עידכונים מהשטח...

עידכונים מהשטח...

אז ככה... הכנתי כבר עוגת גבינה פירורים לפי המתכון של קרין גורן...יצאה נסיכה אימיתית:)- עכשיו מצננת אותה במקרר שתתייצב ובעזרת השם אחרי שתתייצב אוריד את השקף ואראה לכם:)) עכשיו מכירה נשיקות מרנג מהחלבונים שנותרו... החלטתי שאכין קיש פרווה פטריות מחר בבוקר- כדיי שיהייה טרי- וכך גם את הקראנץ' שמרים ולחם לשבת- ככה שמבחינתי רוב העבודה מחר.... אבל עדין- כייף על הבוקר להתקשקש במטבח:) חבל שיש לי ישיבה יותר מאוחר כך שבאיזשהו שלב אהייה חייבת לפרוש ולצאת לעבודה... שיהייה לכולנו יום טוב:)
 

רותי410

New member
מחכים לתמונות. ועוגת גבינה פירורים

נשמעת נהדר. כנראה קשה לפספס אתה - זאת עוגת הגבינה היחידה שהכנתי עד לפני כמה זמן, שממש הייתה מצליחה בלי בעיות. כנראה בגלל שזאת עוגה קרה ואין את החשש הזה של נפילת העוגה וכו'. גם קיש פטריות נשמע מעולה. אפשר גם פשטידת פסטה עם ירקות, אם את רוצה עוד משהו. תיהני בשבת וספרי מה אמרו על מטעמייך
 
תודה רותי:) האמת-

זו פעם ראשונה שאני מכינה עוגת גבינה... תמיד הפחיד אותי משום מה...אבל הגיסה ביקשה והחלטתי היום בבוקר לאחר הכנות נפשיות ותפילות לומר את המשפט המפורסם שלי "בשם השם נעשה ונצליח" ולצאת לדרך... ומסתבר שזה לא נורא- ואפילו קל:)))) אני אוהבת להתבגר אל תוך המטבח ולהעיז:) ותודה על התמיכה הנהדרת:)))
 

רותי410

New member
בכיף. וגם אני ניגשתי אל עוגת הגבינה בפעם

הראשונה בדחילו ורחימו. והפלא ופלא - היא יצאה מוצלחת במכה ראשונה. אבל אני אאמץ את השיטה שלך בפעם הבאה שאנסה להכין משהו. הרבה פעמים אני זקוקה לרחמי שמים.
 

שחמטית

New member
אתן מדברות הרבה על העוגת גבינה של קארין

אז אולי ג אני אנסה אותה, מה המתכון בבקשה.. ומה המתכון לקיש פטריות? בהצלחת שירת!
 

רותי410

New member
יש לי מתכון פשוט וקל מחברה

לא המתכון של קרין גורן ולא מצריך שקף. יוצא מעולה - אפילו לי. חחח
 

רותי410

New member
מתכון לעוגת גבינה פירורים

עוגת קפולסקי - תיקי (כך טוענת חברתי תיקי, ששחזרה, לדבריה את הטעם של עוגת קפולסקי) החומרים לתחתית 1.5 כוסות קמח תופח 3 חלמונים 1 מחמאה קרה (אפשר 200 גרם חמאה) 2 כפות סוכר החומרים למלית 500 גרם גבינה 9 אחוז (מי שרוצה פחות קלוריות - אפשר גם 5. זה מה שאני עשיתי) 3/4 כוס סוכר 4 שקיקי סוכר וניל 2 מיכלי שמנת מתוקה אופן ההכנה לשים את חומרי הבצק - לא יותר מדי. משטחים בתבנית עגולה 26 ואופים בתנור בחום בינוני עד שמזהיב. מוציאים ומגרדים בכף פירורים בכמות של כוס אחת. מערבבים יחד את חומרי המלית בלי השמנת. מקציפים שמנת ומוסיפים לתערובת. יוצקים על הבצק האפוי ומפזרים מלמעלה פירורים. מכניסים למקרר לכמה שעות או לכל הלילה, עד שהעוגה מתייצבת. יוצאת מעולה - והכי חשוב, סופר-קלה. בתיאבון
 

רותי410

New member
לא. אם תקראי את המתכון תראי שאופים משטח אחד

ואחר כך מגרדים בכף את פני המשטח כדי לקבל פירורים בכמות של כוס. הכי קל שיש. ולא מתפקשש. (וגם יש חרוז!!)
 

יוכי68

New member
שירת...איזה כיף שנהנים במטבח, מי יתן ויצליח

לך תמיד.......שתהנו בשבת עם כל החברה.
 

ddh1

New member
כל הכבוד יקירתי

שהקב"ה ישלח לך תמיד כוח להכין מטעמים.... מה שלומך?
דינה
 
אמן! תודה יקירות:)דינה,

אני ב"ה בסדר סוחבת כבר בחודש שישי- הייתן מאמינות אייך הזמן טס?:)))) עדין התבלינים מוקצים מבחינתי- אבל ניגשת למטבח עם חדווה ענקית... קניתי בשבוע שעבר כל מיני כלים טובים למטבח מחנות סו שף... רינגים, תבניות פאי, שקף, שקיות זילוף חד פעמיות- שחיפשתי נואשות בדרום ואין...ופשוט העלה לי את מצב הרוח פלאים:)) אייך אתן במזג אוויר זה..?
 
למעלה