עיזבו לרגע .......

shelycat

New member
עיזבו לרגע .......

את עיניין הבריתות בעד ונגד (בשביל זה יש פורום מיוחד) לכשיוולד לכם הילד/ה הראשון האם תרצו לחגוג את זה בארוע פורמלי? האם תשקיעו ותעשו באולם? מסעדה? בבית? אצל ההורים? כמה זמן אחרי הלידה? האם תשלבו את הברית (במידה ותעשו כזאת) בחגיגה הרישמית או שתעשו (אם תעשו) את הברית באופן מצומצם וחגיגה מאוחר יותר? או שאולי תוותרו לחלוטין על העיניין?

תמרה*

New member
א. מעריצה את השאלות שלך

ואת היכולת לעורר פה בכל פעם נושאים מעניינים ב כבר קיטרתי בנושא שהולך ונעשה רלוונטי אצלי בינתיים ירון קצת התרצה והוא מוכן לדבר על "חיתוך" בחיק המשפחה הקרובה, ואירוע בערך אחרי חודש, גם כן לא המוני אלא מצומצם(משהו כמו קצת חברים, רב המשפחה שלי - בערך 20 איש, ובני המשפחה הקרובה ביותר שלו - עוד 80 לפחות) אגב - תמונות של האבטיח הפרטי שלי בפורום השכן למי שרוצה להיבהל

shelycat

New member
פרוייקט? איזה למשל?

לא אין לי שום פרוייקט, פשוט קיבלנו (למען האמת הורי) הזמנה ל"ברית" (האמת כבר חתכו בבית) בשרתון סיטי טאואר (שם התחתנתי) וזה העלה כל מיני שאלות תוך כדי שיחה עם אמא שלי על זה . האמת אצלנו לא נהוג לערוך מסיבות שכאלה פשוט חותכים באופן מצומצם ע"י מנתח/מוהל בבית או בקליניקה ולא מרימים ארועים לכבוד זה, וגם כשמרימים שכאלה זה נעשה ע"י הסבים (ועל חשבונם) ובדרך כלל בצורה צנועה ומשפחתית (או בחצר אצלהם או אצל אלא שאין חצר ארוע שישי בצהריים צנוע). והאמת שאני לא רואה את עצמי משקיעה זמן וכסף בדבר כזה כיוון שעדיף להשקיע את הזמן והכסף בתינוק ובדברים שהוא צריך, אבל אני חייבת להודות שארוע נוסף באולם הקטן יותר של השרתון בהחלט מתאים לי (הרי לא יצא לי לטעום כראוי מהאוכבארוע הקודם שלי).

לגבי השקעה כספית בעניין...

אם עושים את הברית / בריתה באולם סטנדרטי בארוע בצהריים יוצאים מזה בדר"כ ברווח. כך היה אצל אחי ב- 2 ארועים שעשה, וכך גם אצל גיסי.

שמופית

New member
עוד בזמן ההכנות לחתונה,

אמרתי לתמיר שישכח מאירוע ברית/ה גדול. לדעתי זה ממש לא מצדיק את הכסף, מה גם שלא נראה לי שיהיה לי כוח להרים הפקה 8 ימים אחרי הלידה.... אני אישית בעד חיתוך בפורום מצומצם וקרוב ביותר ואולי אחר כך להזמין למסעדה (הייתי בברית דומה, שהאורחים הוזמנו למסעדה על צוק בנתניה לארוחת בוקר יום שישי והיה ממש נחמד ונעים
)

danonit

New member
נראה לי שכן ../images/Emo13.gif

מאוד נהננו מהקטע של לעשות מסיבה להרבה אנשים, 8 ימים אחרי הלידה בטח לא, אלא כשיהיה זמן וכוח. אבל שוב, כמו בחתונה שלנו זה לא יהיה אירוע המוני אלא רק לאנשים חשובים לנו באמת.

אתי@

New member
דווקא מבחינת כסף... עד כמה שזה נשמע

נורא... ברית זה ארוע שמרוויחים בו
או במילים אחרות - המתנות עולות על מחיר הארוע (בד"כ ארוע בצהרים עולה פחות מחצי מחתונה).

daldan

New member
דעתי בעיניין

נראה לי ששמונה ימים לאחר הלידה לעשות אירוע זה ממש קשה גם ליולדת שמן הסתם עוד לא חזרה לעצמה וגם לתינוק שרק נולד, מה הוא צריך את כל ההמולה הזו סביבו (לא מספיק שחותכים לו?) אני הייתי מעדיפה ברית קטנה בחיק המשפחה המצומצמת ולא בטוח שאח"כ אני ארצה לעשות עוד איזה אירוע רחב יותר...

אתי@

New member
אני הייתי רוצה לעשות את החיתוך עצמו

בפורום הכי קטן שאפשר (ושלא כולל אותי
) וע"י רופא עושה גם הרדמה מקומית. כל אופציה הומנית אחרת שקיימת תתקבל בברכה. לגבי ארוע גדול - לא מלהיב אותי, אבל אני מניחה שההורים ירצו, ולא שוה לי להיכנס לעימותים בעניין. מה שבטוח - לא הייתי רוצה לעשות את זה ביחד עם החיתוך עצמו ובטח לא 8 ימים אחרי הלידה. מה, האמא לא צריכה לדפוק הופעה
???

kisses

New member
לדעתי זה יהיה בארוע מצומצם

משפחה בבית וזהו אבל מי יודע מה יהיה עד אז אלוהים גדול.

POOH*

New member
לא שהשאלה רלוונטית לגבינו כרגע אבל.

נראה לי שנעשה את הברית, אם זה בן, עם רופא-מוהל במתכונת מצומצמת בבית חולים [מותר להזמין עד 12 איש] ואח"כ נעשה בטח במועדון בקיבוץ משהו מצומצם אבל יותר רחב לחגוג לחברים שלנו... ולהשוויץ בקטנים... [ד"א הסיבה שאני מתייחסת אליהם ברבים היא לא טעות אלא בגלל שאני מתכננת שהבכורים שלי יהיו תאומים בן ובת ולכן רק ברית לא תספיק כי מה איתה????] ואם הההורים ירצו לעשות משהו לחברים שלהם זו אחריות שלהם להחליט מה איך כמה ולמה, ואנחנו נדאג להגיע להשוויץ בילדים... POOH

rinutza

New member
בדיוק דיברתי על זה עם בעלי וחברה

שלנו היום. היינו בשבוע שעבר בברית של בן של חברים מאד טובים וזה נראה לי סיוט. ההורים שלה מסורתיים וחייבו אותם - מה שיוצא זה שכולם מסביב שרים ומאושרים, כולל הרב המוהל. הילד צורח עוד לפני שהתחילו רק מכמות האנשים שסביבו וההורים היסטריים ובוכים. פשוט סיוט. אני הייתי עושה ברית בביה"ח עם כירורג או בבית עם המשפחה המאד מאד קרובה. ואח"כ, בערך חודש חודשיים אחרי הייתי עושה אולי ארוע בראנצ´ נחמד במקום קטן ומיוחד - מקסימום 100 איש. אבל בכל מקרה אני לא מוכנה לברית עצמה ביום הארוע ולמזלי אילן מסכים איתי.

סרינה

New member
לדעתי...

על סמך התרשמות מבריתות אצל חברים (וזכרונות קשים שיש לי ממילת אחיי הקטנים) אני מתנגדת בתוקף לפסטיבל ברית: שמונה ימים אחרי הלידה, תינוק סובל והורים מעונים - ממש לא נראה לי. לעומת זאת, אירוע קטן לציון העניין, כמה שבועות אחרי, נשמע לי אחלה. חברה שלי עשתה מסיבה כזו למשפחה בלבד - בעיקר כדי שהדודות יהיו מרוצות ולא יבואו אליה הביתה... ואניכבר מזמן הוזה על מסיבה כזו במקום שהתחתנו, אבל הוא קצת גדול. טוב, יש עוד (הרבה) זמן לחשוב על זה...

nikit1

New member
דווקא דיברנו על זה לאחרונה

בעקבות התלבטות של חברה. נראה לי שאכן את האקט עצמו נעשה בהרכב מצומצם ביותר עם רופא ואם יהיה כוח וחשק אחרי כחודש יהיה נחמד לערוך ארוע קטן, אולי אפילו בבית (יש לי הרגשה שההורים ילחצו על ארוע שכזה- אז למה לא לנצל את ביתם/גינתם
).

מאי26

New member
אני ממש לא בעד הפקות ענק

בכל הנוגע להולדת ילדים, וכבר אמרתי לארז שמבחינתנו אין יותר אירועים עד לחתונה של הילדים... זה תמיד נראה לי קצת עלוב, הרי לא רוקדים באירועים האלה, בדרך כלל כולם באים לאכול, להגיד כמה הקטנ/ה חמוד/ה , אם זה ברית ולא בריתה אז גם מצטרף לזה האירוע הטראומטי של החיתוך, וזה די כמו עונש לכולם. אז מבחינתי הייתי מוותרת על כל הטראראם, אבל לאחרונה שמעתי נימוק שאינו נטול הגיון, ולפיו כשנולד הילד ההורים ממש תשושים ואין להם כוח לביקורים של כולם, אז הברית/ה פשוט גורם לריכוז של כל מי שרוצים לראות במקום לארח אותם אצלכם בבית טיפין - טיפין... טוב, נראה, מכיוון שאני לא מתכוונת להיות ראשונת היולדות בקרב חברותי אז אני כבר אראה מנסיונן.

dorlim

New member
נראה לי שגם אני עם הרוב כאן

חיתוך במשפחה מצוצמצמת מאד (הורים אחים וסבתא) ואחרי כחודש משהו קטן ונחמד לציון העניין - ברנצ´ ביום שישי הכי קוסם לי. אבל עוד חזון למועד.... אגב, מהרבה נשים "מנוסות" אני שומעת בדיוק את הטיעונים שהעלו אתי ומאיה - מברית מרוויחים (בניגוד לחתונה
) ולמי יש כוח כל יום לקבל איזו דודה אחרת - שיבואו כולם ביחד ושכל הטררם יהיה על מישהו אחר (=בעל המקום בו נערך האירוע)

בטח ארוע!

כשאופק נולדה, היינו חייבים להרים ארוע מהר, כי 12 יום אחר כך אח של עמית טס לטיול במזרח. אז תוך 10 ימים הרמנו בריתה (וכולם אמרו לי שלא יהיה לי כוח- אבל היה לי כוח, והיה לי כיף, וגם הורדתי כבר כל מה שעלה בהריון), והזמנו 250 איש, והיה נחמד מאוד וגם הרווחנו 10,000 ש"ח. ברור לי שחסכתי לעצמי שבועות של "טפטופי" ביקורים מהדודות, ונתתי צ´אנס לכל מי שרצה להביע שמחה לבוא ולעשות זאת. אחרי שעשיתי זאת מבחירה, אני יודעת שגם אם נעשה ברית זה ילך טוב, (אבל עם הרדמה מקומית), וזה בעצם יום חביב בו מקבלים מליון מתנות ומרוויחים ים כסף.

נופר30

New member
דעתי בעניין

מאחר ותמיד כאשר יולדים מתחילים כולם לבוא ולבקר ולמי יש כוח לעשות משהו מייד אחרי הלידה ועוד לארח אין סוף אנשים ולכן הוחלט שאם תהיה לנו בת נעשה בריתה כעבור מספר שבועות בחוג מצומצם וזהו ואם בן אז ברית בחיק המשפחה וכעבור שבועיים כשהוא ואני מתאוששים משהו בחוג מצומצם וכמו שאמרו פה אחרים דווקא בברית / בריתה מרווחים

למעלה