עידכון והסברים...

aryeri

Member
עידכון והסברים...

אנשים יקרים, תודה על התמיכה הזאת שנתתם, אני כל כך זקוק לה! כמה הסברים.... קוראים לי אריק. אני בן 24. החינוך בבית לא היה נוקשה כלל, ההורים שלי דתיים פתוחים, הם לא מהסוג החונק... אלא המסגרות ה"דוסיות" שהייתי בהם וספגתי שם טראומות קשות לכל החיים, הכניסו לי שנאה לדת... אני לא חובב גדול של נפתלי בנט, אבל אני מציע לכם לראות בפייסבוק מה הוא אמר בקשר למה שה"רב" הזה אמר נגד הומוסקסואלים... מה שאני מנסה להגיד, זה שאני מרגיש שלקחו לי את היהדות, פשוט גנבו לי, והפכו אותה לדת שחורה... אני רוצה ומקווה להאמין שהאלוהים שאני מקלל זה לא האלוהים האמיתי, אלא פשוט מה שספגתי במסגרות השונות השניאו עליי דברים ביהדות ואת אלוהים... לצורך הסבר, הייתי בתנועת הנוער "עזרא", שמגדירה את עצמה כחרדית לאומית/תורנית לאומית. לא בני עקיבא, עזרא. דוסי ממש. אח"כ ניסיתי כמו כל העדר ללכת לישיבת הסדר. וברחתי משם. בצבא הייתי ב"תודעה יהודית" ברבנות הצבאית, שמי שלא יודע היה בלגן גדול סביב זה והוציאו את התודעה מהרבנות הצבאית רק לאחרונה. בכל המקומות הנ"ל היו, באחוזים משתנים, אנשים קיצוניים, שקינאתי בהם על הצלחתם החברתית למרות שהם קיצונים (השיא הוא ברבנות הצבאית, כמעט כל אחד שם היה בן 19 נשוי עם ילד ודעות חשוכות... כל הדברים האלה השניאו אצלי עוד יותר ועוד יותר את הדת והרחיקו אותי. תראו, אני לא מגדיר את עצמי כחוזר בשאלה. יש לי גם הרבה מה להפסיד (את האנשים הכן טובים במגזר, יוצאי בני עקיבא, שמדברים חופשי עם בנות, לא מדברים כל הזמן על לימוד תורה אלא גם על הא ועל דא. לא שיש לי חברים כאלה או בכלל). אני רוצה להשתייך למגזר הדתי לאומי הנורמלי שקולו לא נשמע כי הוא לא קיצוני... אני שומר שבת, שומר כשרות... פשוט יש לי ריב מאוד גדול עם אלוהים... אני חושב שאני שונא אותו בגלל שלא טוב לי בחיים... אני לא כותב פה הרבה אך ורק מהסיבה הטכנית הפשוטה, שאפליקציית תפוז איומה ונוראה, היא פשוט לא שמישה (ראו דירוגים שלה בחנות אפליקציות), ודרך האתר הרגיל אני לא מצליח לשלוח את ההודעה... אחרת מזמן הייתי שופך פה כל הזמן את ליבי... עוברים עליי ימים קשים מאוד, אני בנתק מההורים ומאחותי מאז יום שישי, אני זקוק לתמיכה כדי להרגיש יותר טוב, אני מותש ממה שעבר עלי בימים האחרונים. במבחן הלך טוב מאוד למרות לילה ללא שינה ומלא טירוף, זה פשוט מדהים, אני לא מבין איך הצלחתי אבל אני מצפה ל-85+ בציון... ישנתי בלילה האחרון 14 שעות... היום הייתי קצת עם עצמי, הסתובבתי, קניתי נעליים... אבל אני בבית מרגיש ממש לא בן בית, אני מרגיש ניכור, אני מרגיש לא רצוי... אבא שלי טיפה מתרכך, זה תמיד ככה, הבעיה היא עם אמא שלי, היא נותנת את הטון עם קיר אטום שהיא שמה בינה לביני. גם אחותי די מתעלמת ממני כי היא כועסת עלי. אני גם מאוד כועס על עצמי על כל הגועל שיצא ממני וכל הליכלוך... אני המום ממה שנהיה איתי. הפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי בעקבות התקף החרדה שנראה לי שסיפרתי עליו בפורום. הוא קרה בעקבות הנושא שדיברתי איתו שעה לפני כן עם הפסיכולוג. התמוטטתי בקניון והזמנתי לעצמי בשארית הכוחות אמבולנס. הייתי בבית חולים אז עם ההורים ולא היה להם מה להגיד. דיברתי עם הפסיכיאטרית... היא החליפה לי תרופה אחת, ואמרה שהיא חושבת שהטיפול הפסיכולוגי לא יעיל. אני גם חשבתי ככה. לא יכול להיות שפגישה עם הפסיכולוג אצא יותר חלש ממה שנכנסתי אליה. ראיתי שאין לו מענה על הבעייה האמיתית שלי, קושי בוויסות רגשי. הרופאה המליצה לי על טיפול שנקרא DBT: Dialectical Behavior Therapy. טיפול דיאלקטי התנהגותי. נראה לי שסה האח של ה-CBT. הפסקתי עם הפסיכולוג ואני מתחיל את הטיפול החדש מחר... מה אני אגיד לכם, רע לי...

לאורה101

New member
בוקר טוב לך יקר

היי אריק
מקווה שישנת טוב הלילה. טוב לשמוע על הבחינה שלך. שתצליח בלימודים.
מאד מצטערת לשמוע על התקף החרדה שהיה לך ושמחה לשמוע שאתה מטופל תרופתית. ישנן תרופות שלוקח להן כשלושה שבועות עד לשינוי בהרגשה. גם אני מטופלת בתרופות כבר שנים רבות. טוב שהפסיכאטרית שמעה אותך ושינתה לך תרופה, מקווה שזה יעזור לך בקרוב.
מבינה את המקום שאתה נמצא בו, משהו בין הפטיש לסדן, בין הרצונות שלך לבין הרצונות והציפיות של המשפחה, אמא ואחות וכו'. לא פשוט כלל.
טיפול DBT הוא טיפול טוב ויעיל, מקווה שיעזור לך להתאושש מהמצב הזה.
אני מבינה שרע לך וזה די מובן במצב שאתה נתון בו. תנסה לחפש ולראות גם את הדברים הטובים יחסית שיש לך כי תמיד יש כמה צדדים לכל דבר, כמובן שכרגע קשה מאד לראות את הטוב אבל אני בטוחה הוא ישנו.
אנחנו פה ככל שתרצה לשתף ולמצוא אוזן קשבת.
כמו שכתבתי קודם אל תהיה קשה עם עצמך על חלק מההתנהגויות שלך כי אתה בסערת רגשות ומוצף וזה קורה וזה נסלח, אפילו אם זה רק בעייני עצמך, כי זה מה שחשוב בסופו של דבר.
יום טוב ותרגיש טוב

הי אריק, בהצלחה בטיפול החדש!

מאחלת לך שדברים ילכו ויהיו קלים יותר בשבילך, גם עם ההורים וגם עם עצמך, ושתמצא את השביל אל "אלוקים האמיתי" שאתה באמת מאמין בו.
תהיה נזק.

הי אריק,

מה שלומך? אני מקווה שהתאוששת קצת והסערה הקשה מאחוריך.
אני שמחה שהלך לך טוב במבחן.

כואב מאד לקרוא אותך, ואני מכירה מכמה וכמה כיוונים את תחושת הסערה הפנימית האיומה, שלא ניתנת לוויסות ומתפרצת החוצה בעוצמות, הורסת אותך ואת יחסייך עם הסביבה. אני מאד יכולה להבין שבמצבים כאלה אתה לא מסוגל לחשוב או בכלל לראות אף אחד אחר, זה טבעי. יש בזה גם משהו, לא יכולה להגיד בריא כי עוצמות כאלה לא בריאות בכלל, אבל טוב יותר מאשר להחנק לבד עם המצוקה.
רוצה רק לשקף, כמי שנמצאת כרגע בצד השני, זה שסופג מצוקה וכאב של אנשים אחרים שיוצא החוצה בזעם איום המופנה דווקא כלפי האנשים הקרובים ביותר - שההשפעה על הסביבה הינה הרסנית, לא פחות. אני בטוחה שלך זה כואב יותר, אבל האם אתה יכול, לפחות אחרי שהסערה קצת שככה, להפריד בין המצוקה האיומה שלך לטריגר שעורר את המריבה עם המשפחה? ואולי אפילו לקחת אחריות על הצד שלך(ואך ורק עליו) ולהתנצל? הבנתי מדבריך שההורים סה"כ בסדר רוב הזמן(ואם הבנתי לא נכון, אני מתנצלת) אני חושבת שאם תמצאו גשר אחד לשני זה יקל על כולכם והאווירה בבית תהיה נעימה יותר.
DBT באמת נחשב כלי מצויין לוויסות רגשי. אני שמחה שאתה מתחיל אותו, באמת טיפול דינאמי שמציף חוויות קשות לא מתאים לכל אחד ולכל שלב בחיים. נשמע שהחלטת נכון. מאחלת לך המון הצלחה בטיפול, בלימודים ובכלל,
וכמובן גם רגיעה ושלוות נפש

aryeri

Member
קשה לי לעשות את הצעד

ולבקש סליחה. אין לי את הכוחות לפתח ריב שבטוח שיהיו בו גם צעקות עם אמא שלי. אין לי את האנרגיות. חוץ מזה שאני ממש כועס עליה גם שהיא לא מבינה אותי. אני מבין שקשה להם להתמודד איתי, מה שעושה לי רצון עוד יותר למות, פשות לחדול מלהתקיים. רק אז תהיה למשפחה שלי שקט והם לא יסבלו ממני, אחרי כל השנים שעשיתי להם רע בנשמה. חבל שנולדתי... אני פשוט פגום... פגם מכוון בייצור של אלוהים.

אני מגיע עכשיו כנראה לעוד שבת קשה שבה מי שיהיה בבית זה רק אמא שלי, אבא שלי, אחי הקטן בן ה-14 ואני. פשוט מתכון לכאב ולבעיות. מי צריך את השבת הזאת?

אין לי עם מי לדבר, אני מרגיש לבד בעולם, שאף אחד לא מבין אותי. אגב, בלילה שבין שלישי לרביעי שוב לא ישנתי...

אין לי חשק לחיות. אני פשוט אדם מזיק. בא לי למות... שונא את עצמי!!!

אריק

לאורה101

New member
אין דבר כזה

נולדת 'פגום', נולדת שלם וטהור ונקי וכך הגעת לעולם. לא בחרת בהורים שלך ולא בסביבה שלך ואתה 'תוצר' של חינוך מסוים ויחס מסוים שקיבלת מסביבתך הקרובה בימי ילדותך.
" אדם הוא תבנית נוף מולדתו"
אתה לא צריך לבקש סליחה אם אתה חושש שזה יגרור עימות או מילים קשות, עזוב, תן לזה לעבור.
אתה ממש לא נשמע כאדם מזיק, בשום פנים ואופן לא.
אתה בחור במצב מסובך שלא מוצא אוזן קשבת, מתוסכל וסובל.
"אין אדם נשפט בכיסו, כוסו וכעסו", נכון?
אתה כועס ובצדק לדעתי וזה בסדר ומובן. אל תרד על עצמך כל כך.
מגיע לך שיהיה לך טוב וזה לא מוגזם כלל לחפש ואפילו לדרוש הבנה וקבלה.
יתכן שמהמשפחה שלך לא תוכל לקבל את זה ותאלץ לקבל את זה ממקומות אחרים.
אל תתיאש, יקר.

אולי בשבת תנסה להיות קצת עם עצמך, לקרוא ספר, לנוח, להירגע, לא להכנס לעימותים/,ויכוחים עם ההורים. אם הם מעירים לך על משהו תהנהן ותעביר את זה, אם זה משהו שצריך לעשות ואתה מרגיש מסוגל לכך תעשה ואם לא אז תתחמק ותוריג פרופיל.
אומרים ששיח מחזיק מעמד יותר מעץ, וזה למה, כי כשמגיעה רוח חזקה השיח מתכופף עד יעבור זעם ואז מתישר חזרה ואילו העץ עומד נוקשה מול הרוח ועלול להישבר אם הרוח חזקה מספיק.
לפעמים שווה להתכופף קצת, להוריד הראש, לספוג קצת ולזכות בקצת שקט לפחות זמנית לסופ"ש הזה.
קח כל יום מהתחלה , בכל בוקר השמש זורחת וישנה אפשרות ליום מעולה.
תרגיש טוב
&nbsp

aryeri

Member
זה לא כזה פשוט,

זה לשבת איתם לשולחן שבת גם בערב וגם בבוקר.
אני, ההורים שלי ואחי הקטן...
זה מתכון בדוק לבעיות כי אמא שלי כל הזמן תעשה פרצופים ואבא שלי נאנח...
תביני, אמא שלי לא מדברת איתי כבר שבוע, ואבא שלי אומר "שלום" וזהו.
אין לי אנרגיות לבקש מהם סליחה... כי הם לא מבינים את הצד שלי... והם לא אוהבים אותי כמו שאני ולאע מקבלים אותי, והם מתייחסים אלי שונה מהאחים האחרים...
פשוט בא לי למות :(

למעלה