עידן רייכל .. מוזיקה עברית ואומנים

haifaboy

New member
שאלה טובה יש לך

והתשובה שלי היא לאו דווקא נוגעת לאומנים אלה לכלל הקשיישם . אני "מגדל" שני הורים מבוגרים מאוד ומכיר את הבעיות של הזקנה מקרוב . לא אחת אני רץ עבורם עבור תרופות וקניות וסידורים וראה את יוקר המחייה הבלתי אפשריוהבירוקרטיה מהטורפת שממררת את החיים לאנשים מבוגרים ועוד כאלו שכל חייהם עשו ונלחמו ונתנו בשביל להקים המדינה הזאת הבמקום לתת להם להעביר את מה שנשאר מחייהם בשקט ושלווה . המוטו הזה שכל אחד צריך לדאוג לעצמו זה בעצם המוטו שכל הדור הצעיר נגרר אחריו כמעט בכל תחום והוא הרעה החולה של הלב של החברה הישראלית המודרנית והוא הורס ופוגע קשות בחברה שלנו , אני בכלל חושב שכל אלו שרוצים ברעתנו לא צריכים לעשות כלום , רק לשבת ולחכות בסבלנות אנחנו כבר מפוררים את עצמנו מבפנים לבד . תביני משהו , חברה שלא יודעת להתיחס לחלשים ולנכים ולזקנים ולתת להם יד בשעת הצורך שלהם היא לא חברה , היא אוסף של אנשים אגאוסטים שסופם להתפורר . . בדיוק כמו שאני בעד שוויון זכויות מלא לנשים ( טוב במצב שאני כבר צריך לדרוש חופש זכויות מלא לגברים חחח )ואני בעד חיה ותן לחיות , אני גם בעד שיעזרו לכל הקשישים הללו ולא לכל העלוקות שהמדינה נותנת להם את הכסף שלנו . בואי לא ניכנס לתוחם הזה כי גם כאן יש לי בטן מלאה וזה לא המקום .

אל תשכחי שמדובר באנשים בני 70 ו 80 ויותר שכל חייהם שילמו מיסים במדינה הזאת ונתנו שכם בהקמתה , מדובר על דור שלא יחזור של נפילים ( ככה אני קורא להם ) שהיום הרבה מהם נמצאים מול שוקת שבורה כי פשוט ברגע שהם יצאו לפנסיה המדינה שהיתה אמורה לדאוג לרווחתם דרך ביטוח לאומי ( מס לכל דבר שהם שילמו כל חייהם ) למשל פשוט הזניחה אותם וזרקה אותם לכלבים . אני גם לא רוצה לחשוב מה יהיה בעוד 40 שנה כשאנחנו נהיה במצבם . את היום צעירה ולא חושבת רחוק מידי אבל ביום מסיום תתעורררי בבוקר ותראי שאת באותו הגיל של האנשים הללו עם אותן הבעיות ואם כבר המיום המצב הוא כזה , אני לא מנסה לחושב מה יהיה אז.

שי כאן גם סימן למחשבה על איזה תמורה האומנים האלה מקבלים על יצירתם כי אחרי כל האמרגנים והמפיקים והמפיצים וחברות התקליטים וחברות הספרים וההוצאות לאור - כנראה שכל המתווכים הללו מוצצים את דמם ואם הם משאירים להם נתח של 10 אחוז מהמחיר הסופי ( שממנו הם גם צריכים לשלם את כל המיסים המטורפים ) אז זה ממש בושה . ועוד לא דיבנו על כל ההורדות מהאינטרנט והפרות זכויות היוצרים שלהם . תראי את הכתבה הטלוויזונית ותביני יותר טוב .

ולסיום כשאני רואה אנשים כמו נחצ'ה היימן ושושנה דמארי ויש עוד הרבה מאוד הכמוהם שהם אנשים מוכרים וידועים שתרמו לתרבות העברית שהגיעו למצב שהם הגיעו , האנשים האלה הם חתני פרס ישראל ובזכות ( זה לא משהו שאפשר לבטל אותו ) ומאידך אני רואה כל כך הרבה ארגונים שאמורים לדאוג להם במצוקתם ולא עושים כלום זה חורה לי מה לעשות .

haifaboy

New member
טינקרבל ...

הכינוי שלך מזכיר לי שבקרוב מאוד יוצא פיטר פן המקורי של דיסני בפורמט בלו ריי ( אומנם לא בארץ לצערי אבל נזמין באמאזון ) ואני אוסיף אותו בהנאה רבה לאוסף סרטי דיסני הגדול שלי .

ולעניין תשובתך שדי גרמה לי להסמיק
. לצערי נושא חוק הסיעוד לא עוזר הרבה לקשישים . את יודעת כמה כסף עולה היום לשכן קשיש בבית אבות נורמלי ?? זה הון עתק לחודש והרבה מאוד קשישים אין להם את זה , גם אם יש להם פנסיה סבירה . אבי למזלנו זכאי כנפגע פעולות הנאצים לקצבה שביחד עם הביטוח הסיעודי של קופת חולים ( שיסתיים עוד כמה שנים כי הם נותנים אותו רק ל 5 שנים , עוד שיטה לגנוב את הזקנים ) יכול להרשות לעצמו להעביר את חייו בביתו עם מטפלת זרה , אבל הוא לא דוגמא למה שקורה היום עם הקשישים .

בנושא הפנסיה יש אמת בדברייך , אבי היה כל החיים עצמאי ולא דאג לה ואכן חלק מהמצב הוא בגלל המצב הזה . אנשים לא חושבים על ימי בלותם . אבל וכאן אני חייב להגיד לך משהו , יש פה בעיה יותר חריפה מזה , היום יש חוק ביטוח פנסיה לכל ואם את חושבת שזה יפתור את הבעיות את טועה .

לי למשל יש ביטוח מנהלים שהוא בעצם הפנסיה שלי ואם את חושבת שכשאגיע לגיל הזהב מחכה לי תור הזהב את טועה ובגודל . עד אז חבורה של אנשי ביטוח ומקורבים שמנהלים בשם המדינה את הביטוח שלי ימצצו את הדם שלי בכל מיני דמי ניהול וכאשר אגיע לשם אחרי בטח עוד איזה 5-6 תוכניות הבראה של הממשלה כי "המצב קשה" שיבואו בדרך ושכל אחת מהן תגרום לכך שאני אשלם הרבה יותר ואקבל הרבה פחות אני אאצף לחיות עם עם פנסיה מקוצצת מאוד.

אני אתן לך דוגמא , הדוד שלי יצא לפנסיה לפני כמה שנים אחרי 45 שנות עבודה . שנה לפני כן העלו את גיל הפנסיה שנתיים וקיצצו את הגובה שלה וזה מה שמחכה לפנסיות העלובות שלנו ( אני ממש לא מאמין בביטוחי המנהלים הללו ) . כל הזמן יעלו את התשלום , יעלו את גיל הפנסיה ויורידו את הקצבה כך שכשנגיע בגיל 80 לפנסיה כמעט ולא תהיה לנו כזאת וכאן אני לצערי מסכים עם מה שאמרת בהתחלה "שכל אחד ידאג לעצמו" .

פה מחיפה אני מאחל לכולם חג שמח , שנה טובה והרבה בריאות , זה הדבר הכי חשוב.

haifaboy

New member
למי שרוצה לצפות בכתבה

יכול להיכנס ללינק הבא ולחפש את "מבט שני - המיטב - תכנית 6" . איפשהוא שם באמצע התוכנית מופיעה הכתבה.

haifaboy

New member
עידן רייכל .. מוזיקה עברית ואומנים

ההודעה המקורית נכתבה בפורום "חיפה והקריות" ואחרי מסר מחמם לב שקיבלתי ממנהלת הפורום אני מפרסם אותו גם כאן . תהנו , אשמח לקבל תגובות .

כמו שאמרתי לכם , אני מידי פעם אשתף אתכם בהגיגי כדי להעיר קצת את הפורום הזה . הפעם אני רוצה לדבר על נושא שנגע לליבי ואפילו גרם לי לעשות מעשה ויכול להיות שהוא שייך לפורום אחר אבל אני אעלה אותו כאן כי מבחינתי זה "פורום הבית" שלי פשוטו כמשמעו .

הנושא המדובר הוא זקנתם של אומנים ויוצרים במדינה הזאת . בצד כל הבעיות הרבות שיש לנו במדינה הרותחת הזאת יצא לי השבוע לצפות בכתבה במבט שני על היחס שמקבלים אומנים מבוגרים במדינה הזאת. כתבה עצובה על איקונים בחיי התרבות שלנו שפשוט לא מסוגלים להזדקן בכבוד במדינה הזאת שמביישת את היחס שלה לאותם אלו שבנו את התרבות בה .

הכתבה נתנה דוגמאות כואבות ומצערות כגון נחצ'ה היימן חתן פרס ישראל שחי על סף העוני ונאלץ לפנות את דירתו בקרוב ולעבור למקום שבו למזלו הוא יקבל את הכבוד המגיע לו ודירה בחינם . עוד סיפרו שם על מירי אלוני , על דוד אבידן ועל מלך זמרי הגיטרה המזרחית ( שאני פשוט שכחתי את שמו ואני מתנצל על כך ) שניגן בין השאר בלהקת צלילי העוד שהיום יושב ומנגן ברחוב בכניסה לאיזה סופר בתל אביב ומקבץ נדבות.

אבל סיפור אחד נגע לליבי הרבה יותר מכולם , הסיפור של שושנה דמארי . זו הייתה הפעם הראשונה שמעתי על כך שכשהיא נפטרה בבית החולים היא היתה מרוששת לגמרי ומי שנתן לה את הכבוד האחרון המגיע לזמרת בשיעור קומתה ( הגדולה מכולן ותסלח לי ריטה שאני מאוד אוהב ) ושילם על חלקת הקבר שלה היה הזמר עידן רייכל פשוט ירדו לי דמעות . עד לאותו הרגע אני לא הייתי מאוהבי עידן רייכל , מודה . בלי קשר למוזיקה שלו מאז אותה כתבה שערוריית ב 7 ימים על יחסו כביכול לזמרים והיוצרים האתיופים בפרויקטיים שלו השתדלתי להתרחק מכל מה שעשה.

באותו רגע החלטתי לשנות את יחסי אליו והיום בבוקר פשוט ניגשתי לסטימצקי במרכז הכרמל ורכשתי את כל שלושת האלבומים שלו . אני חושב שזה המינימום תודה שאפשר להכיר לו על המעשה הנפלא שהוא עשה בעבוד גדולת הזמרות בארץ ומה שעוד יותר לא מובן לי הוא איפה היו אקו"ם , אמ"י וכל אותם ארגונים , איפה היו כל חבריה , איפה הייתה המדינה כשאייקון כזה מת מרושש ואפילו את הכבוד האחרון הם השאירו לתורם פרטי לתת לה ממש בושה.

אני מודה שאני מהבודדים שעדיין רוכשים דיסקים באופן חוקי ושאוהב מאוד מאוד מוזיקה ישראלית ועברית . איזה עם זה שלא זוכר את התרבות שלו ומזלזל בה בצורה כזאת . פלא שהכל פה נראה כמו שהוא נראה ??

למעלה