראית די עירנית, אך שמתי לב לתופעה די מעניינת: כשאני מבלה איתה זמן, נדמה לעיתים שהיא לא מביטה בי כאילו במתכוון. כאילו שהיא יודעת שאני שם, אך היא לא מביטה בי. לעומת זאת , כשאני הולכת, היא מסוגלת לבכות ולחפש אותי במבטיה, או כאשר אני שבה אליה אחרי הפוגה קצרה, יש בינינו קשר עין שמלווה בחיוך קצר מצידה. בנוסף, היא נהנית מתשומת ליבם של אנשים אחרים, תוך כדי שהיא מביטה בהם, ומגיבה בחיוכים או במילמולים. האם זוהי תופעה נורמלית? ו"התסביך" הוא רק אתי? האם יש אפשרות לנסות ולעודד את קשר העין בינינו? אשמח מאוד לתשובתך, טל.

יעל כץ

New member
עידוד קשר עין

טל שלום, מה דעתך לעשות כמה בדיקות פשוטות? 1. בקשי מחברה שלך, שאת סומכת עליה, להתבונן בשתיכן ולהביע דעתה אם יש משהו חריג. 2. השכיבי אותה על המיטה, סתם כדי לשחק או כשאת מחליפה לה למשל, ודקלמי לה דקלום או תשחקי איתה בהשמעת קולות שונים, כשאת עושה מימיקה מוגזמת. האם היא מביטה בך? האם היא נהנית? תינוקת בת 7 חודשים לא תעשה לאמא שלה תרגילים. עוד לא. את חשובה מדי עבורה. עובדה שהיא בוכה כשאת יוצאת ושמחה כשאת חוזרת. לכן, ההשערה שלי היא, שכאשר את נמצאת, אחרי זמן מה היא פשוט מתפנה לגירויים אחרים. ובהקשר הזה - אדם חדש = גירוי חדש. ובכל זאת, אם יש לך תחושה לא נוחה - אל תזלזלי בה. תבקשי ממישהו אובייקטיבי שיתבונן בכן כפי שהצעתי ותבדקתי גם את הדרך האחרת שהצעתי. אשמח אם תעדכני.

talsada

New member
קשר עין

יעל, אכן בדקתי את התופעה וכאשר אני משכיבה אותה מולי, ללא גירויים בסביבה, ו"משתוללת" איתה, היא מביטה בי וצוחקת ומתלהבת. מאידך,כאשר ישנם גירויים חדשים, או כאשר חולף מעט זמן, היא מתעסקת בשלה. למען האמת היום שמתי לב שבזמן שהיא משחקת לבדה, היא מנסה לעורר את תשומת ליבי תוך כדי מבט ומלמולים, וכשאני מגיבה, היא חוזרת לשחק. כך שאולי, אלו הם סתם החרדות שלי. פשוט לא הסתכלתי על זה מהזווית הזאת... בכל מקרה, אני שמחה ששאלתי, ואמשיך לעקוב. מודה לך מאוד על התיחסותך!! טל.

למעלה