עידכון - עברתי לשאיבות בלבד

טחיא

New member
עידכון - עברתי לשאיבות בלבד

אני ממש אבל ממש לא אוהבת את הרעיון הזה אבל בגלל שהבנות לא עולות טוב במשקל מעין ה"גדולה" יותר עולה מאוד לאט ונגה בחודש האחרון לא עלתה במשקל הוחלט ע"י האחות טיפת חלב וע"י הרופאה שאין ברירה וכדי לדעת כמה הן אוכלות וכדי שיהיה אפשר להוסיף קורנפלור ושמן חייבים לתת רק בקבוק

נכון להיום הן מקבלות 3-4 פעמים חלב שאוב עם קורנפלור ושמן קנולה ועוד 2-3 בקבוק של נוטרימיגן ( כול תחליף אחר לא התקבל אצלינו) גם זה בתוספת של קורנפלור ושמן

מבחינתם אני לא אחזור להניק את הבנות כי הן חייבות לגדול וזה בכלל לא ראלי לחשוב על לחזור להניק בעתיד ואם אני לא סובלת את השאיבות אני יכולה להפסיק שיקבלו רק נוטרימיגן שלתענתן גם יגרום לעליה טובה יותר במשקל

אני אישית לא מוכנה לוותר כול כך מהר ומקווה שאולי בעתיד שהן יגלו ויתחזקו אני אוכל לחזור להניק , יועצת ההנקה אמרה שאני אנסה אחרי האוכל לחבר אותן קצת כדי שכשיתאפשר אני אוכל לחזור להניק

כול כך קיוויתי שאני אוכל להניק לפחות עד גיל שנה ועכשיו זה בכלל לא ראלי , אני יודעת שזה לא הכול או כלום וגם חלב שאוב זה טוב אבל זה עדיין מאכזב , התחלתי לקחת חילבה כדי שאני אצליח לשאוב יותר

pazzi10

New member
אל תתייאשי

אני חזרתי להניק אחרי חודשיים אז זה אפשרי...
לגבי החילבה- לא ידעתי שזה משפיע. איך לוקחים? איפה קונים?

אל תתייאשי זה ממש לא סופי !

לפני הכל מגיע לך צל"ש. את עושה מעל ומעבר עבור התאומות שלך וזה מרגש ומרשים ומעורר הערכה מרובה כי כולנו יודעות כמה כל התאוות הזו היא מורכבת ומאתגרת ואת ממשיכה להתעקש לתת לבנות הכי טוב שאפשר !!!

מעבר לזה אני מניחה שכשהן יתחילו לאכול מוצקים אולי יהיה אפשר להרגיע קצת עם נושא המשקלים ואולי תוכלי לחזור ולהציע להן ציצי. אל תרימי ידיים ובכל מקרה תזכרי שהעיקר הוא מה שאת מעניקה ולא רק ההנקה !!!

שאיבות

הי טחיא

אשמח לשמוע ממך קצת יותר פרטים כדי לנסות לעזור.
מדוע המליצו לתת קורנפלור ? זה סתם קלוריות ריקות... כמו קמח לבן...שמעמיס להן מאוד על הקיבה..
ומדוע שמן ?

אני מבינה שהן עלו מעט או בכלל לא בזמן האחרון וזה בוודאי לא תקין.
חשוב לי להבין האם בתקופה האחרונה רק הנקת או שגם נתת חלב שאוב.
אשמח בבקשה אם תפרטי מעט יותר - באיזה משקלים הן נולדו ובאיזה שבוע, וכמה הן שוקלות כעת.
כמה פעמים ביום את שואבת ?

למה לא לחזור להניק ? (בעדינות אשאל.. מי זו הרופאה הזו ??????? )
אני מבינה שאת גם מלווה ביועצת הנקה, אשמח לדעת מי זו, והאם את רוצה עוד עזרה מעבר למה שהיא אומרת. אני לא אוהבת להידחף כשיש יועצת שמלווה את האמא.
אבל אני פשוט מרגישה שיש פה פספוס.. וחבל לי מאוד...

כמה חילבה את לוקחת ?

טחיא

New member
קצת יותר פרוט

הן נולדו בשבוע 33+5 במשקל מעין 1970 היום שוקלת 5600 ונגה 1490 שוקלת 4450 הן בנות חצי שנה

המליצה לנו דיאטנית ילדים להוסיף קורנפלור ושמן קנולה מכיוון שהן לא עולות מספיק במשקל הן מקבלות גם חלב שאוב עוד מהתקופה של הפגיה וגם אחרי המשיכו לקבל שאוב לםני כחודשיים שלושה התחלתי לשלב יותר הנקות ועד לפני שבוע הן ינקו 3-4 פעמים ביום וקיבלו בקבוק שאוב בערך פעמיים ביום

אני שואבת כ4 פעמים ביום 220-320CC בכול שאיבה ( יש בנוסף לתאומות עוד ילד בן שנתיים בבית שצריך גם את הזמן שלו עם אמא

לגבי הרופאה והאחות טיפת חלב בקשר להנקה אני לוקחת בערבון מוגבל ברור לח שכרגע יותר חשוב החלב שאוב כשי שאפשר להוסיף לו את הקורנפלור ושהן כנראה קטנות מידי

אני בקשר עם נעה חן מנס ציונה

טחיא

New member
המשך

לגבי החילבה אני לוקחת 3 כדורים 3 פעמים ביום בהנחיית יועצת ההנקה

טחיא יקירה

אני מקווה שהבנות כן תוכלנה להמשיך ואם לא אז לא סוף העולם, אני רוצה לעודד ולספר שהחברה שלי גם יונקים וגם אוכלים המון שאוב מבקבוק.
תזכרי שגם אחרי שאת שואבת הן יכולות לינוק כי המשאבה לא מוציאה את כל החלב, הן יכולות להוציא עוד.
באמת תנסי אחרי ארוחות להצמיד אותן שתאכלנה עוד ושלא תשכחנה לינוק.
בהצלחה!!

עשית ואת עושה כל כך הרבה

ורק על זה מגיע לך שאפו.
זוכרת אותך מפורום הריון מרובה עוברים..
ילדנו בהפרש של שבוע - אני ב-14/12 - בשבוע כמעט 30

גם אנחנו עם נוטרמיגן וריפלוקס - והשאר יונקים, יונקים, יונקים
לי אין כוח לשאוב. גם לי יש "גדול" בן חמש שרוצה אותי כמו פעם.. הוא רוצה זמן אמא ובצדק.שאבתי כל שלוש שעות חודשיים וחצי עד שעברנו להנקה, התעייפתי.
יש לנו סוג של סדר יום- בלילה אני רק מניקה את שניהם.
ביום הם מקבלים בקבוקי נוטרמיגן מוסמך בקורנפלור- הבת מקבלת שני בקבוקים של 100 במקרה הטוב והשאר יונקת..
הבן מקבל 3 בקבוקים והשאר יונק. אם אני יוצאת עם אח שלהם להצגה/לספריה או למקום אחר, הם מקבלים עוד בקבוק נוטרמיגן במקום הנקה.
הבת מחכה לי ומסרבת לבקבוק.. אוכלת 40-50 ומשלימה.. הבן אוכל בקבוק מלא של 150 ומשלים כשאני מגיעה..
לדעתי, תתני נוטרמיגן מוסמך ואז תקרבי לשד להשלמה להנקה שלא ישכחו. אם אחכ את מרגישה גדושה, תשאבי בקטנה. ככה עשיתי בשלב הביניים עד שלמדתי להכיר ולהבין מה קורה.

טחיא

New member
כרגע הנקה בתור ארוחה זה לא ממש אופציה

כי הן לא עולות במשקל והרופאה והגיא טכנית רוצות לדעת כמה הן אוכלות
וזה אפשרי רק בבקבוק

מצד שני אני לא רוצה לוותר על החלב אם אז עדיף לי לשאוב כמה שיותר שיהיו לי כמה שיותר בקבוקים של
חלב אם

גלגס

New member
הי טחיא

מה שלומך בתוך כל זה?
נשמע לי שאת לא כל כך מסכימה עם האחות והרופאה.
אולי תנסי להתייעץ עם עוד מישהו? הגישה שלהם נשמעת לי קצת קיצונית ורחוקה ממך.
האם היית שותפה להחלטה?
האם התחלתם טעימות? אם כן, איך הולך?
בכל מקרה הבנות כבר בנות חצי שנה וזה מדהים שאת עוד שואבת עבורן. אבל קשה לי לקרוא אותך ולהרגיש שאת לא מרוצה ממה שקורה. אני לא מכירה את היועצת שלך ( וזה לא אומר כלום כי אני לא מכירה כל כך הרבה) אבל הייתי מנסה לשמוע דיעות נוספות גם של יועצת וגם של רופאה... זה כל כך עניין של גישה
בהצלחה!!!

טחיא

New member
האמת שכבר בדקו אותן רופאים

גם בבריאות הילד וגם בבית חולים וכבר 3 חודשים הן עם תוספות בתוך החלב אז השלב של לתת הכול בבקבוק
הוא דיי בילתי נמנע הגישה שלהן שאני לא אחזור להניק אני לא אוהבת
טעימות לא התחלנו כי אנחנו מחכים שהם יתחילו לעלות יותר טוב במשקל

גלגס

New member
צינורית?

הי טחיא
אני חושבת עליך הרבה...
קודם כל, רציתי להגיד לך שבדקתי והתאומים שלי שקלו סביב ה5 וחצי ק״ג בגיל חצי שנה... ואף אחד לא אמר לי כלום. אני מניחה שזה גם תלוי בכמה עולים במשך הזמן...
בכל מקרה, נזכרתי שיש נשים שמניקות ומוסיפות תוספות בצינורית תוך כדי ההנקה. זאת יכולה להיות אופציה לשמר הנקה, אפילו אם רק פעמיים ביום. מה דעתך?
הדר- מה את אומרת?

הנקה עם צינורית

הי

יש דבר כזה. בדרך כלל יועצת ההנקה מראה את זה לאמא, קצת קשה להסביר בכתב, אבל אנסה.
לוקחים צינורית של עירוי או של בדיקות דם , בלי המחטים והמחברים כמובן.. רק צינורית.
אפשר להדביק את הצינורית על השד עם פלסטר כי שקצה הצינורית יהיה קרוב לפטמה.את הקצה השני של הצינורית - שמים בתוך בקבוק פתוח של תמ"ל או חלב שאוב אם יש. הבקבוק מונח בצד,ליד האמא.
ואז - כשמחברים את התינוק לשד מכניסים גם את הצינורית לפה שלו, וכשהוא יונק מהשד - הוא מקבל תוספת מהבקבוק השאוב.
כך - הוא גם יונק מהשד,מגרה את העצבים על השד לייצור חלב נוסף, מקבל חלב מהשד וגם מקבל תוספת מהבקבוק.
מקווה שההסבר ברור..

טחיא

New member
האמת שלא ממש חשבתי על זה אבל

אני ממש לא פוסלת כי אני מאוד מקווה שבעתיד אני אוכל לחזוק לפחות להנקה חלקית

למעלה