עידכון קטן - גלובל סים של פלאפון

dino_din

New member
עידכון קטן - גלובל סים של פלאפון

שלום לכולם, התיעצתי איתכם לפני שבועיים על פתרון גלישה והורי שנוסעים לגאורגיה.

אחת ההצעות הייתה סים של פלאפון (גלובל סים). עלה 100 ש"ח לסים + 2 ג'יגה גלישה.

אז רק חזרתי לעדכן שהפתרון היה מעולה. ההורים החליפו את הסים בארץ שעתיים לפני הטיסה וברגע שנחתו היו עם אינטרנט זמין כל הזמן ובכל מקום (טיילו כל יום). גם עזר להם לשמור על קשר ולשלוח ולקבל תמונת וגם היו רגועים שהם זמינים ויוכלו ליצור קשר אם יצטרכו.

אז תודה על העיצות המועילות בשם הורי :)

enigo

New member
שמחנו לעזור, ושמחים שהם נהנו!

אגב, אולי תוכל לתרום לדיון שהיה כאן לא מזמן - כמה זמן הם טיילו, וכמה דאטה נשארה בחשבון?

dino_din

New member
בהחלט מתכנן לעזור

האמת ששזה היה בתכנון, פשוט לא הספקתי עוד לבדוק. לא זוכר את הפרטים שנרשמתי וצריך לדעתי את הסים עלי כדי לקבל איזה קוד אימות. ברגע שיהיה לי את זה, אני כמובן אוודא ואשמח לעדכן אותגם בפרטים מדוייקים.
&nbsp
תודה!

G Gabi

Member
לצורך בירור יתרה/הטענה - צריך רק את מספר המנוי שהוקצה לSIM.

באתר: pglobal.co.il
או להתקשר ל: 050-5000-400 (לא להתקשר מה-global sim אלא מכל טלפון אחר).

dino_din

New member
אז ככה

היו שבוע שלם. מהלילה בין חמישי לשישי עד הלילה בין חמישי לשישי אחריו.
קצת גלשו, פייסבוק, מיילים, ווטסאפ ושיחות וידאו בווטסאפ עם הנכדים פעם ביומיים לכמה דקות.
&nbsp
נשארו 1.67 ג'יגה בחזרה הבייתה.

enigo

New member
שליש ג'יגה לשבוע די תואם

את הניסיון שלי. עלות זניחה.

k-don

Well-known member
כמו שנאמר, העלות זניחה למי שישתמש בסים שימוש חוזר

תוך 3 שנים

enigo

New member
במשפחה ישראלית ממוצעת

בדרך כלל מישהו מהמעגל הראשון טס לחול לפחות פעם בשנה.
אני מניח שלא סתם הם לא קנו את החבילה הבסיסית.
ואגב החבילה הבסיסית - המחיר שלה נמוך מספיק כדי להכנס להגדרה של "עלות זניחה".

enigo

New member
במתארים מסוימים - כמו זה שכאן למשל

הוא כן יוצא יותר זול מסים מקומי. לדעתי זה נכון ברוב המתארים הנפוצים - אבל זה ניחוש, אין לי כמובן מידע על הרגלי השימוש של ישראלים בגלישה בחו"ל.
אבל ג'יגה גלישה בגלובאל סים עולה בערך כמו, או רק קצת יותר, מאשר בסים מקומי באירופה, ובניגוד לסים מקומי ה" שארית" לא הולכת לפח אלא נשמרת לטיסה הבאה, גם בהפרשי זמן גדולים וגם במדינות אחרות.

enigo

New member
יכול להיות. אבל בדרך כלל המחיר

כפול ויותר, כך שהוא כבר די קרוב למחיר של ג'יגה בגלובל סים (או המקביל של 019, יש לציין).
לגבי נדידה - לא יצא לי להשתמש בסים מקומי אחרי שהתחילו עם הנדידה ברחבי אירופה (רק האיחוד האירופי, אם הבנתי נכון - לא כל אירופה), אז אני לא יודע כמה טוב ה עובד. יש לך ניסיון עם זה?

G Gabi

Member
בוודאות. הסתכל על המחירים של lycamobile.it

הנדידה היא לכל מדינות ה-EEA שזה המדינות החברות באיחוד האירופי ובנוסף - איסלנד, ליכטנשטיין ונורבגיה.
יש ניסיון חיובי עם שימוש בסים איטלקי (גלישה בלבד) בגרמניה ובקרואטיה.

enigo

New member
טוב לדעת.

אישית בשביל חמישה שקלים לטיול אני לא אטרח לחפש סים אחרי הנחיתה, אבל כל אחד עושה את החשבון שלו בהתאם לצרכים וההעדפות שלו.

LZ88

New member
הכל תלוי מדינה. יש מדינות שהפער מאוד גדול

למשל פולין, 1GB עולה 5-7 ש"ח, 3GB 9 ש"ח... ואפשר לקנות כבר בשדה תעופה.
כמו בכל דבר, צריך לעשות שיעורי בית לפני ולדעת את המחירים של הסימים המקומיים ואיפה קונים. בלא מעט יעדים אני כמוך, פשוט חבל על ההתעסקות עם סים מקומי בשביל החיסכון השקלי הזעום.

enigo

New member
האמת היא שמאז שהתחלתי לעבוד עם גלובל סים פשוט לא טרחתי לברר

הפעם האחרונה שקניתי סים מקומי היא באיסלנד לפני שלוש שנים, ועלה לי כמעט 20 יורו לג'יגה אחד של גלישה (שהספיק לשבוע טיול - עם ניווטים וחיפושים בבוקינג, ועוד נשארו המון מגות).
על זה שאני זמין גם בקונקשן, ולא צריך להתחיל לחפש את עצמי בשדה התעופה או בעיר בחיפוש אחר החנות שמוכרת את הסים, אני מוכן בכיף לשלם 3-4 שקלים יותר בכל נסיעה...

einat162

New member
לי יצא לנדוד באיחוד עם כרטיס של O2

כרטיס סים של גיפגאף (החברה משתמשת ב O2 הבריטית).
במהלך נסיעות בין הרים/ אזורים כפריים יותר קרה שלא הייתה קליטה אינטרנטית (נראה שכן היה קליטת רשת סלולרית לשיחות).

היה לי עליו ערך צבור לשיחות בינ"ל 10 פאונד (טעינה מינימלית לשיחות בינ"ל 10 פאונד אפשר גם יותר מן הסתם) ומסתבר שאפשר להשתמש בהם כדי לקנות חבילה של שיחות+הודעות מקומיות+ 2 גי'גה גלישה תמורת 7.5 פאונד.
הכל דרך האתר שלהם (שולחים סים בחינם לישראל, ומטעינים מה שרוצים מהבית) .

einat162

New member
קצת שונה מ- 2013:

הם שולחים בדואר גם לישראל (הכנסתי כתובת בישראל וזה נשלח אלי),
אפשר לשלם גם בכרטיס אשראי עולמי כמו מאסטרכרד (לא חייבים כרטיס אשראי בריטי או שוברים כדי להפעיל ולטעון) .
ה- goodybag לא חייב להתחדש, יש אופציה שמסמנים בפרופיל אם רוצים שיתחדש אוטומטית או לא (אני *חושבת* שברירת המחדל הייתה לא, אבל אפשר לראות את האופציה בפרופיל משתמש).

שאלה

האם ראית באתר/קיבלת את מסמך כל תנאי הכרטיס? אני לא מצליח למצוא באתר תשובות לשאלות כמו למשל של איזו מדינה המספר שמקבלים, האם תוקף הכרטיס הוא 3 שנים מרגע ההפעלה הראשונית או רגע הרכישה, האם התוקף הוא 3 שנים מרגע הטעינה האחרונה או קבוע בלי קשר להטענות, וכו׳?

https://www.pelephone.co.il/DigitalSite/heb/abroad/global-sim/

למעלה