עיזרו לי

עיזרו לי

אני ממש ממש מעוניין לקרוא ספר, אתם יודעים הדבר הזה עם הדפים שקונים באינטרנט מאמזון? אז כזה, רק שאני רוצה לקחת אותו מהספרייה(כן המקום עם האינטרנט חינם) בקצרה, אני מחפש ספרים טובים לקרא מכיוון שאין לי שום רעיון לספר טוב וכמו שהייתי עושה פעם עם אמ פי שלוש אני עושה עכשיו עם ספרים - מבקש עזרה ממכם. מה להוריד? כלומר לקחת. זה יכול להיות כל סגנון, אבל הכי חשוב - שיהיה כתוב ממש טוב, שיענג אותי לקרוא אותו אחרת אני אקרא אותו בכל זאת אבל אשנא אתכם. תודה לכם.

אחד הספרים הטובים ביותר

שקראתי הוא: The call of the chtulu של H.p.Lovecraft הוא עולה באמזון 15 דולר. אין גרסה עברית. ספר מצויין!

תבדקו את עצמכם:

חלקכם בטוחים איזה ספר אני אמליץ עליו (ואני באמת עומד להמליץ עליו, אבל לא רק עליו.). אוקי קודם כל, שתדע, אני לא קורא מושבע, אני קורה לפעמים ורק כשאני מקבל משהו מיוחד או כשמשעמם לי (למרות שבמקרים כאלה אני פשוט נכנס לפה וכותב, כך שאני לא קראתי הרבה בזמן האחרון). תקרא את ``מדריך הטרמפיסט לגלקסיה``, ספר שמתחיל בכמה דפים משעממים, וממשיך בעוד ערימה של דפים משעממים, אבל זה בזבוז זמן שווה לאללה כי יש לך שם קטעים מצחיקים במוזריותם. דמיון שואף לאינסוף. אם בא לך משהו עמוק אבל חמוד ומעניין, קרא את ``עולמה של סופי``, שגם בו יש חלקים משעממים, אבל הם כתובים עם גופן שונה כך שאין בעיה לדעת איפה לקפוץ ולאן. אם אהבת את ``עולמה של סופי``, קרא את ``סוד הקלפים``. גם הוא ספר מעניין לאללה, על אותם נושאים, קשרו להגשמה עצמית ולפילוסופיה קיומית. אם אין לך כוח לפילוסופיה ובא לך קצת דברים יותר אקטואלים, קרא את ``1984``, ותנסה לחשוב על `העולם ע``פ ש``ס` ועל הקונוטציה לכל מה שכתוב בספר הזה. וכן, שוב לא אכזבתי אותכם מבקרי הפורום הנכבדים, ושוב הצלחתם לקרוא אותי ללא בעיה ולהכיר. מה לעשות, זה מה שקורה כשהמוח פרוץ לגמרי והכניסה חפשית... החיים בזבל והאומנות, אוי אין לי כוח לזה. פושע.

AshkA_

New member
ספרים רבותי בפרים

ובכן בפינת ספר השבוע, ואפילו ספר החודש. טוב, למה לקמץ, בין הטובים שקראתי. הוא היה אצלי הרבה זמן, אך לא נגעתי בו, כי התקציר הראה לי ספר שהוא יותר מידי לא מובן ויותר מידי מדע בדיוני בשבילי. אני לא אוהבת יותר מידי פנטסיה. אני צריכה איכשהו להתחבר למציאות המרה של כולם. בסופו של דבר, לאחר המלצה, התגברתי על הסלידה הראשונית והתחלתי לקרוא ``בשורות טובות - נבואותיה הנחמדות והמדויקות של אגנס נאטר, נביאה``. זהו שמו הארוך של הספר המקסים הזה. צורת הכתיבה שם הייתה אפילו יותר מגניבה מצורת הכתיבה של מנהלת הפורום המקסימה שלנו ( :) ). כלכך יפה. שני מלאכים, טוב ורע מתנצחים ביניהם, אך למעשה הם החברים הכי טובים, כי שניהם תקועים על הכוכב שלנו. האנטיקריטס הבלתי נמנע נולד, וצריך לגדל אותו בצורה שווה (חופש בחירה בין טוב לרע), כלב עם אישיות מבולבלת, מנזר נזירות פטפטניות, ביטויים בלתי נשכחים (כל הדרכים לגיהנום רצופות כוונות טובות וסוכני מכירות מעצבנים..) נביאה אחת שמתה על המוקד, אך ספר נבואותיה מלווה אותנו עד היום הגילוי שכדור הארץ בעצם בן מזל מאזניים, בקיצור, ניל גאימן וטרי פראצ`ט הם הסופרים. ממליצה בכל חום אפשרי. אתם חושבים שהארי פוטר הסתמי מחזיר את חווית הקריאה (דיעה אישית, בלי לינץ` בבקשה), תנסו את זה. לוב יו אול, אשקה במצ``ר נחמד

sharon91

New member
ממ יש לי כמה להביא לך..

``צינורות``, או ``הקייטנה של קנלר``- של אתגר קרת.. אני קוראת עכשיו ספר שאני ממש ממש ממש אוהבת- קוראים לו ``ועדת הניסוי השמיימית``, אם אתה מתעניין קצת במיסטיקה, תנסה לקרוא את ``הנבואה השמיימית`` אני קוראת גם את ``בשם שמים`` שזה ספר יענו עתידני שמספר על איך שהמדינה תהיה מדינת הלכה.. (פשש כמה שמים יש בספרים שאני מביאה..) אם אתה אוהב פסיכולוגיה קח את ``הגמד החושב``- עוד לא קראתי.. אבל יש לי אותו בבית, ושמעתי שהוא ממש טוב. מממ אתה יכול לנסות גם את ``הארי פוטר``... וגם ``מי הזיז את הגבינה שלי`` אמור להיות נחמד. אבל עדין לא קראתי.. ואם כבר מדברים על ספרים... איזה אישה אחת אמרה לי שכתבתי את ``אוהל הדוד תום`` בגלגול הקודם.. שיהיה..

noa!!!

New member
יש לי ספר טוב להציע לך...

לפני יומיים בערך סיימתי לקרוא ספר מדהים, שנקרא ``חסד נעורייך`` וזה על מורה שמתאהב בתלמידה שלו, וה נוסעים ביחד לאיזה אי נידח באפרי`ה, ומתאהבים וכו`. ספר ממש יפה. גם הספר ``האפשר של אנג`לה`` הוא ספר מעולה, שפשוט אי-אפשר לעזוב אותו, (וזה רק אם יש לך כוח לקרוא ספר עבה). הספר הוא על משפחה שחייה באירלנד בתקופת מצוקה, משפחה שאמורה להיות מרובת ילדים, אבל כל הזמן ילדים מתים ונולדים. ספר ממש ממש מרגש, (סיפור אמיתי, אגב,) וממש ממש שווה לקרוא!

AshkA_

New member
בחסד נעוריך...

על מה אתם מדברים יום אחד אחותי הביאה לי שני ספרים שהיא קנתה במחיר מציאה לסטונדנטים או משהו כזה, ומאחר שהיא לא קוראת, היא נתנה אותם לי. סבבה הראשון היה ``הגר`` לא זוכרת שם של סופרת ספר פשוט מקסים. על הקשר בין המשמעות השם לדברים שקורים לך בחיים. בחברה דתייה, השם ``הגר`` הוא חריג, משום שהיא נחשבת לרשעה. זה יוצר בעיות לגיבורה השני היה בחסד נעוריף על הרומן באסור בין מורה ותלמידה. אהבתי את התלמידה, כי היא הייתה מלנכולית כזו, אבל הסיפור עצמו נגמר באמצע התנופה שלו. וזה פשוט לא משהו

הקייטנה של קנלר - איום ונורא

גיבוב סיפורים משעממים עד דמעות, חסרי פואנטה, וכתובים בצורה מכוערת, אליהם מוכנס מוטיב המוות לא בצורה אומנותית אלא בצורה מלאכותית, מעושה ומזוייפת. לא מומלץ כלל.

הממממממממ....

אף על פי שלא נכחתי פה זמן רב (תודו שכלל לא שמתם לב...) ולמרות שאני כותבת כרגע לחתיכת חרא... החלטתי בכל זאת לנסות ולשתף אותך (ואותכם) בכמה ספרים שהתענגתי בהם על כל רגע: כשניטשה בכה/ ארווין ד. ילום- אמנם יש בספר הזה המון פילוסופיות והוא לא ממש נוח לקריאה, אך נא לא להתייאש!! אתה עוד תודה למוחך על שהצלחת לקרוא אותו! שנים עשר סיפורים נודדים/ גבריאל גרסייה מארקס עשו/ מאיר שלו עפיפונים/ רומן גארי (אמיל אז`אר)- לא ניתן לפספס אותו! ספר נהדר! מישהו לרוץ איתו/ דוד גרוסמן ואחרון חביב... סמטת השקדיות בעומריג`אן/ דורית רביניאן- ספר על יהודים בפרס עוד מלפני מאה שנה בערך. הספר מעצים את החושים... הוא מקסים בחביבותו. אני מקווה מאוד שתרמתי במשהו... ויקטוריאנית

Black Star

New member
דווקא ``כשניטשה בכה``

הוא מאוד קריא, יחסית. אני סיימתי אותו ביום, בערך. ספר יפה, משאיר אותך עם מחשבות. לא המון מחשבות, אבל מחשבות :)

MajoR_ToM

New member
מאדם שקורא כל חייו

אני ממליץ לך על ספרים טובים מאוד אבל לא קשים כל כך לקריאה - האמן ומרגריטה המדריך לטרפיסט לגלקסיה - אתה תאהב את זה - באחריות שר הטבעות וכמבן - יש הרבה דברים אחרים שאני מכיר אבל זה המומלצים ....

Black Star

New member
נדוש, אבל...

בהתחשב בזה שבדיוק סיימתי את הרביעי בסדרה והספרים נראים לי עכשו יותר מקסימים מאי פעם.. כן, ניחשתם לבד, הארי פוטר. אז נכון שזה נחשב ספר ילדים, ונכון שכבר נמאס לרקוא על זה כל כך הרבה, ומכל הבלגן שמסביב... אבל לא יעזור, פשוט ספרים טובים :) אני ממליצה בחום, וככה גם כל החברים שלי שקראו אותם. הייתי ממליצה לך על ``התפסן בשדה השיפון`` אבל אני כמעט בטוחה שקראת.. אם לא כמובן שזה הספר הראשון!! ספר חובה. התנ``ך הפרטי שלי :) המממ, המליצו כבר על ``כשניטשה בכה``, אז אני אמליץ על ספר אחר של הסופר, ארוין יאלום- ``על הספה``. יפה, יותר פסיכולוגי ופחות היסטורי מ``כשניטשה``. אני בהחלט נהניתי ממנו. ויש את הספר הזה, של דייב בארי (ההומוריסט הכי גדול שיש...), שכחתי איך קוראים לו- משהו עם ``גברים``... פשוט *ענק*, אם בא לך לשבת ולצחוק... טוב, אני לא בנאדם כזה עמוק כמו רוב האנשים.. תנו לי ספר מתח טוב, או משהו מצחיק (על רמה, לא בדיחות פלוצים)- ואני מאושרת. אבל אני מקווה שגם אתם יכולים להנות מדברים קלילים יותר :)

Black Star

New member
שכחתי לציין...

שאת הארי פוטר * חובה * לקרוא באנגלית!!! השפה מעולה ועשירה, והתרגום פשוט הורס... ומפספס בגדול. רק אנגלית!

אם כבר ה``תפסן`` ...

אם אתה מתחיל לקרוא את התפסן בשדה השיפון, אז כדאי שתקרא אותא באנגלית. קראתי גם באנגלית וגם בעברית, והתרגום העברי ממש מזעזע...

yad

New member
קוראים לספר

המדריך השלם לגברים אמיתיים. וזה פשוט ספר גדול. אהבתי את הסיפורי גברים שלו. על החבר`ה שעושים תחרות פיצוץ שואבי אבק. ועל האלה שקפצו ממגלשת שלג עם קנו (ואפילו לקחו משוטים איתם...). אשכרה דברים שרק בנים יכולים לעשות.

טוב, רציתי להמליץ גם על התפסן

אבל כבר המליצו, אז אני אמליץ על שני ספרים: 1. להרוג זמיר (כך נראה לי שתרגמו את זה לעברית מ ``To Kill a Mockingbird``) מאת הרפר לי - הסיפור מתאחש בשנות ה 30 או 40 בארצות הברית, ומסופר מעיני ילדה בת 9 שאבא שלה מגן על שחור חף מפשע שהואשם באונס. 2. ``המאהב`` של א.ב. יהושוע, אותו פסלתי לפני שקראתי כי הוא לבגרות, אבל לפני שבוע כשהתחלתי לקרוא אותו גיליתי שהוא ספר נפלא, ואם אני אפילו אתחיל לספר על מה הוא זה יהרוס הכל.

yad

New member
טוב נו

זה כבר מחייב, לכתוב גם איזה ספר כדי להיראות אינטלקטואל. תקרא את לעולם-לא-עולם. ספר מצוין. מין אגדה אורבנית על לונדון. דמויות מצויינות, תיאורים מצויינים. עלילה מעניינת. גם את הספרים של קורט וונגוט. גם את דויד גרוסמן, גם את מאיר שלו. וזהו.

נעל

New member
נעל בטוחה

שתוכלו לקרוא אותה בקלות, כמו שקרה עם דוד. לא, היא לא מתכוונת להמליץ לך לקרוא את הארץ, למרות שיש שם איכות כתיבה נפלאה, בעיקר בעמוד המאמרים. לא, היא תמליץ על כיוון קצת שונה ממה שהוצע כאן. מדע בדיוני. כן, זה מיוחס לחנונים. כן, זה לא מציאותי כמעט כמו פנטזיה. כן, הסופרים רובם לא מי יודע מה. בכל זאת. לרוב הספרים קלים לקריאה (אבל יש כמה שמצריכים קצת מחשבה ועיבוד של החומר). מבין עשרות אלפי הספרים בז`אנר יש כמה שהם ממש נפלאים ואפשר להנות מהם גם מבלי להיות חולים על הז`אנר. זה מספק גם חומר למחשבה (הם לא פילוסופיים כל כך, אבל תמיד יש בהם משהו למחשבה. בכל זאת, הרי הסופרים הטובים משתמשים במעין משלים על דברים שקורים היום או שקרו תמיד). וכמובן, יש הרבה דמיון (וגם קצת מדע אצל כמה). טוב, ההמלצות הכי בנאליות הן סדרת ``המוסד`` של אסימוב (סדרה גדולה, לדעת נעל. מורכבת מהספרים: ``המוסד השמיימי``, ``מוסד וקיסרות`` ו``המוסד האחר``. בסדר הזה? נעל לא בטוחה לגבי השניים האחרונים), הסיפורים הקצרים של אסימוב (הם באים באוספים ומאוד קל לקרוא אותם, כל יום סיפור אחר לפני השינה. האוספים: ``אנוכי הרובוט`` מצויין, ``מחר כפול 9`` גם כן מצויין, ``שקיעה וסיפורים אחרים`` מצויין, ``גדול ורחב הוא העולם`` נחמד ויש עוד כמה) ו``חולית`` של פרנק הרברט (אפשר לוותר בקלות על ההמשכים בסדרה). נעל ממליצה לקרוא עוד כמה ספרים של פרנק הרברט שהם די נחמדים, כמו ``ניסוי דוסאדי`` (שהוא המשך חלקי (כלומר, לא צריך לקרוא את החלק הראשון לפני, אפשר להבין מהר במה מדובר) לספר שנקרא ``כוכב המלקות``). יש גם כמה ספרים נחמדים של היינליין, אבל הוא קצת שנוי במחלוקת (יש לו כמה נושאים די ברורים בראש, והם חוזרים כל הזמן לאורך ספרים ארוכים מאוד), כמו ``החתול העובר דרך קירות``, ו-``אל המאה העשרים ואחת`` (ספר קצר ובלי יותר מדי מהנושאים שתקועים להיינלין בראש כל הזמן). לארי ניבן נחשב לאחד מהסופרים הכי גדולים, אם לא הגדול מכולם. סדרת ``עולם הטבעת`` שלו מאוד מפורסמת. נעל עדיין לא קראה אותה. היא קוראת כרגע ספר אחר של לארי. ולסיום, ארתור סי. קלארק גם כן טוב מאוד (למרות שבינתיים נעל קראה רק ספר אחד שלו). הוא כתב את אודיסאה בחלל 2001. היא קראה ספר אחד נחמד שלו, אבל היא לא זוכרת את שמו. מילא. הרשימה עוד ארוכה... נעל גם תצטרף להמלצות על סדרת ה``מדריך לטרמפיסט הגלקסיה``. מומלץ באנגלית. נעל קראה את החלק הראשון בעברית ואת השני באנגלית, והחליטה שעדיף (כמובן...) באנגלית. את החלק השלישי היא עדיין לא קראה. ואם לא מדע בדיוני - ``שוגון`` (מאת ג`יימס קלאוול, או משהו כזה) זה ספר נחמד מאוד. נעל, שנזכרה שהזניחה קצת את הספר שהיא קוראת עכשיו בשבוע האחרון ועוד מעט מתקרב סוכות ו``המאהב`` ;-)

flower

New member
טוב...

האמת, אני לא קוראת הרבה ספרים... אבל הספר האחרון שקראתי היה ``להיות כוכב או לפחות ירח``, זה היה ספר נחמד. וגם ``געגועי לקיסינג`ר`` של אתגר קרת זה ספר נחמד, כמו שאני זוכרת. אגב... אם כבר מדברים על ספרים, אז שמעתי הרבה פעמים ש ``1984`` זה ספר יפה. מישהו יכול בבקשה לפרט לי קצת עליו? טוב, זהו...

yad

New member
קצת על 1984

ספר שנכתב אחורי מלחה``ע ה- II. הוא בעצם מין ספר תעמולתי קצת שמתריע נגד סכנות הקומוניזם והפאשיזם והנאציזם וכל שאר האיזם. זה מספר על חיים בעולם שלנו, אבל במציאות שבה שולטים משטרים טוטליטרים קיצוניים במדינה. שרק מוכרים שקרים לחברי המפלגה, והשכבה הנמוכה בעם נשמרת במצב של בורות מאושרת. התעמולה שם משחקת תפקיד חזק. בקיצור, ספר מאוד מעניין. מין מדריך לדיקטטור המתחיל. אם מדברים על ספרים כאלה, תקראו את כתבי מקיאוולי. ספר אדום וקטן. אחלה ספר שבעולם. זה בנאדם שאשכרה כתב ספר על איך לנהל מדינה כמו שצריך. עם חוקים מאוד מוגדרים. בחור טוב מקיאוולי.

למעלה