עיזרו לי להבין

goldy

New member
עיזרו לי להבין

למה אני לעולם לא אפגוש באלוקים אלא רק בשליחיו שנמצאים בכל מקום וגם הם מעולם לא פגשו אותו בעצמם אף-פעם? אים אפגוש אותו רק כשאמות לא אוכל לחזור לחברי החיים ולומר להם: "ראיתי אותו". (ההודעה המלאה)

msch

New member
לא נראה לי שאתה רוצה להבין

לפי הבלוג שלך נראה שאתה רוצה להשמיע ופחות לשמוע להתחבר ולהבין מתי בפעם האחרונה דיברת עם אדם חכם שיכול להסביר לך את היהדות לא דרך מקלדת .משהו עמוק ארוך ולא קצרנות של פורום כשתנסה אולי תגלה חוכמת חיים שלא רואים דרך האינטרנט...

goldy

New member
רוצה לתת דוגמאות? |אתהנח|

אני בהחלט רוצה להשמיע. תאמין או לא, רוב הפוסטים בנויים על תגובות שנתתי אחרי שקראתי בעיון את תגובות הגולשים. אפרט: מיצד אחד אומרים לי שהשם ברא את כל החלל והכוכבים וכו' ומיצד שני אומרים לי שאים אני לא אלמד אז השם ייחלש כי הלימוד מחזק אותו(?!) אומרים לי שהוא קיים מאז ומעולם, עוד ליפני הזמן וגם יימשיך להיתקיים לנצח. איך לעזאזל זה יתכן? היום לא מיתבצעת עבודת השם אלא רק התפילות, כלומר לא חובה בית מיקדש. אים לא חובה בית מיקדש אז לא חובה עבודת האל. אים לא חובה עבודת האל אז בישביל מה להאמין בו? אים בני ישראל עשו הרע בעיני ה' למה הוא לא למד לקח? למה הוא חיכה עד חורבן הבית השני כדי לינטוש את עם ישראל? למה יש תפילות שלא מיתגשמות? האים השם עסוק עד כדי כך? איך זה ש70 פנים לתורה? אים יש כ"כ הרבה משמעויות איך ניתן לדעת מה המטרה האמיתית? איך ניתן להיתעמק במשהו שאתה לא בטוח לגביו? איך אתה יודע שמה שאתה מיתעמק בו הוא הדבר הנכון ולא שיעמום שנובע מחוסר בהשראה? למה אנשים מישתעממים עד כדי כך שהם הופכים את המילים בתנ"ך לרמזים ניסתרים? נגיד "בראשית" יכול ליהיות גם "א' בתשרי".

EmiA

New member
אם אתה רוצה להבין

עדיף שתפנה בעצמך לרב מוסמך עם נסיון בלהסביר את הדברים שאתה מתקשה בהם. מי אמר לך שאם לא תלמד אז ה' יחלש מזה??? אם לא תלמד, אז אתה תמעיט מידיעת ה' בעולם, הכוונה שפחות אנשים ידעו מי זה ה'. הוא היה קיים לפני הזמן וימשיך להקיים לנצח . נכון . בגלל שהזמן שלנו הוא גם בריאה של ה'. קשה להבין את זה ? ? נכון. "הַחֵקֶר אֱלוֹהַּ תִּמְצָא; אִם עַד-תַּכְלִית שַׁדַּי תִּמְצָא" הלוגיקה שלך לגבי עבודת ה' - לדעתי היא מוטעית. גם אם לא היתה חובה לעבוד את ה' היינו צריכים להאמין בו מכרח המציאות. ואתה בעצמך כתבת "היום לא מיתבצעת עבודת השם אלא רק התפילות" -בודאי שמתבצעת עבודת ה' ! התפילות הם עבודת ה' ! אבל לא רק ! עבודת ה' נכללת בתרי"ג מצוות ! ! שמעת על זה פעם ? ? אלוקים לא נטש את עם ישראל !! וגם לא ינטוש !! אלוקים נוהג לפי הדרך שכתב בתורה . דהיינו אם עם ישראל לא מאמינים בו ולא הולכים בדרך הטובה שהוא אמר להם , אז פשוט הוא מסתיר את עצמו מהם והם מקבלים מכות . בדיוק כמו אבא שהבן שלו לא עושה מה שהוא אומר לו - לטובתו , אז הוא עוזב אותו -והולך לצד - ואז הבן נופל , מקבל מכה , פותח את הראש . למה יש תפילות שלא מתגשמות ? שאלה חשובה ! תגיד, מי זה האלוקים שאתה מאמין בו ? איפה הוא גר ? מתי הוא מקבל קהל ? מה המספר טלפון שלו ? באיזה אוניברסיטה הוא למד ? אם שאלות אלו מצחיקות אותך , אז השאלה שלך גם מצחיקה ! אתה רוצה להבין את אלוקים ? מה הוא פוליטיקאי , או מרצה באוניברסיטה שאפר לחקור עליו ולהבין אותו ? איך זה שיש 70 פנים לתורה ? מה זה התורה ? מי חיבר אותה ? מי נתן אותה ? מה רמוז בה ? איזה סודות היא מכילה ? כשתענה על השאלות האלה , אולי תבין איך יש 70 פנים לתורה . . . עד כאן בנתיים . . .

goldy

New member
שיכנעתה אותי

אין אלוהים, הכל שטויות של המאמינים במסורת. אולי הסיפורים בתנ"ך נכונים אבל אין "כוח עליון בילתי מוגדר".

לי זה די מפריע שאתה מפרסם את הבלוג

שלך פה. אבל אם נתייחס, בעיני אתה לא מבין הרבה ביהדות (וגם לא כל כך בנצרות), ככה שזה בעייתי לדבר איתך כשאתה חורץ מסקנות בלי להכיר דברים ברמה הפשוטה שלהם. בעיני יש לך אנטי מאוד בסיס ליהדות, וזה בסדר, רק חבל שאתה מבזבז את האנרגיה שלך והולך ראש בקיר מול אנשים שמוצאים את עצמם שם (בדרך כלל זה מחזק אמונה ולא מערער).

goldy

New member
אני לא הולך עים הראש בקיר

אני באמת מיתקשה להבין. בתור יהודי חילוני שכמוני, איך זה שאני חייב לעבוד עבור כוח עליון שאפילו מי שמספר לי עליו מעולם לא פגש אותו אלא *פשוט* קיבל אותו. זה כמו שמס הכנסה יגיד לך "תן כסף או שניתפוס אותך" ואתה אפילו לא תישאל "מי אישר לכם" ו\או "תראו לי את החוק" אלא מייד תשלם כי צריך. כל ההיתייחסות אליו מזכירה לי חייל בקצונה בכירה בצבא קבע: אף פעם אין אפשרות *ליפגוש* אותו אלא רק לקבל הוראות מהשליחים שלו. בתור יהודי חילוני אני לא מבין איך זה שאנשים ממשיכים להאמין בדת שמקבלת את העובדה ש"יש תפילות שלא מיתגשמות". בתור יהודי חילוני שכבר קרא ספר קודש אחד או שניים בחיים שלו חוץ מהתנ"ך (כן, חילונים קוראים סיפרי קודש) אני המום מהעובדה שאנשים מנסחים תפילות אישיות ואומרים לאחרים להיתייחס אל זה כאילו ה' חיים אמר את זה. לדוגמא; אתה יודע איך ניפתח הספר מיתוכו אמר אבי קדיש על סבי? "כשהאדם קם בבוקר עליו לחשוב מייד כי אלוקים הוא בורא כל העולם..." חשבתי שאני מת! אני שייך לדת שאומרת לי מה לחשוב? איך להאמין? מילא דת הלכה: הצעות לסדר יום וסדר חיים, מילא גיור אורתודוקסי, חתונה כדת משה וישראל ועלייה לתורה. אבל שיגידו לי שהיהדות זה להגיד לאנשים מה לחשוב? מה פיתאום! אני מאמין שהסיפורים נכונים, אבל כל מה שקשור לעבודת האל, הכוח העליון הבילתי מוגדר פשוט לא מיתיישב לי עים ההיגיון הפשוט. אני מבקש שתענה לי על השאלה שבהודעתי הראשית בימקום לצפות מימני להיזדהות איתך או שתראה בזה סימן לכך שאני לא מבין. לגבי הנצרות: כתבתי על תקופה בה שהפכה לחלק שקיים עד היום, לא סיכמתי אותה. אני לא קודם מפרסם את הבלוג אלא קודם כותב הודעה לעיניין. ובבירכת "ככה זה חילונים, אין להם ערכים" אאחל לך המשך יום נעים.

EmiA

New member
תגיד ,

מישהו ראה פעם את השכל של איינשטיין ? לא! אבל ראו מה הוא עשה , אז מבינים שהיה לו שכל לא נורמלי . גם את החשמל אתה לא רואה , אבל רואה את התוצאות שלו . לך לאלו שיסבירו לך איך רואים מהבריאה שיש מישהו שברא אותה . מה זה: אני לא מבין איך זה שאנשים ממשיכים להאמין בדת שמקבלת את העובדה ש"יש תפילות שלא מיתגשמות". מה נראה לך שאלוקים הוא כספומט ? מכניסים מטבע יוצר בקבוק ? גם אבא שלך נתן לך כל מה שאתה רוצה כשחשב שזה לא טוב בשבילך? אתה הגיוני ?

goldy

New member
אפשר ליראות את החשמל!!

אים אי-פעם ראיתה את חברת החשמל מחברת ו\או מנתקת עמודי מתח גבוה (כמה שיותר גבוה יותר מה ליראות) אז אתה יודע שאפשר ליראות את החשמל: מה שתיראה אצלך בשכונה הן ניצוצות, מה שתיראה ליד תחנת הכוח זו חווייה לעיניים. בנוגע לאינשטיין: אנשים *ראו* אותו וגם, אים היו רוצים, היה אפשר לעשות לו צילום רנטגן ו*ליראות* שיש לו מוח. אני אישית מאמין בכוחו של התת-מודע. אים אתה רוצה אתה יכול ליקרוא לזה אלוקים. כשמדובר בתת מודע אתה מכניס מטבע יוצאים *כמה בקבוקים שבא לך*. (אני לא רוצה לדבר על אבא שלי) תודה רבה על התשובות, לפחות אחד מחברי הפורום הוא לא סנוב
.

EmiA

New member
אתה באמת חושב ? ?

אתה לא צריך ללכת רחוק עד לתחנת כח . אתה יכול פשוט להדליק את האור בחדר , או פשוט להסתכל על המסך ולראות את החשמל באותו האופן שתראה את הניצוצות של העמודי חשמל . זה התוצאה ! לא החשמל בעצמו ! שאלתי על השכל של איינשטיין ! לא על המוח שלו ! בודאי שהיה לו מוח ! לכל אדם הכי טיפש יש מוח ! אבל את מנת המשכל לא רואים ! אלא מבינים לפי התוצאות של המעשים של הבן-אדם . אל תדבר על אבא שלך , ממש לא התכוונתי אליו דווקא ! אני מדברת על אבא סתם . על המושג "אבא" ! שהוא יודע שהוא צריך גם לא לתת לילד שלו משהו שלא צריך להיות לו ! ! כשתבין שבאמת יש כוח עליון , אז תבין גם שאתה לא יכול להבין אותו ! אחרת למה הוא "עליון" ?

EmiA

New member
אבא נורמלי

גם לא נותן לילדים שלו מחלות קטלניות . וגם לא יגרום לתאונת דרכים . . . השימוש שלך בתנורים לא מוסיף שום דבר לעצם השאלה ! השאלה היא האם אבא יתן לילדים שלו ללכת בדרך שתזיק להם להרבה זמן , או שימנע אתה זה מהם באיזה צורה שתהיה אפילו עם נזק זמני .

rachel437

New member
אבא נורמלי

ראית פעם אבא שממלא את הבית בממתקים ומכה את ילדיו כל פעם שהם נוגעים בממתק? לא יותר הגיוני שהאבא יזרוק את הממתקים מהבית. העם היהודי מוכה בכל הדורות, רוב הזמן העם היהודי לא שמר תורה ומצוות, איזה אבא גורם לילדים שלו להיכשל כל הזמן.

EmiA

New member
אבא טוב

מילא לנו את העולם בממתקים אבל הזהיר אותנו שלא נשתמש בהם יותר מדאי כי אחרת זה יזיק לנו ! ! לכן הוא לימד אותנו דרך שמצד אחד נותנת להנות מרוב הממתקים אבל באופן כזה שלא נקבל מהם נזק ! ! מי שלא רוצה ללכת בדרך הזואת כלומר - גם להנות מרוב הממתקים וגם לא להנזק - אלא הוא רוצה לאכול את כל הממתקים ולהנזק - אז זה בעיה שלו ! ! היתה לו אפשרות יותר טובה ! !

rachel437

New member
אבא טוב

מרחיק דברים מסוכנים מהבית, לא ממלא את הבית בממתקים ומנסה לפתות את ילדיו. אם אלוהים לא רוצה שנחטא, מדוע הוא ברא את היצר הרע, זה כמו להניח מליון דולר ברחוב ולצפות שאף אחד לא יגנוב, זאת אכזריות. הוא לא ידע שבכל הדורות עם ישראל לא ישמע בקולו.

EmiA

New member
זה לא דברים מסוכנים!

זה דברים שצריך לדעת איך להשתמש בהם ! ! אבא לא ירחיק את התנור מהבית - בגלל שצריך אותו ! אבא לא יוציא את כל הממתקים מהבית - בגלל שצריך אותם ! ! אבא טוב ילמד את הילד שלו איך להשתמש בתנור - ואיך/וכמה לאכול ממתקים ! אם הילד ישחק עם התנור ויסכן את עצמו -הוא יקבל מכה על היד -שאז הוא יבין שהוא עשה דבר מסוכן ! לחיות ולבהמות אין יצר הרע ! אלוקים לא צריך בובות בבית שלו ! אלוקים רוצה ילדים שיהיו קרובים אליו -שיכירו מי אבא שלהם ! ! ושיבינו בעצמם שהוא רוצה את טובתם ! יש איזה קבוצה בעולם שהוא קירב אותם אליו -והוא לימד אותם איך לחיות בעולם הזה ! זה לא אומר שהקבוצה הזואת מתגאה על אנשים אחרים ! ! אלא שבגלל זה שאלוקים קרב אותם - הם דורשים מעצמם יותר ! בהבנה שאלו שקרובים יותר למלך דוקא בגלל זה שהם "מורמים מעם" -צריכים להתנהג לפי החוקים יותר בזהירות ! והם גם צריכים ללמד את שאר האנשים איך לחיות בעולם !

rachel437

New member
"הקבוצה הזאת לא מתגאה על אחרים"

הנה כמה דוגמאות כיצד קבוצה נחמדה זו לא מתגאה על אחרים, ישראל שהרג גר תושב אינו נהרג עליו בבית דין שנאמר: 'וכי יזיד איש על רעהו'. ואין צריך לומר שאינו נהרג על הגוי. ואחד ההורג עבד אחרים, או ההורג עבדו הרי זה נהרג עליו, שהעבד כבר קבל עליו מצות ונוסף על נחלת ה'", רמב"ם פ"ב הלכות רוצח. "היתה חצר שיש בה גוים וישראל, אפילו ישראלי אחד ואלף גוים, ונפלה עליהם מפולת, מפקחין על הכל מפני הישראלי" רמב"ם פ"ב הל' שבת. שור של ישראל שנגח לשור של נכרי,פטור. ושל נכרי שנגח לשור של ישראל, בין תם בין מועד משלם נזק שלם. בבא קמא פ"ד מ"ג. מניןלאבדת גוי שהיא מותרת? שנאמר: 'וכן תעשה לחמורו וכן תעשה לשמלתו וכן תעשה לכל אבדת אחיך' אבדת אחיך ולא אבדת גוי. בבא קמא קיג. "אמר רב יהודה אמר רב : המשיא את בתו לזקן, והמשיא אישה לבנו קטן, והמחזיר אבידה לגוי,עליו הכתוב אומר: 'למען ספות הרוה את הצמאה לא יאבה ה' סלוח לו'". בסנהדרין מו. הגוי אין לו הוניה שנאמר: 'איש את אחיו'. וגוי שהונה את ישראל מחזיר הוניה בדינין שלנו-לא יהיה זה חמור מישראל" רמב"ם הלכות מכירה, פי"ג. ת"ר: הרואה קברי ישראל אומר: 'ברוך אשר יצר אתכם בדין, וכלכל אתכם בדין, ואסף אתכם בדין, ועתיד להקימכם בדין'. מר בריה דרבינא מסיים בה משמיה דרב נחמן בר יצחק: 'ויודע מספר כולכם, והוא עתיד להחיותכם ולקיים אתכם בדין, ברוך מחיה המתים'. קברי אומות העולם אומר: 'בושה אמכם מאד חרפה יולדתכם, הנה אחרית גוים מדבר ציה וערבה. ברכות נח'. ר"ש בן יוחאי אומר: קברי גוים אין מטמאין, שנאמר: 'ואתן צאני צאן מרעיתי, אדם אתם'. אתם קרויין אדם – ואין אומות העולם קרויין אדם. בבא מציעא קיד'. 'אשר בשר חמורים בשרם' ברכות כה'. ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגוים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ועמוק, מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה, שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי". הראי"ה קוק אורות ישראל פ"ה. אבא נורמלי לא ישאיר סכין חדה על השולחן ולא גפרורים ללא השגחה. אולי היה כדאי, שאלוהים יבחר לו עם אחר להתעלל בו.

arriy80

New member
ממש לא!

הדוגמאות שאת מביאה לא משנות את עצם הענין ! אם יש לך טענות על מצוות שאת מבינה מהם חוסר חשיבות לגויים - תפני אל מי שאחראי על לימוד המצוות! למי שסיפק את הבסיס ואת הכלים ללמוד אותן! במקרה זה - הוא גם בורא העולם שברא את כל העולם כולל היהודים - שבהם הוא בחר - והגויים - שגם להם הועיד תפקיד. העם הנבחר דרש מעצמו ולא מאחרים . . . מענין שלמרות הדוגמאות שהבאת - לא היהודים היו אלו שהרגו טבחו ושרפו אחרים בשם "דת האהבה והרחמים" ... מענין שתורת ישראל באמת נותנת מקום לבני-אדם מחוץ ליהדות - מקום ותפקיד מוגדרים, ומי שממלא את התפקיד - המאד קל יחסית - יש לו מקום של כבוד ונקרא "חסיד אומות העולם". ויש גם חיוב שאסור להתגרות באומות. אני לא מכיר אותך, לא יודע בת כמה את, אבל זה מעליב שאת משווה את בני האדם לילדים קטנים שלא יודעים להשתמש בסכין ובגפרורים. אלוקים לא השאיר דברים מסוכנים שאי אפשר להבין את הסכנה שבהם! הוא נתן לנו דרך להבין את הוראות השימוש בכלים שסביבנו - וגם את הזהירות מהם! מי שלא יודע איך להשתמש בכלים אלו, צריך ללכת וללמוד. ואולי כדאי שאת תייצרי בעצמך את האלוהים שלך... תבחרי לך איזה חומר - אולי איזה גזע עץ, אולי איזה אבן בזלת יפה... ואולי אפילו איזה בן-אדם שאת מעריכה, ותבקשי ממנו שיהיה האלוהים שלך. בתמורה הוא לא ידרוש ממך כלום! את תוכלי לדרוש הסבר על כל פעולה שלו, על כל מהלך שלו, ככה יהיה לך הכי קל והכי נח.

למעלה