עידכונים קטנטנים...

ברוכי2

New member
עידכונים קטנטנים...

1. גם מאור חתואל יעמוד בפני ועדת החריגים בשבוע הבאה, הסיבה - מקום שני בגביע העולם ברוסיה. בקריטריון הישראלי הוא לא עמד, בבינ"ל - לא ברור לי...

2. גוליאן שוורץ סוחבת פציעה ולא ברור אם תספיק להתאושש ללונדון.

yati6

New member
לפי התוצאות הרשמיות הוא סיים במקום ה-16

תוצאה יפה אבל לא מדהימה ובכל מקרה לא ברור לי איך זה משנה משהו לגבי לונדון.

nitsansh

New member
אולי מישהו ויתר והוא קיבל את הכרטיס שהתפנה

מישהו יודע מהו הרכב הועדה שתמליץ (והועד האולימפי יאשר) מי ייסע לונדון??

לפי ניסיון העבר אף אחד לא אמור לקבל אישור

חוץ מ3 צעירים.
זה לא שמישהו היה צריך להתחרות ביום כיפור ונאלץ לוותר או משהו מהסוג הזה

apy ape

New member
זה בכלל לא מדויק

באתונה גוסטמלסקי ופיסצקי קיבלו אישור חריג. בביג'ינג 2 שחיינים וניקי פאלי שקבעו את הקריטריון אחרי המועד שנקבע. בנוסף היו כמה וכמה אתלטים שהועדה נתנה להם הזדמנות נוספת והם לא ממישו אותה. מכיוון שהסיפור בסייף וקשתות שונה מאתלטיקה, זה לא מופרך שינתנו אישורים חריגים.

דורון ד

New member
לפי כללי ההעפלה,מאחר וחתואל סיים שלישי

את תחרות ההעפלה האיזורית,האפשרות הסבירה שלו להעפיל היא
אם הקרואטי שניצח אותו בחצי גמר נפצע או ויתר על ההשתתפות באולימפיאדה.

ברוכי2

New member
אם זאת הסיבה אז הוא עומד בקרטריון

ולא צריך ועדת חריגים.

nitsansh

New member
קשה לי להאמין ששמרו את זה בסוד...

FIE אמור היה לחלק את המקומות שהתפנו ב-2 ביוני, כבר לפני 5 ימים. קשה לי לחשוב על סיבה לא לפרסם מיד אם וכאשר ספורטאי, במקרה זה מאור, מקבל קריטריון אולימפי.

BentzWatchJudo

New member
הנה ספקולציה לסיבה

אם ספורטאי קיבל כרטיס בינלאומי אבל אין לו קריטריון ישראלי האיגוד מעדיף לעשות עבודה שקטה מול ועדת החריגים ולכן לא עושה רעש תקשורתי לפני התכנסות הוועדה.

זאת רק ספקולציה ולא יותר.
דעתי האישית היא שרצוי ועדיף שכל התהליך יהיה כמה שיותר שקוף.

אם אני מביע את דעתי האישית אז אומר גם שלדעתי צריך לבטל את הקרטריון הישראלי. צריכים להיות קרטריון הישגיים לתמיכה בספורטאי ולתיקצוב האיגודים אבל אם ספורטאי עמד בקרטריון בינלאומי יש לאפשר לו לצאת לאולימפיאדה. זה לא חייב בהכרח לתגמל אותו ואת האיגוד בתקציב. התקציב יקבע לפי קרטריונים הישגיים.

nitsansh

New member
אתה חושב ש"רעש תקשורתי" משפיע על הוועדה?

לידיעה כזו יש הרבה "שותפי סוד" וקשה לי לראות מצב שכולם ישמרו על משמעת שתיקה... ובעיקר הספורטאי ומקורביו....

BentzWatchJudo

New member
מה שאני חושב כתבתי. אין לי מה להוסיף....

ואני מזכיר זה רק ספקולציה לא יותר.
אכן אתה צודק, עובדה שברוכי יודע על זה וכתב פה. באותה מידה זה יכול להתפרסם בכל מקום אחר אבל תסכים שיש הבדל כאשר דובר האיגוד דוחף פרסום ומתי שלא.

א. לתקשורת יש השפעה מהותית בהחלטות רבות

לפעמים הרבה יותר חשובות מאשר ספורט, החל מוועדות ועד שופטים.

ב. ברוכי הביא כאן לא פחות מסקופ לגבי חתואל.
בחיפוש בגוגל נכון לרגע זה, אין זכר לכך.

ברוכי2

New member
הקרדיט ל"סקופ" הוא לניר שועלי ממעריב,

שאחרי ברור קצר איתו, הסיכוי של חתואל לקבל סוג של וילדקארד מהתאחדות הסייף הבינ"ל קטן מהסיכוי שאראלה מהפיס תחפש אותי נואשות...

BentzWatchJudo

New member
אני מפנטז על כרטיס חופשי לאורי ששון

אני מפנטז על כרטיס חופשי לאורי ששון במשקל הכבד אבל אין לי מושג אם יש סיכוי ריאלי (ואם כבר חילקו את הכרטיסים החופשיים או לא).
אולי אם אורי יקח שוב זהב ביום ראשון בליסבון
(אם וכאשר זאת תהיה מדליה שלישית שלו ב- 5 תחרויות סה"כ במשקל הכבד)

yati6

New member
אגב ג'ודו -אם ג'ודוקא נפצע אחר נכנס במקומו ??

או שפשוט יהיו פחות מתחרים ???

BentzWatchJudo

New member
אחר יכנס במקומו. פירוט בפנים

יש כמה מצבים.
המצב הפשוט שיש יותר מג'ודוקא אחד מהמדינה שזכאי להעפיל ישירות, כלומר בין 22 הראשונים (או 14 הראשונות בנשים). במצב כזה המדינה יכולה להחליט בכל דרך את מי לשלוח ולכן אם אחד נפצע הג'ודוקא השני שזכאי לכרטיס מאותה מדינה ישתתף (כנראה שיש מצב כזה בפולין ב- 66 ק"ג, המשקל של גולן פולק, הג'ודקא הבכיר שלהם שהיה אמור להיות מדורג בלונדון נפצע בתאונת דרכים).

לגבי יתר המצבים:
Confirmation and reallocation of quota places:
If an NOC declines a quota place that was allocated through direct qualification, it will be
reallocated to the next best-ranked athlete in the same weight category according to the
IJF World Ranking List, regardless of continent.
If an NOC declines a quota place that was allocated through continental qualification,
it will be reallocated to the next best-ranked athlete from the same continent according to
the IJF World Ranking List, regardless of weight category. As above, each NOC is limited
to a maximum of one (1) athlete across all weight categories and genders, and each
continental union is limited to a maximum of two (2) athletes per weight category.
If a continental union fails to use its full allocation of quota places, any remaining
places will be returned to the IJF, which will reallocate them according to the IJF World
Ranking List.
Any unused Tripartite Commission invitation places will be reallocated by the
Tripartite Commission. If they cannot be reallocated by the Tripartite Commission,
they will be reallocated according to the principles detailed above for the reallocation of
direct qualification places.
מתוך:
http://www.tpenoc.net/download/london2012/Judo.pdf
מתחיל בע"מ 21

yati6

New member
הבנתי מהפורום העולמי שכנראה יתפנו 2 כרטיסים

במעל 100 ק"ג - לטבי שנפצע (בתאונת דרכים גם) ואיראני שנפצע, שניהם העפילו דרך 22 הראשונים.

הבעיה היא שכרגע מקדימים את אורי שלושה - ספרדי (שאורי ניצח בשבוע שעבר) , פרואני וארגנטינאי, וזה עוד בדירוג של היום - כנראה בדירוג שנקבע כדד ליין האולימפי יש נוספים שמקדימים אותו.

עוד שאלה היא מה זה אומר לגבי אלו שקיבלו כרטיס יבשתי - למשל האסטוני , שמדורג במקום ה-23 האולימפי וקיבל כרטיס יבשתי - האם הוא נשאר על המשבצת היבשתית (והכרטיס שהתפנה ילך למי שלא קיבל כלום) או שהוא יקבל את הכרטיס הישיר שהתפנה , ואז בעצם מתפנה כרטיס אירופאי .

BentzWatchJudo

New member
לפי מיטב הבנתי:

האסטוני נשאר על המשבצת היבשתית.
החוק שאמור לפעול פה (בהנחה שאין שני לטבים או איראנים שהעפילו ישירות במשקל הכבד) לפי מיטב הבנתי הוא:
If an NOC declines a quota place that was allocated through direct qualification, it will be
reallocated to the next best-ranked athlete in the same weight category according to the
IJF World Ranking List, regardless of continent

כנראה שהדירוג שקובע זה לא הדירוג העדכני אלה הדירוג של 1 במאי.

BentzWatchJudo

New member
יש הרבה שמקדימים את אורי
קישור בפנים

http://217.79.182.227/www.judo-world.net/_ranking/tta_qualification.php?cat=+100+kg&nation_field=
זה נראה לי הרשימה המעודכנת של ה-22 שהעפילו ישירות במשקל הכבד ושל הבאים אחריהם בדירוג.

ניתן לראות שלפי אחד ממדינה מקדימים את אורי 12 מדינות שלא העיפלו ישירות כאשר חלקן כנראה קיבלו כרטיס יבשתי (לא בדקתי).
עדיין יש מספיק לצערי שמקדימים את אורי.
EST
AUS
MUR
MGL
KGZ
PER
ARG
CHN
MEX
ISL
ITA