איסי וברקנל לא בקטע. עד מחר לא ישאר זכרלפי GFS זה כולל את ירושלים (קו 30- ב 500 מב עובר בירושלים ) אבל כמובן זה עוד לא וודאי בגלל הטווח וגם מודלים אחרים כמו ברנקל נראים יותר מתונים לטווח הזה.
כרגע זה נראה שצפוי המערכת הסוערת והקרה ביותר העונה .
לפי GFS זה כולל את ירושלים (קו 30- ב 500 מב עובר בירושלים ) אבל כמובן זה עוד לא וודאי בגלל הטווח וגם מודלים אחרים כמו ברנקל נראים יותר מתונים לטווח הזה.
כרגע זה נראה שצפוי המערכת הסוערת והקרה ביותר העונה .
פעם קראתי (אולי בפורום זה) שרוב מערכות השלג בארץ נפוצות יותר בסוף החורף מאשר בתחילתו. האם זה נכון ולמה?
תודה!ההסבר הנפוץ הוא בגלל שהים התיכון קר יותר לקראת סוף החורף ולכן מערכות שמגיעות אלינו מגיעות יותר קרות, אבל זה קורה בד"כ לא בסוף החורף ( 21 מרץ) אלה יותר בסוף ינואר תחילת פברואר שאז זה שיא החורף בחצי הכדור הצפוני.
הדרומי, בגלל שמסלול כדור הארץ סביב השמש אינו סימטרי, אלא בחורף הצפוני יש קרבה יתירה לשמש, ובקיץ הצפוני להיפך. בצד הדרומי זה כמובן להפך.סתם שאלה. מעניינת איזה חורף בממוצע קר יותר. בחצי הכדור הדרומי או הצפוני. ומדוע?
סתם שאלה. מעניינת איזה חורף בממוצע קר יותר. בחצי הכדור הדרומי או הצפוני. ומדוע?
מצד שני בחצי הדרומי יש יותר % שטח מים משטח יבשה וזה ממתן את החורף ( והקיץ )הדרומי, בגלל שמסלול כדור הארץ סביב השמש אינו סימטרי, אלא בחורף הצפוני יש קרבה יתירה לשמש, ובקיץ הצפוני להיפך. בצד הדרומי זה כמובן להפך.
זווית הנטיה של כדור הארץ שיוצרת את עונות השנה משמעותית בהרבה משינויים קטנים בקירבה לשמש, אבל האחרון מספיק כדי למתן מעט את החורף והקיץ הצפוניים, ולהקצין את אלו בדרומי
הוספה: בימי ההיפוך של קיץ וחורף, כדור הארץ הכי רחוק מהשמש (המסלול הוא אליפטי לא סימטרי). ביום ההיפוך הדרומי 21.6 הוא כניסת החורף שם, כדור הארץ , הכי רחוק מהשמש ולכן קר יותר מאשר בחלק הצפוני. ב-21.12 יום ההיפוך הקיצי של החצי הדרומי, כדור הארץ בחלק זה של העולם, יותר קרוב לשמש, אז הקיץ שם יותר חם. כמובן שיש גם השפעות מקומיות (הרים, ים) אבל כללית, זה מסביר את המדדים הקיצוניים בחצי הכדור הדרומי.מצד שני בחצי הדרומי יש יותר % שטח מים משטח יבשה וזה ממתן את החורף ( והקיץ )
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.