עידיש

דודי (19)

New member
עידיש

רציתי לשאול - אני לא ממש יודע עידיש אבל יש איזה אישה אחת פה שקרה בבניין ליד שהיא כל הזמן מדברת בעידיש וקוראת לי פרנק (נראה לי שבאנגלית רושמים את זה FRENK כמו השם האמריקאי - רק שבכלל קוראים לי דודי ולא פרנק) אז בגלל שהיא כל הזמן מדברת בעידיש אני כמעט בטוח שזה משהו בעידיש שהיא תמיד קוראת לי בו. נראה לי שגם היא לא אוהבת אותי כי אני תמיד רב עם הבן שלה מכות. בברכה,

פרענק זה צרפתי

בגרמנית, או באידיש. בעיני הגרמנים, הצרפתים, "נחותים" פרענק הוא ביטוי של זלזול. לעומת זאת בעגה הערבית פראנג´י ביטוי של כבוד. אני מבין ללבה של האשה הזו הקוראת לך בשם גנאי. אם אתה מכה את הבן שלה,רק משום שהוא "רוסי".

grinberg

New member
מה זה קשור לגרמנים?

לצערי זה בעיני כל האשכנזים

אשכנז = גרמניה

הביטוי "אשכנזים" מקובל לכל יהודי אירופה. בעיירה, שהורי התגוררו בה עם עלותם ארצה, יהוד (אז יהודיה) לא היה נהוג להשתמש, בכינוי הגנאי ´אשכנזי´ אלא, ´ווז-ווסים´. סיבה פרוזאית. העיירה, עם רוב מעולי טורקיה, דיברו א´ספניולית או לדינו. רבים משמות המשפחה שלהם..."אשכנזי". כך, לא נראה לי שמישהו, עם שם משפחה "אשכנזי". יקרא למישהו אחר, בשם הזה, ככינוי גנאי.

תגיד לי

החברה שלך, זו שחטפה ממך כאפה, ולא אכלה את הלאפה. מה איתה? היא פרענקית?? >א פרענק איז א חיה, א פרענקינע א מחייה <

estersh

New member
דודי, בפעם הבאה

תוסיף איזה פרצוף צוחק בסוף ההודעה כדי שאנשים יקלטו שאתה בסה"כ צוחק. אבל נהניתי. אסתר

למעלה