../images/Emo41.gif עדכון מעודד מאוד.../images/Emo41.gif
בהרכב מלא הגענו לפורת. פורת נתן תשובות ממש מלאות לכל השאלות שהצגתי והיה מאוד מאוד יסודי וסובלני. מה שקורה זה ככה. שכחתי לשאול על נעילת נעליים ולא סנדלים אך כרגע אושרי נועל NB ואני יותר רגועה. אין צורך לחזור גיבוסים/נעליים/סד . נעליים ו/או סד רק ינוונו את הרגל במקומה וזו תהיה טעות לעשות כך. מה גם שבגיל כזה אם הרגל "מתעקשת" זה כבר לא יעזור. 1. אושרי "מרפרף" על עקב ימין.כנראה עם הזמן, ורק אם ילך כמעט לחלוטין על האצבעות, הוא יצטרך לחזור על הארכת הגיד: הרדמה כללית, פוצעים את הגיד בשלוש מקומות. גיבוס. אסור לדרוך יומיים, שבועיים וחצי גבס. אושרי מצליח ללכת ברגל ימין מעט על העקב.כיום יש נטיה של 0-5 מעלות -תלוי מי בודק. ולדעתי גם תלוי בגמישות של הברך. ברגל ימין יש 15 מעלות. תרגיל, אני עשיתי מתיחות לפ העיין אך יש נקודת תורפה למתיחה לגיה. המתיחה של העקב למעלה כאשר דוחים מכיוון האצבעות עלולה לגרום לעיוות של הרגל לצורת קערה. לכן כשמותחים צריך לשים לב ש: א. הברך קצת כפופה. ב. לקחת לוח עץ ישר ולהניח על כל כף הרגל. לדחוף את כולו יחד, מהעקב עד לאצבעות, בעוצמה שווה. כך לא גורמים לקערה. 2. "פור פוט אדקשן"- יש לקלברים נטיה לציר חיצוני חלש שגורם לעיקול הזה. (כמו בננה) פורת לימד אותנו תרגיל טוב לעשות. -נזכרתי שגם בגיל כמה חודשים פורת לימד אותנו תרגיל דומה אך שכחתי ממנו, אולי הוא אפילו באתר. הינה התרגיל לתינוקות: מחזיקים את כף הרגל בקרסול -+ ומדגדגים את החלק החיצוני של כף הרגל. (מבטיחה תמונות בתוך כמה ימים). כדי לא ליצור ניוון בחלק הזה. התרגיל לגדולים יותר: מחזיקים את כף הרגל בקרסול ומבקשים מהילד להזיז את כף הרגל לכיוון הזרת. כדאי לשים באויר צעצוע קטן שהזרת צריכה להגיע אליו. ממש ראיתי איך כף הרגל מתיישרת. רואים את הגיד עובד. תנסו על עצמכם ותיראו. זה בעצם מה שכל כך הטריד אותי עם הסנדלים שפתאום ראיתי שהבוהנים יוצאים מהצד. 3.ניתוח להעברת הגיד עושים כאשר הילד דורך על הצד החיצוני של כף הרגל. אושרי דורך ישר, מאוד ישר. אם הפור פוט אדקשן -צורת בננה חזקה אז זה גם יכול לגרום להליכה על הצד החיצוני. לכן צריך לעבוד!. נשמנו לרווחה. יש עבודה לעשות וכנראה גם הארכת גיד לפנינו אבל אנחנו כל כך הרבה יותר אופטימיים. תודה לכולם, תמונות בקרוב ונמשיך לעדכן. אגב דרור גדלה בלי חיתולים, אך היום הלבשתי לה חיתול כי חשבתי שזה יהיה TOO MUCH להסתובב איתה בלחץ בלי חיתול, אך היא הפליאה לעשות ופישפשה פעם בכיור ופעם בגינה. איזה כיף.