עידכון/התייעצות

shilgiya

New member
שאלה, תסכול והתייעצות

שלום

קוראים לי קרן ועברתי טבעת אצל אבינוח ב2.1, מאז ועד עתה ירדתי 6 ק"ג, ורק מהיום סגורה על 9, לפני 5 שבועות נסגרתי על 8. ויש מבחינתי הגבלה ניכרת מאז 7 עם בהתחלה הקאות ואכילה מועטה מאוד
התסכול הוא שאני לא יורדת ממש במשקל והיום אצל אבינוח הוא אמר שכל עוד אוכלת מעל ל200 קלוריות ליום (2 מעדנים), לא ארד למשקל. עניתי שזה לא נשמע לי הגיוני שלא אוכל יותר, ואמר שאני צריכה להיות ברעב ואם היה יכול היה רוצה שאשתה רק נוזלים צלולים. אציין שלי זה לא נשמע הגיוני או בריא, מצד שני אני לא יורדת. מה שמתסכל חוץ מהירידה, כל פעם הוא מוסיף עוד פרט שאמר בדיוק את ההפך טרם הניתוח. אמרתי לו שדיאטנית שהייתי אצלה טרם הניתוח אמרה שצריך 1200 קלוריות ליום והתשובה שזה שטויות ומעטה הוא הדיאטן שלי.... מאוד מטריד אותי מה שאמר, במיוחד שלא מתיישב עם הגיון.
למשל לפני הניתוח שאלתי מפורשות אם יש תחושת שובע או בחילה, ענה שזה שובע ואז אחרי הניתוח אמר שזה בעיקר בחילות
בהתחלה אמר שניתן לאכול הכל והיום אני אמורה להתקיים רק על 2 מעדניים ליום (ואציין ששאלתי אותו כמה פעמים...)
הוא אמר שלא יהיו חסרים תזונתיים, אבל אם יש רק שני יוגרטים ביום איך זה בדיוק קורה

אז אני מתחילה להצטער על הניתוח ועל בחירת המנתח
אני גם בתהיליכים להפוך לטבעונית מה שמקשה עוד יותר

מה שאני אוכלת הוא
3 פריכיות בבוקר עם טחינה +קפה
עוד קפה ואם מצליחה אז פרי או מעדן -לא תמיד קורה , ב10
צהריים- צלחת- חצי צלחת מרק או 3 כפות פירה או 3 כפות אורז (לרוב נתקע) עם חצי שניצל סויה או טופו
ארבע - חטיף גרנולה וקפה
ארוחת ערב - או דייסת קוואקר או סולת או אם נועזת אז ביצה עם קצת טחינה ועגבניות

ולפעמים עוד פרי לאורך היום

בכלל ירקות נתקעים , כמעט כולם, הכי עגבניה ואני גם פחות נהנית מהם
כל הלחמים לא מצליחה לאכול כמעט לחלוטין אז יצאו מתפריט אבל רוב מקורות החלבון שלי (שילוב קטניה ודגן) בעייתים

קיצר אשמח לעידוד וייעוץ

shilgiya

New member
בחילות

שלום

דיברתי עם אופירה ביום א, ועזרת לי המון תודה
אני הייתי סגורה על 9 עם המון סבל (הקאות, צרבת מחרידה מחרידה , כאבים בבליעה וכו וכו) ופתחתי ל8 (הסתבר במעמד הפתיחה שאני בעצם סגורה על 8 ועכשיו אחרי הפתיחה אני על 7, משערת שאחד הסטודנטים שעובדים אצל אבינוח באסותא בשעתו עשה טעות, לא נורא). קיבלתי לוסק ומוטיליום לשבועיים בשאלה של בצקת ודלקת
מאז הפתיחה הצרבות נעלמו (תודה לאל) ואני יכולה לשתות בלי כאבים , עדיין כמויות קטנות מאוד יכולה לאכול, אבל לא מקיאה אחרי כל ארוחה, אבל הפלא ופלא, רוב הדברים מגעילים אותי, ממש, דברים שעד לאחרונה אהבתי, ממש מגעילים, וזה כמעט הכל. אפילו למים יש טעם לוואי, גם לאחר סירופ, קפה שהוא המשקה האהוב עלי דוחה. אני מכינה אוכל ואחרי משכינה מבינה שזה דוחה אותי וזורקת. כמו כן, רגישות עזה לריחות
מישהו יודע מה זה, האם חולף? זה מאוד מפריע, כי לשתות זה מאבק כרגע, כי ממש מבחיל אותי.

תודה

אופירA

New member
מנהל
אם אני הייתי שומעת את השטויות הללו מפיו

הייתי מגישה תלונה מפורטת למשרד הבריאות.
אני לא צוחקת.
הבן אדם מגזים בגדול, אבל אין לי אפשרות להגיש תלונה, כי אין לי שום הוכחה. לי הוא מעולם לא העז להגיד שטויות כאלה. אני רק שומעת עדויות עליהן בלי סוף במשך שנים רבות מהאנשים האחרים.

הד"ר ידוע ומפורסם מאוד. יש לו ידי זהב, וטוב להתנתח דווקא אצלו, וליהנות מגמישות השירות שהוא נותן לאחר הניתוח, וממסירותו למנותחים, ויכולתו הרבה לאתר תקלות ניתוחיות ולתקנן במהירות וביעילות (גם לו יש פאשלות רציניות באבחון בעיות, אבל יחסית לפאשלות של מנתחי הטבעת האחרים, הוא מאבחן זהב, והיחס בין הפאשלות לבין כמות המנותחים אפסי לעומת מנתחי טבעת אחרים). אצל רופאים אחרים שמעתי על הרבה בעיות במתן השירות, מה שמכשיל את המנותחים להשיג את הירידה במשקל בבריאות!
הבעיה זה ה"פה מפיק מרגליות" שלו.
כדיאטנית, הייתי סומכת על כל כושי מטנזניה, לפני שהייתי סומכת על ד"ר אבינוח.
כפסיכולוגית, הייתי סומכת גם על כל חתול מצוי, לפני ד"ר אבינוח.
למזלי את חכמה מספיק. אז הבעיה אינה בעיה.
כי כמו שהד"ר ידוע ומפורסם, כך יותר ידוע ומפורסם שאין להקשיב לשום מילה שלו בנושא תזונה ופסיכולוגיה, ובוודאי לא להתייעץ איתו, וכמובן לא להתווכח איתו ולנסות לשכנעו בהיפך דבריו. גדולים ורבים מאיתנו ניסו ולא הצליחו. עקשנותו ודעתנותו מפורסמות, ואין לו שום בעיה להתווכח עם העובדות בשטח, במציאות. הוא פשוט מתכחש לחלוטין לקשר שבין הקורה למנותחים ההזויים ששומעים בקולו, לבין העובדה שהם עשו מה שייעץ להם...

לעומתו, כל תינוק נורמלי, מבין בפשטות את הקשר בין העצה לאכול 2 מעדנים ביום או להסתפק בנוזלים בלבד, לבין העובדה שמי שעושה את זה מתחיל בשלב מוקדם מאוד להתעלף, להצהיב, לאבד כל טיפת כוח שיש לו, להפסיק לתפקד טוטאלית, ולהרגיש רע כמו שבחיים שלו הוא לא הרגיש. גם אם הוא "מקל" ואוכל 500 קלוריות ליום ולא 200, לאורך זמן הוא אומר שלום לשערות, לציפרניים, לצבע הפנים ולכוחות. על הבריאות - אין מה לדבר בכלל. על הבריאות הנפשית - אני לא רוצה להוציא מילה, כי כל מילה תצא לי בצעקות זעם נוראות.
הד"ר מעודד אנשים לאנורקסיה, לבולמיה, כי הוא לא מכיר במחלות נפש. העובדות בשטח, שמדובר במחלות שמאמללות להחריד את נפש הסובל וסביבתו, ומביאות לאחוזי מוות גבוהים מאוד יחסית למחלות אחרות - לא מעניינות אותו. מבחינתו הן לא קיימות, ולא תבלבלו אותו עם עובדות.

למעשה, מובן מאוד מדוע הד"ר לא מכיר בקיומן של מחלות נפש. כי חולה נפש, בדרך הטבע, בד"כ לא מכיר את מחלתו!!!

עכשיו נעבור לתכל'ס:
אז על המנתח אל תצטערי, להיפך. תפסיקי לשמוע את עצותיו ההזויות. זה הכל.
כדי לדעת למה לא ירדת הרבה, אני צריכה לשאול אותך הרבה שאלות.
לגבי הסגירות הקודמות שלך, אני מניחה שסגרת כרגיל - 5, 7, 8, 9, בקצב של כ-5 שבועות בין סגירה לסגירה. זה מסתדר עם תאריך הניתוח).
אבל היסטוריית האכילה שלך מאז הניתוח לא ידועה לי. הבנתי מה את אוכלת היום, ושהדיאטנית אמרה שזה מצוין ואני מסכימה איתה.
לא ברור לי, אם היתה הגבלה ניכרת ב-7, מה קרה ב-8 וב-9. איך את אוכלת מאז.
ממתי את אוכלת את התפריט שסיפרת עליו, ומה היה לפני כן, לאורך 4.5 החודשים מהניתוח.
מתי בדיוק רזית את 6 הק"ג. מה קרה בחודש הראשון, בזמן הדיאטה המיוחדת להחלמה.
מה את עושה אם הירקות נתקעים? מה הכוונה במשפט "רוב מקורות החלבון שלי (שילוב קטניה ודגן) בעייתים"?
מה את שותה, כמה, מתי?
מה את אוכלת בשבת?
והכי חשוב - מה המשקל שלך לפני הניתוח, מה הגובה, מה הגיל, מה היסטוריית ההשמנה שלך בעבר, מה הגנטיקה בבית, מה מצב בלוטת התריס, במה את עוסקת במשך היום, ועד כמה את מרוצה מהחיים שלך והיית מרוצה מהם בעבר.

כדי לענות על שאלות אלו, תתקשרי אלי בדחיפות, מחר בערב, ביום שישי או במוצאי שבת, ונדסקס קצת ונעלה בקלות על הבעיה ועל הפיתרון לה.
עד אז, תפתחי את אתר טבעת שבחתימה שלי, ותקראי אותו כולו, עד שתדעי את כל המידע שהוא מספק.

אופירA

New member
מנהל
קרן, כ ל ה כ ב ו ד על המשוב!

יישר כוחך. ככה צריך. לעדכן את כולנו, לחזור עם משוב. את 10.
שכולם ילמדו ממך. זה יעזור לנו לעזור לאחרים, וזה גם הכרת הטוב פשוטה מינימלית.
אני אצרף כאן מתחת את השרשור הקודם שלך, כדי שנוכל ללמוד ולהשכיל מהמשוב.

לגבי המספר של הסגירה - זה לא באמת משנה. משנה מה ההגבלה שלך.
פתחת 1CC זה מצוין. אני לא יודעת מה זה מוטיליום, ולגבי לוסק, אני לא בטוחה שאת צריכה, כי הבעיה לא בקיבה אלא בוושט, והיא נעלמת ברגע שפותרים את הגורם לה.
יש לך כנראה עדיין בצקת, כי את עדיין מוגבלת מאוד.

לגבי הטעם - תראי, יש אנשים שדיווחו על שינויי טעם אחרי הניתוח, אבל לא בצורה כל כך דראסטית כמו שאת מתארת. אני יכולה לשער, עפ"י ההיגיון, שהגועל נובע מהמצב החולני עדיין של הוושט, ושזה ישתפר עם הזמן.
ברור שהגועל קשור גם לרגישות העזה לריחות. אז מה זה יכול להיות? זה התחיל לך אחרי שהטבעת נהייתה בעייתית, אז די סביר שזה קשור. ובכל זאת, לא שמעתי על כך עדיין.
לא היתה לך בעבר בעיה עם ריחות? איזו רגישות יתר לריחות שקיימת בלאו הכי?
תדווחי אחרי שבוע-שבועיים מהפתיחה, אם זה הולך ופוחת, ואז נוכל לדעת יותר טוב אם זה קשור לבעיה שהיתה עם הטבעת ושטיפלת בה.

ותעשי ניסיונות: מרק צח טוב לך יותר לשתות? חלב נקי? אולי רק אוכל בסיסי כרגע - אורז לבן ופירה תפו"א, שזה תזונה למבריאים?

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

shilgiya

New member
תשובות ותודה

הי אופירה וקובי
תודה על התשובות והאוזן הקשבת, ממש יצאתי מבואסת ממנו

אז ככה בת 34 עוד מעט, 1.8 שקלתי לפני 137 ועכשיו 131. עוסקת ברפואה , כרגע בחודש האחרון ובחודשים הבאים בחופשת בחינות. אין השמנה בבית, אפילו ההפך (אח שלא מצליח להשמין למרות אכילה מאסיבית), תריס ואדרנל מעולים, עושה הליכות כ3-4 בשבוע כבר כמה שנים (של כשעה) ודי מרוצה מחיי.
הבעיה שאף פעם לא הייתי אכלנית מאוד גדולה, לא יחסית למשקל שלי, וחוששת שלא אצליח כבר לרדת כי יש לי מטבוליזם דפוק לחלוטין (למרות שכל המעט בדיקות תקינות).
את ה3 ק"ג הראשונים ירדתי מתישהו בין סגירה 7-8 ואת ה3 הנוספים אחרי סגירה 8
כשנתקע אני מקיאה, זה בדכ קורה בימים הראשונים לאחר הצרה עד שמתרגלת למה וכמה יכול לעבור, אבל בגלל זה גם נוצר רתיעה מירקות וגם אורז ועדשים, כי אלו הכי נתקעים אצלי (ולחם אבל עליו ויתרתי)
את התפריט אוכלת מזה 5 שבועות, מסגירה 7 התפריט היה די דומה, רק המנה בצהריים וערב הייתה קצת יותר גדולה - שניצל שלם לעומת חצי, קערה מלאה של דייסה ולא חצי
עד סגירה 5 לא הייתה בעיה כמעט כלל (רק לחם) אבל אכלתי פחות, מסגירה 7 החל ההגבלה שהייתה די משמעותית, ואז החלו הקאות עד שהתאקלמתי.
שותה המון קפה (חלק מהמקצוע :() משתדלת לשתות ליטר וחצי ליום ותה ירוק לפחות פעמיים
שבת מבחינתי זה כמו כל יום

תודה
קרן

אופירA

New member
מנהל
טוב, זה לא נותן מספיק תמונה מדוע ההרזיה מעטה

ואני צריכה לשאול שאלות נוספות. כלומר - רק בשיחה טלפונית של בערך שעה, אני יכולה לעזור לך.
או שננהל תכתובת מפורטת במסרים פרטיים על כל השאלות שאשאל, והשאלות שאשאל כתוצאה מהתשובות שלך.

לא הבנתי - הגובה שלך 1.80? כלומר היה לך BMI42 לפני הניתוח, וכעת BMI40?
לגבי גנטיקה, אני מבררת גם לגבי משפחות ההיקף - משפחה מורחבת של אבא ואמא - הורים שלהם, אחים שלהם. יש או אין השמנה ברמה מסוימת אצל כולם או אצל חלקם?
איך את יודעת שהמטבוליזם שלך דפוק לחלוטין - את מסיקה זאת מההיגיון?
זה לא מספיק ברור לי מה אורח החיים שלך. עוסקת ברפואה לא אומר לי מה את עושה במשך היום. ומה קורה בזמן הבחינות. אני צריכה לשאול יותר פרטים.
הפעילות הגופנית הסדירה שלך יותר ממצוינת, ולכן מאוד לא ברור עדיין מדוע השמנה כה גדולה ומדוע אין ירידה במשקל מספקת.
לא הבנתי מה אכלת במשך כל החודשים מאז הניתוח, ומה היה בחודש הראשון של הדיאטה המיוחדת. האם רזית ועלית מחדש או שלא היתה שום הרזיה למרות התקופה של נוזלים וכלכלה רכה?

אם אני מבינה נכון, ירדת 6 ק"ג בחודשיים האחרונים. עדיין לא ברור לי מה קרה מסגירה לסגירה, ומה זה "התאקלמתי" - איך זה בא לידי ביטוי. מה זה "מתרגלת" - מפסיקה לאכול מה שלא עובר? אז מה את לא אוכלת היום? מה לא עבר ב-7, ומה השתנה ב-8, ומה השתנה ב-9 (רק כך אני יכולה להבין אם התחילה לך ירידה תקינה במשקל מהרגע שהיתה הגבלה, וקודם לכן לא - כי אכלת הרבה, למרות שפחות מהרגיל, או שמשהו תקוע באופן לא נורמלי. אני גם צריכה לדעת מה זה נקרא אכילה רגילה אצלך, לפני ניתוח).
הרבה פעמים אנשים מספרים על אכילה מסוימת, ואחרי כמה שאלות מכוונות שלי פתאום מתגלה שבעצם הם אוכלים הרבה הרבה יותר, וסוגי מאכלים שלא פורטו קודם לכן...

לא הבנתי לגבי שתייה - ליטר וחצי ליום של קפה? ומה זה קשור למקצוע? קפה לא נחשב שתייה כלל. הוא משתן. יש לשתות 2 ליטר ביום של מים, אם בצורת תה ירוק, תה אחר, משקאות שונים פרט לקפה, מים וכו'. אחרת הגוף לא יכול לשרוף שומנים.
אני צריכה להבין בדיוק מה וכמה את שותה.

אין לי מושג על צריכת הסוכר בתפריט שלך לפני הניתוח ואחרי. היה פה סיפור דומה של אי ירידה מספקת במשקל, ובטלפון התבררה כל התמונה - סוכר ועוד סוכר ועוד סוכר, וחוסר שתיית מים טוטאלי... והיו גם מקרים של חילוף חומרים גרוע עקב דיאטות קיצוניות בעבר + גיל מבוגר מאוד. וכן בעיות של עקביות והתמדה, פרשנות לא נכונה של נפילות ועוד ועוד. אני לא יודעת מה היסטוריית הדיאטות וההשמנה שלך בעבר היחסית צעיר שלך.

לא ענית לי על חלק מהשאלות, ונוספו שאלות נוספות בעקבות מה שענית לי. השאלות הללו אינן מיותרות. הן חיוניות להבנת הבעיה. ב-99% מהמקרים אני עולה על הבעיה בעקבות התשובות ומגלה מה הסיבה הספציפית לחוסר הירידה של כל אדם, ומה התשובה ההתנהגותית לכך.
את גם צריכה הדרכה כיצד לאכול מאכלים שעוברים לך בקושי, והם חיוניים לתזונה בריאה. עדשים וקטניות, דגן מלא, ירקות.

אין לי דרך לעזור, מלבד שיחה מפורטת בטלפון. הייעוץ וההכוונה חינם, ואין לי כל הצעה לשירות אחר בתשלום או דרישה של תנאים אחרים ממך בשיחת הטלפון, מלבד זמנך. אני לא עושה שום כסף מבריאטריה כרגע.
03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

shilgiya

New member
תודה

הי אופירה
אנסה להתקשר שבוע הבא לקראת החצי השני ועד אז אכיןן רשימה של מה שאוכלת

לחלק מהשאלות
כולם רזים, חוץ מדודה דור שני של אמא שלי ובת אחת שלה, אבל מצד שני אין הרבה משפחה (לאמא אין אחים, לאבא יש רק 2)
רפואה זה אומר כל יום מ7:30 עד 16:00 עם 6 פעמים בחודש מ7:30 וחצי עד יום למחרת, כולל את כל היופי של מחלקה פנימית - בדיקות דם, ישיבת בוקר, ביקור בוקר (לבדוק את כל החולים ולטפל בעניינים שלהם בדכ עד 12:00-13:00) , צהריים, ביקור ערב - כמו בוקר רק בעיקר מול מחשב וטלפונית והביתה. הרבה התרוצציות, רגעים של לחץ נוראי ורגעים של עייפות נוראית.
התחלתי להשמין סביב גיל 13 , כשהגעתי לשיא בצבא, עד גיל 23 שקלתי כ155 קילו וירדתי לבד על ידי טיפול פסיכולוגי (מתוך חשש שאולי מדובר באכילה רגשית וגם אמרתי שיכול לעזור לקדם אותי כאדם) והליכות. ירדתי לסביב 125. את זה שמרתי עד גיל 26. אז אמי נפטרה וירדתי עד 103 ק"ג על ידי הגברת הליכות (כל יום ושעה ורבע במקום 45 דקות) ואכילה (אם כי אז אכלתי הרבה יותר ממה שאני אוכלת בחודשיים האחרונים) ונראה לי סטרס והתעסקות בכל המסביב של פטירה (צוי ירושה וכו). מעולם לא הצלחתי עם דיאטניות (ניסיתי כ4 שונות מגיל ההתבגרות, תמיד יש ירידה בהתחלה אך לא מצליחה להקפיד), מרזי מורית וכו
בשנות הלימודי רפואה, בעיקר מהרגע שנכנסו לעבודה במחלקות נהיה קשה יותר לשמור על תזונה, כעת עם תורניות זה עוד יותר קשה
קפה (בלי סוכר) ביום רגיל שותה עד 4, ביום של תורנות, סביב 6, שותה לפחות ליטר וחצי של מים מינרלים ליום
סביב הניתוח לא הייתה כמעט בכלל הגבלה וכבר ביום הרביעי יכולתי לאכול כרגיל, רק התקשיתי עם לחם. מ5 לחם קשה מאוד ומ7 כמעט בלתי אפשרי.

תודה ושבת שלום

אופירA

New member
מנהל
אז גם היום יום שלך פעיל מאוד

בנוסף לפעילות גופנית סדירה וקבועה מאוד רצינית ומשמעותית, את גם מתרוצצת בעבודה!
והשתייה בסדר גמור.
זה הופך את הדברים ליותר מוזרים. למה בעצם השמנת, לא ברור לי.

עד כה, התמונה המעורפלת היא של חילוף חומרים דפוק מאוד עקב קיצוניות בעבר, ושל הרבה לחץ ומתח, מה שמחייב אותי לבדוק מה מצב היציאות שלך (שירותים), כי זה משפיע מאוד.
כמו כן, אני חושבת שאת כן מרזה, אלא שזה התחיל רק בחודשיים האחרונים, מרגע שהיתה לך הגבלה. לכן צריך עוד זמן.
ההרזיה שלך עשויה להיות איטית בגלל הנתונים שתיארת, אבל התמדה תגרום להצטברות רצינית עם הזמן, וליציבות לאורך שנים - וזה מה שהכי חשוב.
צריך לעקוב אחרייך לאורך זמן, ולראות מה קורה, כדי להשלים את התמונה.
וכמובן להשלים את התמונה אחורה בשיחת הטלפון, ולתת לך הדרכה מתאימה לשיקום חילוף החומרים ע"י צורת האכילה, באופן שישתלב גם עם אורח החיים הלוחץ שלך בעבודה.

אז אני מחכה לטלפון, כי שם מן הסתם יתפצחו אי הבהירויות האחרונות והתמונה תצטלל
.

tzfat

New member
אני הייתי מטובעת בטבעת קבועה וכעת

אני מעוקפת
כך שאני מבינה את התיסכול שלך באי-ירידה במשקל.
את שותה ואת זזה ואת אוכלת.
לפי דעתי אולי לסר לך מאכלי חלבון.
את צמחונית או שבגלל הטבעת את לא מכניסה מאכלים מסוימים?
אפשר ביצה קשה מעוכה עם טונה כמו מוס וזה אולי יעבור את הטבעת.
אישית ים המעקף וצורך לחלבונים, אני משתמשת באבקת חלבון דל פחממות שלמדתי להכין ממנה שתיה בבקבוק בלנדר עם כדור מתכת שמנער את האבקה. אני אוהבת טעמי קפה/שוקולד וחייב להיות קר-קרח.
אני מציעה לך לברר עם יש דגימות של אבקת חלבון (בחנות ספורט או טבע או חדר כושר) שאת יכולה לטעום ואז תחליטי הלאה.
הפלוס באבקת חלבון בשתיה הוא זה שאת שותה ומקבלת נוזלים וגם תזונה on the go בין ובין שתנסי למצוא עוד מאכלים לאכול שמזינים את גופך.
את מוזמנת להתקשר אלי מתי שאת רוצה (או באסאמאס אם את רוצה לברר מתי הכי מתאים). אני בדרך כלל ערה עד מאוחר מאוד בלילה.
מקימי מצפת
052-522-9372

לביה

New member
שלום לכולם

קראתי את דברי המנהלת וחבל שמישהי המנהלת קבוצת תמיכה למקוצרים מעיזה להתבטא במילים כל כך בוטות ולא נעימות . אני חושבת שמנהלת פורום כזה צרכה לכבד מאוד את הרופא שהציל כאן כל כך הרבה נפשות. יש דרך אחרת וסגנון אחר להתבטא!!!

רומי 912

New member
לביה שלום המנהלת שלנו לא מתהדרת במילים אלא קוראת לילד בשמו. כולם כאן בפורום נעזרים בה וכל מה שהיא כתבה זה נכון ואמת לאמיתה. מי שמכיר את הפורום הזה ומשתתף בו יודע מה ערכו. אגב היא שיבחה מאד את רמת הניתוחים שלו ו"ידי הזהב " שלו כך שאת יכולה להבין כמה שהיא אוביקטיבית בהבחנותיה.

אופירA

New member
מנהל
שלום ללביה, ברוכה הבאה

את חדשה כאן, וברוכה הבאה. כללי ההתנהלות בפורומי תפוז הם שאין מעבירים ביקורת על ההנהלה על גבי הפורום, אלא במסר אישי בלבד.
את מבינה שאם כל אחד יגיד מה שעולה על דעתו לגבי הניהול - ניהול לא יהיה, ולכן מניסיון, קבעו את הכללים הללו. להבא תכתבי ביקורת והערות רק במסר אישי (וטוב מאוד להעיר ולבקר), וגם תגובה להודעה זו רצוי להמשיך במסר האישי.

לכבד את הרופא שהציל כל כך הרבה נפשות באמת צריך. זה לא סותר את העובדה, שבמקום שהוא מסכן קשות את בריאות הנפשות הללו, יש להעביר מסר חד וברור שמתאר בדיוק מה הוא עושה ואומר.
גם את אבא שלי אני מאוד מכבדת, שהרי הוא נתן לי בית ומחיה ומשפחה וחיים. אבל לא אאפשר לו לפגוע בנפשי רק משום שהוא אינו מבין שהוא עושה זאת, ואנקוט כל אמצעי שצריך, בוטה ככל שיהיה, כדי למנוע ממנו את התנהגותו שפוגעת בנפשי באופן אגרסיבי ביותר. לא חשוב כמה כוונות טובות יש לו.
לד"ר יש כוונות מאוד טובות, אבל הוא עושה מעשים מאוד מאוד מסוכנים, וכמי שפגשה עשרות אנשים שהסתכנו היטב עקב הגישה המשונה הזו, אני מקדישה את זמני ומוסרת את כל כולי למטרה להציל את חיי האנשים מהסיכון הזה לאבד את שפיותם ובריאותם הפיזית.
מבחינה פיזית מדובר בסיכון של פגיעות נוירולוגיות בלתי הפיכות, בדלדול קיצוני של העצם, ובעיקר בהשמנה קיצונית חוזרת וצורך בניתוח רביזיה לשרוול או מעקף קיבה, ששולח כ-1% ממנותחיו אל מתחת לפני האדמה, מקום שאיש אינו אוהב להגיע אליו.

מבחינה נפשית - אנשים שהגיעו להשמנה מורבידית יש להם ללא ספק הפרעת אכילה ברמה זו או אחרת. הפרעת אכילה מחמירה, בקלות יכולה להפוך לאנורקסיה/בולמיה. למעשה, מרוב שהרבה אנשים בעולם נהיו אנורקטים/בולמיים לאחר ניתוח טבעת, הרפואה המציאה סוג חדש של מחלה - משהו כמו "אנורקסיה בריאטרית". לדעתי אין שום הבדל בין אנורקסיה זו לאחרת. מדובר בהפרעת התנהגות הקשורה לאכילה, שמקצינה עיוות חשיבה עד למקומות שלא שיערו אבותייך לאורך כל הדורות.
המקומות הזוועתיים האלה אני מכירה להחריד, ומזעזע אותי הסבל שאנשים עוברים בדרך לשם, ואפילו הסבל שהם עוברים בלי להתדרדר לאנורקסיה, רק משום שאימצו את ההמלצות של הד"ר עליהם העידה פותחת השרשור. האנשים האלה עברו כאן, והיינו צריכים לעזור להם לקום על הרגליים.

כשאני רואה דברים כאלה במשך שנים, אין שום דבר בוטה שימנע ממני להילחם בזה מלחמת חורמה. מבחינתי יש רק דרך אחת להזהיר אנשים מסכנות חמורות - לצעוק הכי חזק שאפשר: זהירות!!!
חלק מצוותו של הד"ר סבור כמוני בדיוק, והסיבה שהם לא מתווכחים עם הד"ר היא ששנים הם לא הצליחו בשום אופן לשנות את דעתו.
אני משוכנעת, שאם היית יודעת על רופא שנוהג לשרוף את מטופליו במצית, בלי להבין שהוא מזיק להם, היית מתריעה על כך באותה עוצמה שאני הגבתי.
אבל אולי לא. אז דעותינו יישארו קצת חלוקות בנוגע להתבטאות המתאימה או לעוצמת הצעקה.

קוביd1

New member
שלום ליביה

כמי שמכיר אותך הרבה שנים וכמי שהיתה חברה בפורום הזה בגילגליו הקודמים ,אני בטוח שהדברים שאופירה כתבה נגד ד"ר אבינוח פגעו בך ,ואני מבין אותך ,אני מבין את אופירה שנזעקה נגד עצות אחיתופל של הד"ר שיכולות לגרום לנזקים ,אני מכיר את הגרופי של ד"ר אבינוח שחושבים שהוא אלוהים ,אמנם הוא מנתח מעולה שהציל הרבה נפשות בישראל ,אבל לצערי גם את לא היית שומעת לעצות שלו לאכול 200 קלוריות ליום ,הרי את אישה חכמה נבונה ומשכילה ,אבל לא כולם כמוך.
מה שאופירה כתבה לך הכללים של תפוז בהעברת ביקורת הם במסר אישי ,

הרבה בריאות לך לאלי ולמשפחה

קובי,

קוביd1

New member
שלום לך

כמו שכתבתי בעבר ואני חוזר על זה שוב ושוב על האמירות ועצות האחיתופל של ד"ר אבינוח ,הרופא הוא מנתח בעל ידי זהב ,הוא לא דיאטן זה לא המקצוע שלו
אז עם כל הכבוד שלא יתערב במה שאין לו מושג מינימלי ,אני מבטיח לך שאם תאכלי 200 קלוריות כמו שהרופא אמר לך לא תרדי בכלל במשקל ,הגוף מכונה חכמה שמגן על עצמו בפני נזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מאי אספקת אוכל וויטמינים שדרושים לגוף ,אני מבטיח לך שאם תאכלי 200 קלוריות ליום ינשר לך השיער יגרמו לך נזקים נויירולגים ממחסור בויטמין B1 ועוד נזקים שונים ומשונים ,מה שאני מציע לך אל תשמעי לד"ר אבינוח בנושא \תגשי לדיאטנית טובה שמתעסקת בנושא ותקבלי תכנית מה לאכול כמה ומתי ,ואני סמוך ובטוח שתרדי במשקל תאכלי כמו בן אדם ולא כמו גוזל , ולא יגרמו לך נזקים
בהצלחה!!!!

קובי

רומי 912

New member
קרן שלום, גם אני נ ותחתי ע"י ד"ר אבינוח הנפלא, וגם אני חושבת או יותר נכון בטוחה במה שאופירה וקובי כתבו.
עלייך להבין שאת צריכה לסגל לעצמך צורת אכילה נכונה קודם כל, ולפני כל דיאטה, וזאת תוכלי ללמוד מהאתר
, "טבעת" של אופירה. בקשר לדיאטה, לכל אחד מפריע מאכל אחר, ומאכל אחר עובר טוב.
אני למשל למדתי על עצמי שסלט ירקות קשה לי לאכול, ביחוד חסה ועגבניות לא מקולפות. גזר חי? אסון ממש הגעתי למיון.
לעומת זאת תפוחי אדמה בכל צורה שהיא (בלי קליפה) עובר לי מצויין, דגים, קרקרים "טוסטעים" של אוסם בלבד.
סוגי גבינות ועוד. אבל את זה למדתי על עצמי תוך כדי דיאטה. מעולם לא ספרתי קלוריות. ישנה הגבלה לא רק בכמויות של האוכל שאפשר לאכול אלא גם בסוגי האוכל.
בקשר לדיאטנית, את צריכה לברר על דיאטנית בריאטרית שמבינה בניתוחי קיצור קיבה, או להעזר בפורום המצויין הזה. הרבה בריאות וירידה נעימה, רומי.

shilgiya

New member
עידכון/התייעצות

שלום לכולם

אז יש לי עוד כמה שאלות

למי שלא זוכר עברתי ניתוח ב2.1 אצל אבינוח, טבעת, במשקל התחלתי של 137, הגבלה החלה לאחר סגירה של 4, אך משמעותית סביב 6. ב22.5 נסגר ל8 ולווה בהקאות נוראיות וצרבות מחרידות עם חוסר יכולת לשתות ועל כן נפתח חזרה ל7 ומאז היה רק ארוע אחד של צרבת ופחות הקאות אך יש בחילה/רתיעה מהרבה מוצרי מזון. עד הגבלה של 8 ירדתי כ7 ק"ג ולאחר אותה סגירה נוראית של שבוע וחצי ירדתי עוד 2 וחצי ק"ג.
מאז הפתיחה האחרונה (לפני שבוע בדיוק) אני יכולה לשתות מים באופן איטי ומועט בכל פעם, העניין שמגעיל אותי נורא (גם בכל התחפושות למשקה), אני לא שותה מספיק חד משמעית ולא יודעת איך משנה את זה, גם פיזית קשה וגם מגעיל. היום הקאתי פעמיים משתיה איטית של שתי כוסות מים (לא בבת אחת), ביתר היום מים עברו, וזה נראה לי רפלקס הקאה כרגע ולא חסימה.
מבחינת אכילה לא הכל מקיאה אבל אוכלת מנות קטנות בלבד וירקות לא מצליחה בכלל (היום אכלתי עוגיה קשה קטנה עם קפה , 2 קציצות קישואים עם כף גבינה לבנה, פרוסת לחם עם גבינה ועוד סלט שמעלליו יצוינו בהמשך)
את הסלט שכל כך בניתי לאכול היום, כנסיון לאכול מאוזן יותר, אחרי שבוע של החלמה לושט לא צלח יפה, 2 ביסים הקאה, ניסיתי שוב כעבור שעה שוב פעם הקאה.... אני כבר מתוסכלת ונראה כי רק גבינה ופחמימות אני יכולה לאכול.
עשיתי בדיקות היום, ובאופן מצער ומפתיע, הבדיקות שלי שתמיד היו מושלמות (למרות המשקל העודף וכו, הכולסטרול , שומנים וסוכר היה תמיד מצויין עד מעולה או כפי שהדיאטנית הייתה אומרת אני דוגמנית של בדיקות) חזרו היום עם ערכי סוכר גבוליים ופעם ראשונה טריגלצרידים מעבר לנורמה וכולסטרול גבולי.
אני מתלבטת עם לפתוח עוד חצי כדי לשפר תזונה, מצד שני, גם ככה אני לא יורדת ממש, וחוששת לעלות

אשמח לעצות
תודה
קרן

אופירA

New member
מנהל
הבחילות עוד לא נרפאו, ויש הגבלה גדולה מידי

הייתי פותחת בהחלט 1/2CC, ואם יהיה צורך - אז אחרי כמה זמן עוד 1/4CC.
אני רוצה שהבחילות האלה יעברו לך. אם אחרי שאת רואה שהמעבר של האוכל חלק לגמרי, ואפשר לאכול ירקות ולשתות חופשי (וניסית לשתות כמו שהצעתי לך בשרשור הקודם - כל מיני סוגי שתייה בטמפרטורות שונות) - הבחילות לא עוברות אחרי שבוע, צריך לחפש את הבעיה בכיוונים אחרים.
אבל אני בהחלט מרגישה שהבחילות נובעות מוושט שעדיין לא בריא, והעדכון שלך מתאר בהחלט שהמצב עדיין לא תקין מבחינת גודל ההגבלה.

ללא שתייה זורמת ומספקת, לא תהיה ירידה טובה. בטווח הקצר אל תסתכלי על ירידה או אפילו עלייה של חלק מה-2.5 ק"ג האחרונים.
תסתכלי רק על ריפוי של הבחילות ואיכות חיים של אכילה ושתייה.
בהמשך, אפשר לעקוב אחר ההצלחה שלך לאכול הרבה ירקות חיים ומבושלים, ולראות אם זה מביא לירידה במשקל, עקבית גם אם איטית.

הבדיקות לא צריכות להדאיג אותך. אחרי הרזיה כל הערכים האלו יסתדרו, בע"ה.

למעלה