עידן רייכל באילת

עידן רייכל באילת

רציתי לכתוב כמה מילים על ההופעה שהייתה לעידן רייכל וחבריו באילת ביום שבת האחרון. אני לא מחבב את המוזיקה של עידן רייכל כל כך, לדעתי הטקסטים שלו נמצאים ברמה הכי ירודה שיכולה להיות בארץ והוא הפך להיות מספיק מכונת להיטים בשביל להרתיע אותי. אבל אני בהחלט מכבד אותו כאמן, יוצר ונגן. הייתי בהופעה של ההרכב פעם אחת לפני כשנה, הם באו להתארח בפסטיבל מיוחד שעשינו בישוב שלי, מבשרת ציון, שמי שלא יודע, נמצא בו מרכז הקליטה הגדול ביותר בארץ, ואת כולו מאכלסים אתיופים, ובתור מדריך בצופים של עולים חדשים משם, הלכתי עם החניכים שלי ובטח איפשהו בין התמונות של מחלקת יחסי הציבור שלהם יש תמונה של הפרויקט+אני והמדריכה השניה+החניכים. כשהייתי באילת ושמעתי על ההופעה לא ממש קפצתי על המציאה, אבל יזיזתי החמודה אמרה לי שהיא השיגה 2 כרטיסים חינם, אז אמרתי למה לא? למרות שלמעשה הכרתי רק 8 שירים שלו (ארבעת הסינגלים מהאלבום הקודם, שלושת הלהיטים מהאלבום החדש ושיר באמהרית שהחניכים שלי לימדו אותי שנקרא AYAL AYALE). האווירה בקהל הייתה אווירה טובה, אחוזים נכבדים ממנו היו בכלל של תיירים מחו"ל שבאו לראות במה מדובר ורוב האנשים לא הכירו את רוב השירים (כמוני
). מבחינת ביצועים לשירים? לדעתי דווקא השירים הישנים מהאלבום הקודם, היותר מוכרים כמעט "נעלמו", אם תלך זכה לגירסא קצרה וגם כל השאר לא קיבלו גרסאות יפות. דווקא השירים החדשים זכו לביצועים מצוינים, ואם "יש לי עוד כוח" שאני בד"כ חושב שהוא שיר מפגר לחלוטין גרם לי לתת קריאת התפעלות אז המצב היה טוב. מבחינה קולית? פה צריך להיות הקלף המרכזי של ההופעה, השילוב בין הקולות בלהקה שבה יש יותר מזמר אחד הוא זה שמבליט את העסק. לדעתי כברה קסאי עושה מצוין את העבודה בתור זמרת ליווי, היא קיבלה יותר מדי סולואים שאין לה בגרסאות הרדיו והיא לא הדהימה בתפקיד הזה. לרייכל יש קול יפה והוא צריך לשיר הרבה יותר. לפעמים השילוב בין הקולות דווקא יצא יפה (כמו בשיר ממעמקים ובאייל איילה) ולפעמים פחות (בהנך יפה למשל) בכל זאת ההופעה הייתה נחמדה, לא שווה את כמות הכסף שקלאב מד ביקשו עליה (100 ש"ח!) אבל הופעה מהנה.

willo1

New member
../images/Emo45.gif תודה על העדכון ../images/Emo8.gif

כנראה צריך להיות בדבר האמיתי בשביל להעריך דברים אחרת.. וזה תקף לגבי כל אמן. לפחות לדעתי..

אביטל111

New member
טקסטים ברמה הכי ירודה בארץ??

למרות שלעניות דעתי עידן והפרוייקט מדהימים אני לא אחת שנוהגת לתקוף מתנגדים...אבל בכל זאת על זה הייתי חייבת להגיב! הטקסטים של עידן הם אלו שריגשו אותי יותר מההופעה ויותר מהזמרים והלחנים והכל.. הוא מצליח לעשות את השילוב של כנות רגישות ושפה רהוטה בצורה הכי נפלאה, וכן השימוש במקורות מעניק לשיריו ערך מוסף..שיריו מפעימים אותי כל פעם מחדש. בין שירי ארץ ישראל המנוסחים יפה אבל מנוכרים כמעה, לבין מילות השירים בימינו שלא פעם הן פשוט מתחת לכל ביקורת..עידן רייכל הוא פנינה בתרבות הישראלית. אוכל רק לדון אותך לכף זכות על האמירה הכ"כ לא נכונה הזאת,בכך שכנראה לא שהית בארץ בעשור האחרון..או שפשוט התנזרת ממוסיקה ישראלית. ביחס לכברה אני אכן מסכימה שבהופעה יש לתת לה פחות תפקידי סולו, כיון שהקול שלה לעיתים לא מספיק בעל נוכחות בתפקידים מסויימים.אבל זה לא פגם ביופיה של ההופעה ואני נהנתי מכל רגע..ושילמתי 95 שקל בלב שלם..כי זה בהחלט מגיע להם.. אסיים בברכת התפכחות מהירה ויום טוב!!
אביטל.

willo1

New member
אבל לפחות

השתנתה דעתו מאז.. זה עדיף מלהישאר עם אותה דעה על הפרויקט לא?

חח כן אה ../images/Emo6.gif

אבל השיר ממעמקים זה ה-שיר שאני הכי אוהבת של עידן ונראה לי בכלל
הפזמון יפה והכל אבל הבית באמת קצת לא קשור

תגובה

אין לי דעה חיובית על המוזיקה הישראלית? בדיוק ההפך, אני חובב מוזיקה ישראלית, אני שומע כמעט אך ורק ישראלי, ובכל הזדמנות שיש, אני אפילו מנהל פורום של אמן ישראלי (ברי סחרוף, אתם מוזמנים לקפוץ לבקר). אז להגיד את זה עלי זה לא נכון. להגיד את זה בכלל זה לא נכון, מה שאתה אומר זאת הכללה, אמרתי שהטקסטים של עידן רייכל (ובלינק ההוא גם של מירי מסיקה, ושל עוד רבים ולא כל כך טובים) ירודים, זה לא אומר שאמרתי שמוזיקה ישראלית היא מוזיקה גרועה. להפך, כמה מטקסטים מוזיקה ישראלית, ברובה מודרנית הם מהמצמררים והמרגשים ביותר ששמעתי, שאני נהנה לשמוע בכל פעם מחדש, עידן רייכל נמצא בנקודה הזו בדיוק בצד השני של הטבלה (שוב, בלי להגיד מילה על ההפקה הענקית, בהחלט יש לו כשרון מוזיקלי) והסברתי את זה בלינק שצירפתם קודם, אתם מחפשים טקסטים ישראלים שבאמת עושים את זה? לכו לרמי פורטיס, דן תורן, ברי סחרוף, אפילו אם תחפשו עמוק בתוך הטקסטים של משינה וטיפקס תמצאו טקסטים מצוינים (למשל להתראות נעורים ורני בפריז של משינה ומעלה אבק והרבי ג'ו כפרה של טיפקס) וזה עוד בלי להגיד מילה אחת על מאיר אריאל, חוץ מהנ"ל יש עוד כמויות ענקיות באמת שכשרון לא חסר פה. אבל בשנה האחרונה כמו האיכות של הכתיבה ספגה מכה רצחנית, עוד מעט מגיעים מצעדי הפזמונים של ראש השנה? תקשיבו רגע לשירים שם, ותגידו לי אחר כך מה אתם חושבים....

חחח יש שירים...

כאלה שבלי הגיון ואין קשר... אבל הרוב די בסדר בקשר לממעמקים רשמתי למעלה ^ וזה דווקא השיר הכי אהוב עליי.. אבל המילים בבית לא שיא ה... אבל זה לא משו שאפששר להגיד על השירים של הפרוייקט !!! חוץ מהבית של ממעמקים כל השירים עם מילים יפות וזה..

אביטל111

New member
אוקיי..

תכף תגיד שגם "אולי הפעם" בלי קשר?! נראה לי שמי שהמילים לא מובנות לו זה אתה... חוץ מהבית של ממעמקים..אני לא רואה עוד שיר שאפשר לתהות עליו...

לאו דווקא לתהות

יש מה שנקרא משפטים מפגרים, דימויים חלשים למדי, עברית בכלל לא תקנית וחוסר יכולת לבנות משפטים נכון. זה בין הדברים שעושים טקסט לגרוע. בקשר למה שאמרת קודם על ה"ציטוט מהתנ"ך" זה אחד מהדברים שהכי מעצבנים אותי, כל אחד חושב שזה שהוא מצטט ממקורות זה אומר שהוא גאון נכון? אז זה שחיילי הנקמה ציטטו את סוקרטס ודה קרט הופך אותם לאמני ענק, למשוררים מדהימים ולכותבי טקסט דגולים?

יש לי כמה דברים לכתוב לך

ואני מקווה לקבל תגובה 1) אף אחד לא חייב לאהוב או לא לאהוב כל מוזיקה שהיא 2) בצער, אחרי שטחנו ברדיו כל כך את "אם תלך" ו"מעמקים" עד שיצאו מהחורים, לקח לי זמן לשמוע אותם שוב. 3) בתור מערבית מאוד באופי, אני חושבת שעידן, במוזיקה היחודית שלו, עושה את החיבור הזה בין כל מיני זמרים מכל מיני מקומות. מה שמביא קהל זר להופעות שלו, מה שמביא המון ישראלים להופעות שלו. 4) אהוד מנור ז"ל נכח בהופעת הגאלה של המופע של עידן רייכל 2 בתאטרון נוגה ביפו ב 1/4/05. 5) ת'אמת מעניין לדעת מה אתה שומע .. ובאמת צריך להבין מהיכן יצא המשפט "טקסטים ברמה ירודה" ו"מכונת להיטים", אבל, יש לי משהו אחד להגיד על זה ... בעידן שלנו. שכל דבר אפשר לשכפל. וכל דבר אפשר להוריד באינטרנט בחינם בא עידן רייכל עם "טקסטים ברמה ירודה" ו"מכונת להיטים", ומכר מעל 250,000 עותקים. (נכון ליום 1/4/05 - ואני ממש לא מעודכנת במספרים העדכניים). נראה אותך מוכר עשירית מזה ...

למעלה