עיוורון צבעים

freearth10

New member
עיוורון צבעים

מהו בעצם עיוורון צבעים? האם ידועות הסיבות לעיוורון צבעים והאם ניתן לטפל בהן? האם יכול להיות קשר בין ארוע טראומתי ובין העיוורון? האם יתכן שעיוור צבעים יזהה בארוע מסויים צבע אותו הוא בדרך כלל לא רואה?

man149

New member
ממה שידוע לי- ואני בכלל לא מומחה...

בזה: עיוורון צבעים זוהי מחלה תורשתית אשר נגרמת כתוצאה מליקוי בחלק מהתאים האחראים לקליטת הצבעים השונים, הנמצאים בעין. (עיוורי צבעים אינם מבחינים בין הצבעים אדום/ירוק/שניהם) עיוורון הצבעים בבני האדם נפוץ בעיקר בין גברים, כי האלל האחראי לעיוורון צבעים הוא רצסיבי, הוא נמצא בכרומוזום X ואין לו אלל מקביל בכרומוזום Y. לנשים, אשר יש להן 2 כרומוזמי X, הסיכוי ללקות בעיוורון צבעים קטן מפני ששני כרומוזמי ה X צריכים להיות אחראים למחלה זו. אם רק כרומוזום X אחד אחראי למחלה אז האחר (כרומוזום הX השני) מחפה עליו והאישה לא עיוורת צבעים אלא היא רק נשאית. מקווה שעזרתי
אך עדיף שתתעדכני במקורות יותר מוסמכים.

קשקה

New member
ראשית ,התשובה של man נכונה

מאוד! עוורון צבעים הוא גנטי.וההסבר שניתן לפני ממצה ביותר. קשר בין ארוע טראומטי לעיוורון-לא עד כמה שידוע לי... אם עיוור צבעים יכול לזהות צבע אותו הוא בד"כ לא רואה-ובכן,באופן כללי התשובה היא לא.אבל יתכן מצב שעיוור צבעים מזהה משהו שלא ברור לא איזה צבע זה,והוא מיחחס את זה לצבע שהוא לא רואה..זה כמובן גם תלוי בגוון הספציפי של הצבע,בעוצמת האור,וכד'. קשקה

קשקה

New member
עוד משהו וגם תיקון..

עוורון צבעים יכול להתבטא גם כשהיחס בין הצבעים שונה.כלומר הגוונים ניראים אחרת.(סוג של ליקוי בראיית צבעים) והתיקון -על מה שרשמתי קודם:ובכן,עיוורון צבעים אכן יכול להיות נרכש וזאת במקרים חמורים של חוסר ויטמין A או הרעלה מסוג אחר...,מכאן שעיוורון צבעים הוא לא רק עובר בתורשה ,למרות שזה נדיר, הוא גם נרכש. קשקה

freearth10

New member
ok זה מסתדר לי הרבה יותר טוב

על איזה סוגי הרעלה מדובר? ואם העיוורון הוא נרכש האם יש ניתן לטפל בו? על כל פנים תודה על תשובותיך. נתת לי כרגע שוב תקווה. מאיה

קשקה

New member
עיוורון צבעים נרכש

עקב הרעלה יכול להגרם מנטילת תרופות מסויימות שישפיעו על הרשתית,יכול להגרם מדיאטה קיצונית:מחסור בויטמיןA,יכול להגרם מבעיות בעצב הראיה ו-גם מקטרקט .לרב,עיוורון צבעים שהוא לא מולד,כלומר גנטי יגרום להפרעה בראיית הצבע הצהוב . הטיפול-תלוי בגורם.אם ניתן להסיר או לנטרל את הגורם לבעיה,אז עיוורון הצבעים יעלם כל טוב קשקה

עיוורון צבעים

שלום רב, עיוורון צבעים הוא בדרך כלל מולד, והסיבה שלו היא גנטית. אין אפשרות לטפל בעיוורון צבעים. כן, לעתים בתנאים מסויימים, עיוורי הצבעים יכולים לזהות צבעים מסוימים. בברכה פרופ' ענת לבנשטיין

למעלה