עיייף אבל הנה דיון

Rock and MetaL

New member
עיייף אבל הנה דיון

ידידה שלי שמעריצה את ביטלס וחבר שלי שמעריץ את פלינצקין פאק(לא לא שחכתי את ה ר')....התווכחנו בקשר ללהקות,המעריץ של לינקין אמר שהיה כתוב באיזה עיתון שלינקין פארק הם הלהקה הטובה ביותר כיום..וזה בולשיט כולם יודעים אז התווכחנו שאין להם סיכוי להגיע לכזה מעמד או להפוך לאגדת רוק/להקה מוערכת מאוד מאוד,המעריצה של ביטלס נכנסה לשיחה ואמרתי להם שלרד הוט צ'ילי פפרס ולמטאליקה למשל יש סיכויים להיות אגדות רוק כי אחרי 20 שנה(בערך)של הצלחה ומוערכות(יתר אם אפשר לומר) יש להם סיכוי,מטאליקה להקת המטאל/הבי מטאל הטובה בעולם ורד הוט הם אחד מהלהקות פאנק הטובות בעולם.היא אמרה לי שמטאליקה יכולים להיות אגדה ושרד הוט אפילו לא קרובים לזה בגרוש..למה כי רד הוט לא שינו שום דבר(ככה היא חושבת)ומטאליקה עשו שינוי במטאל,ואמרתי לה שבלי קשר באמת מטאליקה הצליחו יותר מרד הוט ב20 שנה האלה אבל לרד הוט יש מלא מעריצים,הופעות,שירים ענקיים,להיטים...בידיוק כמו למטאליקה(אולי קצת פחות)רד הוט שינו הרבה לא שינוי ששמו לב אליו הרבה אבל יש שינוי משמעותי במוזיקה בעזרתם,מלא להקות מושפעות מהם(korn,limp bizkit,blink 182,sum 41 ועוד)הם אולי לא התחילו טוב אבל בשנות התשעים הם הפכו ללהקת הרוק הטוב ביותר של שנות התישעים(רד הוט)והם לא בידיוק התדרדרו(בלי קשר לביי דה וואי)עדיין הם נמצאים במקום מבטיח ללהקת הרוק הטובה ביותר..אממ אולי של שנות ה2000-2010 עוד נראה.... קיצר לרד הוט יש סיכוי ענק להפוך להיות אגדה...כמובן לא ייהיו אגדה כמו ביטלס,קווין,לד זפלין,פינק פלויד,דיפ פרפל,אלוויס פרסלי וג'ימי הנדריקס אבל הם בטח יגיעו לhigher ground או they will get on top לילה טוב

רד הוט כבר אגדה...

רק שכל האגדות שהזכרת כבר לא קיימות... ברגע שהם יתפרקו (טפו טפו טפו) הם יהפכו לאחד מהלהקות האלו גם כן, אבל מכיוון שהם עדיין עושים מוסיקה (ויש לציין שהם היחידים שעדיין עושים מוסיקה כמו שצריץ, או יותר נכון הם ומטאליקה) אז הם יותר להיט מאגדת רוק...!! זהו.. איי ריס מיי קייס...!

idanem

New member
כן כן...

הם ללא ספק יהיו אחת מלהקות הרוק הגדולות ביותר בכל הזמנים...ובעיקר בגלל היחודיות של המוסיקה שלהם (שילוב של רוק וראפ...), אבל לא הייתי אומר שהם הלהקה הכי גדולה של שנות ה-90, כי יש מול מי להשוות...ולא כל הלהקות שהזכרת התפרקו..דיפרפל עדיין פועלים!! (רק הוציאו אלבום שנה שעברה...), ורד הוט בהחלט עדיין עושים מוזיקה מעולה!, בקשר למטאליקה...בוא נגיד שאחרי סנט. אנגר לא מצפים מהם לגדולות נוספות...וגם לינקין פארק יכולים להיזכר בתור להקה שעשתה הרבה, אולי בעוד איזה 30 שנה...בקיצור, רד הוט צ'ילי פפרס הם ללא ספק אחת להקות הרוק הגדולות ביותר בכל הזמנים!

DAN1EL

New member
הממ...

מצד אחד אני חושב שיקח עוד (קצת?) זמן עד שהם יגיעו למעמד של "אגדת רוק" כמו קווין, לד זפלין, רולינג סטונס וכו'. מצד שני זה ממש לא משנה לי. אני אוהב את המוזיקה שלהם ולא משנה לי מידת ההערכה הכללית אליהם.

frikin shin

New member
מצטרפת לדיון

לינקין פארק - ממש אבל ממש לא יהיו אגדת רוק... הם לא רעים אני חייבת להודות אבל לא יזכרו אותם יותר מדי זמן... רד הוט צ'ילי פפרס לא יגיעו לרמה של ביטלס,קווין, לד זפלין, פינק פלויד וכל הטובים ורבים שהזכרת, לדעתי.. עד כמה שאני אוהבת אותם הם לא להקה שתגיע לכינוי אגדת רוק
... גם ללינקין פארק יש מעריצים,שירים, להיטים וכאלה.. רק בקרב קהל אחר של אוהבי לינקין פארק (משום מה). זה לא אומר שהם יהיו לאגדת רוק... בקיצר - לא. רד הוט באמת פועלים הרבה שנים והם פועלים (אפשר להגיד
) אבל הם לא יהיו ברשימה הזאת... פשוט לא...
חבל שכך... ובקשר למטאליקה: עם כל ההערכה שלי למטאליקה בני כמה אתם כבר? 70?80? מתישהו צריכים להפסיק... האלבום האחרון שלכם, בעדינות - לא היה הכי מוצלח, תלמדו לקחים. באמת, מטאליקה יקיריי השפעתם על עולם המוזיקה והרוק בגדול אבל מתישהו צריכים להפסיק!! בטח אנשים יגיבו לי ב: אם הם אוהבים לעשות מוזיקה שיעשו...ואני מאוד מסכימה עם זה אבל די.. כמה אפשר?

גיל מ

New member
דבר ראשון

חברי מטאליקה בערך בני אותו גיל כמו פלי, צ'אד ואנתוני... ודבר שני: קודם כל להקה כמו הביטלס לא תהייה - כמו שלא יהיה מייקל ג'ורדן בכדורסל לא תהייה להקה כמו הביטלס... רד הוט בהחלט אגדה בעולם הרוק..

frikin shin

New member
הייתי צינית בקשר למטאליקה../images/Emo4.gif

לא הבנתי את זה: ודבר שני: קודם כל להקה כמו הביטלס לא תהייה - כמו שלא יהיה מייקל ג'ורדן בכדורסל לא תהייה להקה כמו הביטלס...

גיל מ

New member
מה שהתכוונתי

שכמו שלא יהיה שחקן כורדסל יתור טוב ממיקל גורדן לא תהייה להקה יותר טובה מהביטלס...

michaelblum

New member
האמת היא...

שזה ממש לא משנה... המהות של הלהקה הזאת היא שזה למעשה לא מעניין אותה כל השטויות של הכבוד, כמה דיסקים הם מכרו טקסים ותארים כאלה ואחרים. המהות שלה היא לנגן מוסיקה כמו שהם אוהבים, גם להרוויח כסף כמובן, אבל היא לא מנסה להיות להקה שאנשים יגדירו אותה ככה או אחרת. וזה כל היופי, למי אכפת בכלל מה חושבים עליה? אתה אוהב את המוסיקה הזאת? אתה נהנה לשמוע אותם? זה הדבר שחשוב. אותו דבר לגבי הלהקה עצמה.

עייפה מאד אבל הנה תשובה

דבר ראשון כל ההשוואה הזו ללהקות שנחשבות ל"אבות הרוק" היא השוואה לא נכונה לדעתי. הלהקות של שנות השישים/שבעים פעלו בתוך סצנה תרבותית ותקופה הסטורית שונה. גם מבחינת המוסיקה(הרוק היה רק בן עשר שנים בערך כשהביטלס וזפלין התחילו לפעול ככה שהיה להם הרבה יותר מה לחדש ולחקור) ובכלל-בגדול. אם אתם רוצים לדעת מה יעלה בגורלם של ההפרס תאלצו להמתין עד שילדיכם יגדלו. אם הם יבקשו ממכם לקחת את הדיסקים של הפפרס לחדר שלהם-לקרוע להם ת'צורה במערכת או מה שזה לא יהיה עד אז-הרי שמדובר בהרכב שהוא מעבר למימד הזמן והתרבות(כמו הביטלס). לא יודעת מה יהיה-ימים יגידו. לי נשארו בערך 10 שנים לחכות...

idanem

New member
או קיי...

אולי באמת בתקופה של לד זפלין והביטלס הרוק עוד היה בתחילת דרכו, ולכן להקות כמו לד זפלין והביטלס נחשבות לאבות הרוק מכיוון שהם החדירו את הרוק לאופנה והפכו אותו לסגנון מוזיקה גדול כל כך! (כמובן שיש עוד רבים שנחשבים ל"אבות הרוק").... אבל דיברנו על אגדת רוק, אגדת רוק היא להקה שלאו דווקא השפיעה על הרוק, אלא גם הצליחה מאוד בתחום הזה!, ורד הוט גם השפיעו וגם הצליחו, כמו מטאליקה, שאולי השפיעו יותר והצליחו יותר, אבל עדיין שניהם נחשבים לאגדות רוק..!, ואם מטאליקה רוצים לעשות עוד מוזיקה, אין לי בעיה עם זה, אבל שלא יפרשו!...זה יהיה אסון!..שיתחילו סיבובי הופעות חדשים, של אלבומים ישנים וטובים!

אני לא מצליחה לרדת לסוף דעתך

מה זו "אגדה"? אגדה היא משהו שהוא מעבר למימד הזמן,משהו אלמותי,מתמשך. אתה לא יכול כעשיו לשפוט אם מטאליקה או הפפרס הם אגדה. אתה צריך לבחון את זה בפרספקטיבת הזמן. בדיוק כמו שסיפורי האחים גרים,לצורך העניין, היו סיפורים בתקופתם ומכיוון שהפכו למוטיב אלמותי הן הפכו לאגדות שמדברות אל כל דור ודור. אני קצת עושה פרצוף כזה
כשאתה מדבר על מטאליקה כעל אגדה. וקצת נשמע לי ילדותי כל ה"שלא יפרשו,זה יהיה אסון!". לגבי הפפרס אני ממש לא אובייקטיבית אחרת גם לא הייי כאן בפורום. אני מקווה שהם יהפכו לאגדה אבל לא בטוחה. ימים יגידו.

chezi1

New member
../images/Emo3.gifאז ככה...

רד הוט (לצערי הרב) לא יזכו שלתואר "אגדת רוק"... אתם לא יכולים להשוות אותם לביטלס או רולינג סטונס או דיפ פרפל... הם השפיעו על המון להקות, (ברור כאילו) מה שרשמת, אבל מה לעשות שהם קצת הידרדרו אחרי ביי דה וואי... אבל יש המון להקות כאלו... גם לינקין פארק השפיעו על המון להקות אז מה?! על לינקין פארק אין לי מה להגיד כל כך... ומטאליקה.......

idanem

New member
איזה פרספקטיבת זמן בדיוק?

העובדה שהם פועלים עדיין לא אומר שהם לא אגדה, יש להם עוד הרבה שנים לפעול...וזה שהם הוציאו אלבום כמו ביי דה וואי (שאני לא כל כך מבין מה הבעיה איתו)...לא אומר שהם כבר לא יביאו גדולות, אגדה זה לא רק מי שפעל בשנות ה-60/70, אלא מי שתרם הרבה להתפתחות המוזיקה...רד הוט עשו את זה, ומטאליקה...עשו את זה בגדול!. ודעתך על מטאליקה היא אישית ביותר, זה שאתה חושב שהם מעפנים זאת זכותך...אף אחד לא הכריח אותך לאהוב את המוזיקה שלהם...זה כמו שאני לא אוהב את פינק פלויד..אבל אני עדיין מבין את גדולתם...ואני מודה שהם טובים!, העובדה שאתה לא אוהב את הסגנון של מטאליקה היא כבר משהו שונה לגמרי....

michaelblum

New member
רד לשם השוואה

BY THE WAY כאילו היה ירידה, אבל מי שלא יודע, ONE HOT MINUTE נחשב היה לירידה דרסטית בשבילם, פשוט ירידה עצומה, מה קרה? 4 שנים אחר כך הגיע האלבום המצליח בתולדות הלהקה... ברור שיש עליות ומורדות, אבל חכו. הם עוד לא אמרו את המילה האחרונה.

למעלה