עייפה..

קארין188

New member
עייפה..

היי,
המון זמן חיפשתי פורום כזה ואני ממש שמחה למצוא מישהו כמוני לדבר איתו.
אבי חולה סרטן כבר כשנה וחצי, מוגדר כסופני. ההרגשה העיקרית שלי היא פחד שאני לא עושה מספיק. אני לא גרה בבית, אך עברתי קרוב מאד להורים כדי להיות זמינה.. אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל.. מעבר לכאב והפחד מהמצב של אבא, אמא שלי התחילה לשתות. אז מסתבר שכשהיא שותה היא מהאנשים שהופכים אלימים (מילולית) ואכזריים. זה נהיה הרגל שכבר מהצהריים היא שיכורה ואבא חוטף אש ישירה. ניסיתי לדבר עם כל העולם אבל מסתבר, שאם היא לא רוצה עזרה אין לי איך לכפות עליה טיפול. אני כל יום שם, כל יום פיצוץ... כולם (אחותי אני ואבא) הולכים על ביצים ליד אמא וזה כל כך לא פייר! אני רוצה זכרונות טובים מאבא! אני רוצה לדעת שהוא הרגיש אהוב ורצוי!
אני מרגישה שהיא הורגת אותו לאט לאט ואין לי איך לעזור....
והוא בדיכאון.. לא רוצה כלום לא מתעניין בכלום. סופר את הימים עד הדד ליין שנתנו לו הרופאים.
ואני מפחדת.

healerit

New member
יקירה, אני מכירה את ההרגשה הזו

את חוסר האונים שעולה מהסיטואציה שלך ואת הרצון להעניק לאבא שלך ימים יפים.

אנרגיה שלילית היא היא הסרטן.
את מספרת על מה שיוצא מאמך כאשר היא שותה. יתכן שזה מה שיש בתוכה והשתיה מקצינה את זה.
אני לא בנעליים שלך אך חוויתי משהו שמזכיר את מה שכתבת. אני אספר לך כיצד נהגתי.

לאבא שלי (חולה סרטן ריאות סופני) היתה בת זוג כשנה וחצי לפני המחלה.
הם לא גרו יחד אבל בילו כמעט כל ערב יחד. פעם ישנו אצלה, פעם אצלו.
כאשר הוא חלה הם החליטו שתעבור לגור איתו. הוא גם הפך אותה לידועה בציבור כדי שתקבל את כספי הפנסיה שלו לאחר מותו.
לא היה אכפת לי משום שהוא אהב אותה והיא התייחסה אליו בחיבה.

מהר מאוד קלטתי שהיא שלילית. מאוד שלילית. לא הבנתי מדוע אינה מעודדת אותו ומבהירה לו כל הזמן שהוא עומד למות.
בתחילת המחלה היתה לנו תקווה שלפחות יחיה כמה שנים. היא נהגה לומר לו כל העת: המצב מתדרדר, המצב מתדרדר.
היא נהגה להזכיר לו שחולי סרטן ריאות חיים בממוצע שנה.
בכל פעם שבאתי פיזרתי אור ואהבה וראיתי איך אבא שלי מתעודד.
אולם כשהייתי חוזרת הביתה ומתקשרת אליו אחרי כמה שעות הוא שוב היה בדאון.
כמובן, היא הוציאה לו את הרוח מהמפרשים באמירות איומות.
לקח לי למעלה משנה להבין שהיא עושה את זה לא רק משום שהינה אדם פסימי ולא חיובי אלא משום שהיא רוצה שימות כמה שיותר מהר והיא תקח את הכסף ותמשיך בחייה.
אחותי כבר נכנסה למלחמות איתה והאשה של אבי סכסכה ביניהם כך שהם בקושי דיברו ואחותי לא יכלה לבוא לבקר את אבי בנוכחותה.
אני ניסיתי לרכך את העניינים, התנהגתי בנימוס כי ראיתי את כוחה של האשה הזו ורציתי להישאר בקירבת אבי ולהעניק לו שמחה ואהבה. רציתי שיחיה. רציתי שירגיש טוב, אפילו עם המחלה.

הימים נקפו ושמתי לב שהאשה של אבי אינה מטפלת בו. לא רק שאינה מטפלת בו, היא ממש מזניחה אותו.
כל ערב היתה לה פעילות אחרת כך שתמיד כשבאתי לבקרו, הוא היה לבד. התחלתי להגיע כמעט כל ערב. אפילו בשבת הוא היה לבד.
אז הוא עדיין יכול היה לצאת מהבית, עדיין תפקד. ראיתי שהוא מדוכא ולא אומר מילה. הם בקושי תקשרו. מילים ספורות.
כשהוא אושפז למשך 5 ימים רק אני הייתי איתו בבית החולים. בת זוגו הגיעה כל ערב לביקור של שעה. זה היה לי מוזר, מאוד מוזר.
כשהמצב שלו החמיר, הייתי איתו כמעט כל יום כי לא רציתי שיפול בדרך לשירותים. כיוון שלא רציתי לעזוב אותו קראתי לאחותי, שתהיה עם אבא בזמן שאני לא יכולה.
ערב אחד אחותי מתקשרת ואומרת: אם אבא ימשיך להיות איתה, היא תהרוג אותו. יש לי הרגשה שהיא רוצה שהוא ימות כמה שיותר מהר ואם חס וחלילה יקרה לו משהו היא לא תזמין אמבולנס.
בעצת אחותי החלטנו להתייצב למחורת בבוקר, יום שישי, בביתו עם שקי שינה ותיק עם בגדים. החלטנו שלא נעזוב אותו עם האשה הזו.
אבא שלי שמח בחברתנו והעברנו כמה שעות בנעימים. כאשר חברתו קלטה שאנחנו נשארות לישון היא רתחה מזעם.
היא דיברה עם אבי ביחידות ולאחר מכן הוא קרא לנו ואמר שאנחנו לא יכולות להישאר לישון, שזה לא מקובל עליו שנבוא בלי לשאול.
מסתבר שהיא כבר לא ישנה איתו בחדר - האנחות מפריעות לה - ולכן החדר השני תפוס. אמרנו שנישן בסלון. אבא שלי צעק: אתן לא מבינות, אתן עושות לי נזק!
הלכנו לשתות קפה אחותי ואני בבית קפה סמוך תוך כדי שאנחנו מסמסות לאבא שלי שאנחנו לא מוכנות לעזוב אותו עם האשה הזו, שאנחנו דואגות לו.
אבא שלי מאוד כעס וכאשר חזרנו התפתח ריב והוא סילק את אחותי מהבית. אמר שאנחנו מדמיינות ושאנחנו לא נורמליות.
למזלי, הוא הסכים שאשאר לישון על הספה בסלון, כדי שאראה שהכל בסדר.

במהלך אותו לילה בקושי עצמתי עין משום שאבי קם כל שעתיים לשירותים (היו לו בעיות בערמונית) וכל קימה כזו היתה קשה לו. היה קשה לו ללכת והוא נאנק מהכאבים.
כל פעם שהלך לשירותים שאלתי אותו אם הכל בסדר וחיכיתי שיחזור למיטה. רק אז נרדמתי. שמתי לב שהיא בחדר הסמוך והדלת סגורה.
בשבת בבוקר היא קמה ונסעה לעניינים שלה. נשארנו אבא ואני לבד. הוא אמר: את רואה שהכל בסדר וסתם דאגת?
אמרתי לו: לא. לא הכל בסדר. זה לא בסדר שהיא ישנה עם דלת סגורה. ואם אתה תיפול? איך היא תשמע אותך?
הוא ענה: ממילא היא ישנה עם אטמי אוזניים.
התפוצצתי וצעקתי עליו: איך אתה לא רוצה שאדאג? עכשיו אני לא אעזוב אותך יותר!
באותו ערב לקחנו אותו למיון כי עלה לו החום ואשפזו אותו בפנימית.
אמרתי לו שאני לא יודעת מה יש לו עם האשה הזו אבל שאני לא מוכנה שהיא תעשה לו נזק. שאני לצדו בכל מצב.
אחרי יומיים שחררו אותו, אחרי מנת דם. היא היתה אמורה לקחת אותו הביתה אבל הוא שלח לי SMS שהוא רוצה שאני אקח אותו.
חזרתי לבי"ח והיא היתה שם וגם אחותי. היא כעסה עליי: בשביל מה חזרת לבית החולים? הרי אמרנו שאני אקח אותו.
הבטתי באבא שלי שנראה חסר אונים. הבנתי מהמבט שלו שהוא לא רוצה שאסגיר את זה שהוא קרא לי.
אמרתי לה שלא ידעתי אם ישחררו אותו בסוף ולכן באתי. אבא שלי אמר: נוח לי יותר לנסוע באוטו שלי (שהיה כעת בשימושי). הוא יותר נוח.
האשה ההיא קמה בכעס ועזבה.

healerit

New member
המשך

הסענו את אבא הביתה. היתה לי אבן על הלב כשהוא ירד מהאוטו. אחותי ליוותה אותי לבית. רציתי לבוא לישון אצלו אבל הייתי גמורה מכל הימים בבית החולים.
אמרתי לעצמי: אני אשן בבית רק לילה אחד. כשאחותי חזרה דיברנו על החשש שלנו מהאשה הזאת.
שבתי הביתה ולא הצלחתי להירדם. נשאתי תפילות שאבא שלי יעבור את הלילה בשלום ושהאשה הזו לא תפגע בו.
בשעה 02:00 בלילה אמרתי לבעלי: אני לא שקטה, אני אקום ואסע לשם. בעלי אמר: את מגזימה. איך את חושבת שהיא תגיב אם תגיעי באמצע הלילה? חכי עד הבוקר.
בבוקר קמתי חולה. בחילות וחום. חטפתי שפעת מהגהינום. ועדיין לא רציתי להשאיר את אבא שלי לבד. אמרתי לבעלי אולי זה יחלוף. אני לא יכולה לנהוג אז תצטרך להסיע אותי לאבא שלי.
בשעה 07:00 האשה של אבי מתקשרת אליי ואומרת: אבא שלך הקיא כל הלילה ויש לו כמעט 40 חום. אמרתי לה: תזמיני לו אמבולנס עכשיו!
היא אומרת: את לא מעדיפה להגיע לכאן קודם? פשוט האמבולנס יקח זמן ואני צריכה ללכת לעבודה.
צעקתי: תזמיני לו אמבולנס עכשיו! מה כאן לא ברור? סעי איתו באמבולנס ואני אגיע ישר לבית החולים.
אחרי כמה זמן היא מתקשרת ואומרת שהזמינה אמבולנס אבל כיוון שיקח זמן אז שאגיע לביתו.
שאלתי אותה: למה לא התקשרת אליי בלילה? למה לא הזמנת לו אמבולנס כבר בלילה? למה חיכית כל הלילה?
הרגשתי שהיא רוצה להרוג אותו. הייתי במצוקה ובלחץ, עם בחילות וחום בעלי הסיע אותי לבית אבי.
כשאני נכנסת לביתו היא אומרת לי שחבל שהגעתי היא כבר תסע איתו.
אני פשוט התפרצתי. לא יכולתי יותר. אמרתי לה: את רוצה להרוג את אבא שלי. את לא תסעי איתו באמבולנס, את לא תתקרבי אליו יותר. אם תתקרבי אליו אקרא למשטרה.
היא התחילה לצעוק שאני משקרת וממציאה דברים. אבא שלי ניסע להרגיע אותנו. התברר שהוא מקיא משעה 01:00 בלילה.
נסעתי איתו באמבולנס ואמרתי לו: מעכשיו אתה תחת חסותי. האשה הזו לא תהרוג אותך לפני הזמן. כשהזמן שלך יגיע, הוא יגיע והיא לא תחליט בשבילנו מתי הוא יגיע. אתה לא אמור למות עדיין, אתה אבא שלי ואני רוצה לבלות איתך זמן.
במיון, לפני שהאשה הזו הגיעה באופן עצמאי ברכב שלה, אבא שלי הודה: היא באמת לא עזרה גדולה. אני לא יכול לסמוך עליה.
ואז הוא סיפר לי...
הוא התעורר והקיא, החום עלה. היא כעסה עליו שהוא עושה לה רעש (היא ישנה איתו באותו לילה) אז היא קמה, לקחה את המצעים ואמרה לו: אני איתך לא ישנה יותר! היא הלכה לחדר הסמוך לישון עם אטמי אוזניים בשעה שאבא שלי המשיך להקיא כל הלילה. אפילו כוס תה היא לא הציעה לו.
פתאום הרגשתי רע והתחלתי להקיא אז טיפלו בי במיון. לחץ הדם שלי עלה ל-160 וגם החום. מסתבר שאבי, אני (ואחרי זה גם אחותי) נדבקנו בוירוס בימים שבילינו בבית החולים.
חיברו לי אינפוזיה והשכיבו אותי על מיטה ובעלי התרוצץ בין אבי אליי. הוא סיפר לי שהאשה ההיא עם אבי. העלו את אבי למחלקה ואני הגעתי לשם אחרי ששחררו אותי.
כשהאשה ההיא הלכה לאכול ניצלתי את הזמן הזה ואמרתי לו: אני יודעת שאתה מפחד להישאר לבד. אני מבטיחה לך שנמצא פיתרון, שאני לא אעזוב אותך. אתה לא תישן לבד.
יום לאחר מכן אבא שלי נפרד מהאשה ההיא בטלפון. את דבריו בשיחת הפרידה לא אשכח. התברר שהוא חווה התעללות נפשית - חוסר יחס, אדישות, הזנחה.
זה נמשך תקופה של כמה חודשים. כנראה שלפי הציפיות שלה אבא שלי היה אמור למות אחרי שנה. שנה זה פרק הזמן שמספיק להיות ידועים בציבור כדי לקבל את כספי הפנסיה.
לאחר שנה היא הפסיקה להתייחס אליו והם הפכו לאנשים זרים שחיים באותו בית. כנראה שהפעולות האחרונות שלה היו נסיון להרע את מצבו.
כשחזרנו מבית החולים היא כבר לא היתה בדירה. אספה את חפציה. לאחר מכן היא ניסתה פעמיים לחזור אליו אך אבי לא היה מעוניין.
בשבועות הראשונים אחי ואני שמרנו עליו והיינו איתו. לאחר מכן מצאנו מטפל מקסים שהיה איתו וישן איתו ואני באתי 6 ימים בשבוע להיות עם אבא אחרי שעות העבודה ובסופי שבוע.
אלו היו 3 חודשים נפלאים. אבא שלי אמר לי שהוא זכה. שהוא לא האמין שיש לו ילדה כמוני. שאין דברים כאלה.
המצב שלו השתפר בהרבה אחרי שהאשה הזו הלכה. זכינו לימים יפים. יצאנו לשתות קפה, לטייל ליד הבית (מה שהוא לא עשה קודם כי היה לו קשה לקום מהמיטה).
אחרי 3 חודשים המצב שוב הורע במהירות והוא נפטר.
אחותי אמרה: אני שמחה שהוא לא נפטר כשהיה עם האשה הזו. זה היה שובר לי את הלב.
שמחנו שהוא נפטר מוקף בילדיו האוהבים, עטוף באהבה ומוגן.
הרגשתי שלולא פעלתי כך, לולא הרחקתי את האשה הזו, הייתי כועסת על עצמי ומאשימה את עצמי והמוות בטרם עת של אבי היה קשה לי הרבה יותר.
בזכות האופן בו פעלתי, התאפשר לי לבלות עם אבי בנעימים (באופן יחסי), ניתנה לנו ארכה, וניצלנו כל רגע להביע את האהבה שיש בתוכנו.
כשהוא נפטר כאב לי מאוד, אני עדיין כואבת, אבל אני יודעת שעשיתי כל מה שיכולתי. גם אבא שלי ידע את זה והוא עזב את העולם עם אהבה ובצורה הראויה ביותר (בבית).

לאף אחד לא מגיע להיות חולה במצב סופני ולסבול שליליות. המצב מדכא מספיק גם כך.
השליליות והאגרסיביות מזינה את הסרטן ואסור לאדם חולה להיות בקרבת אנשים כאלה.

אני מציעה לכם לקחת את אמך לשיחה להעמידה במקום. להסביר לה את הנזק שהיא גורמת לסביבה וביחוד לאבא שלכם.
להגיד לה שלא תסבלו את ההתנהגות הזו ולא תקבלו אותה.

אין לך שליטה על מצב הרוח של אבא שלך. אם הוא מדוכא ומסרב לקבל טיפול שיחלץ אותו מהדיכאון (ככה היה עם אבא שלי) אין מה לעשות.
מה שאת כן יכולה לעשות זה להתעלות על הכעס כלפי אמך ולפזר בסביבתך אנרגיות חיוביות ואהבה. לבחור אחרת: לבחור ללכת בעקבות האור שבלבך ולא בעקבות החושך.
זה קשה, אני יודעת, זה דורש מאמץ, אבל זה שווה את זה

כל טוב והרבה בריאות

saribon

New member
יקירה

העייפות הפחד והקושי ברורים ומובנים.
ועוד יתר מתסכל שבמצב כזה יש סיטואציה שאת כביכול חסרת אונים בתוכה.
אבל - האם חשבתם על אפשרות להוציא את אבא שלך מהבית?
דווקא בגלל שהוא מוגדר כסופני יכול להיות לכם קל יותר להוציא אותו. אני יודעת שהמחשבה הזו קשה מאוד -אבל היא יכולה לסייע במתן תנאים טובים ומכבדים יותר לאבא שלך בימיו האחרונים. ישנם מקומות של חסד אמיתי בהם יכול אדם לבלות בנוחות מירבית עד נשימתו האחרונה. - בהרבה מקומות כאלה יש השתתפות של קופות החולים, יש ביטוחים פרטיים שמכסים את ההוצאות וכדו. אני לא יודעת מאיזה אזור אתם ומה האפשרויות שלכם אבל ישנן כל מיני אופציות שאפשר לדון בהן במקרה וזו ואפציה ריאלית מבחינתכם.אני מניחה שלאבא שלך אין אפטרופוס וכי הוא יכול לקבל את החלטותיו בעצמו.
מן הסתם אם הוא יהיה במקום אחר - אמא שלך תראה אותו פחות ואם היא תבחר להיות לידו - היא לא תוכל לשתות כמו שהיא שותה בחסות ביתה הפרטי. זה יכול לשפר את התנאים שלו ואפילו את ההתמודדות שלה.
כי הרי ברור שהשתיה באה כתוצאה ממצוקה, כנסיון לברוח ממשהו. מאחר שאביך חי על זמן שאול אתם מן הסתם לא יכולים לתת לאמא שלך זמן לטיפול ולחכות שהוא יעזור כדי שבבית יהיה טוב יותר.
כמו שאני רואה את זה יש לכם שתי חזיתות - האחת לשפר את תנאי המחייה של אביך. זו אכן מחשבה נוראית שאדם בימיו האחרונים צריך להתמודד עם אלימות מילולית ואכזריות.
בהחלט יכול להיות מצב בו אבא שלך יסב לצאת מהבית, לא ירצה לפגוע באמא שלך וכדו. ואולי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלו ולבקש ממנו עזרה - לעתים קרובות אם משהו כזה מוצע על ידי סמכות מטפלת ולא על ידי בני המשפחה - האדם החולה יקבל ביתר קלות את ההצעה וכך גם יהיה קל יותר להציג את זה כלפי אמך.
החזית השניה - לסייע לאמך. וכאן אני חושבת שיש מקום לטיפול. אני יודעת שמן הסתם יהיה קשה לגרום לה להסכים לקבל טיפול ואני לא יודעת מה טיב היחסים ביניכם - אבל אם ישנה אפשרות לנהל איתה שיחה נוקבת ולהסביר לה שככה אי אפשר ושהיא פוגעת בכולם וגם בעצמה - אולי בכל זאת היא תסכים?
את יודעת - לפעמים עצם העובדה שמישה אחר מקשיב לך - כבר פותרת חלק מהבעיה. אמא שלך זקוקה לעזרה.ואני בטוחה שאתן לא רוצות לאבד גם אמא .

לגבי הדכאון של אביך - האם הוא מטופל תרופתית נגד דכאון? במצב בו הוא נמצא דכאון הוא סמפטום מאוד נפוץ ובהחלט יש מקום לטיפול תרופתי שישפר את מצב רוחו. אם הרופא המטפל לא יכול או לא יודע לעזור אפשר ורצוי להתייעץ עם פסיכיאטר ואם אביך מבוגר אז פסיכוגריאטר. ישנם רופאים רבים העושים ביקורי בית - ולחלקם הגדול יש הסדר עם קופות החולים והביטוחים המשלימים להחזרים נכבדים.

חיזקי ואימצי!

kmiki

New member
וואו

זה מקרה שבאמת עוד לא נתקלתי בו, ונשמע לי מאד קשה, לבי יוצא אליך.
מה עם העו"ס בביה"ח בו הוא מטופל? אולי תכול לעזור לכם? אני במקומך הייתי פונה בעצמיע לטיפול מקצועי שיעזור לך להתמודד עם הבעיה, ואולי יעניק לך כלים כדי להתמודד עם הבעיה של אמא ולעזור לה.
הייתי גם שוקלת, כפי שהציעו לך, לבדוק אפשרות של הפרדת כוחות בין אמא ואבא.
אמא כנראה עוברת את זה קשה מאד ולא יודעת ולא יכולה להתמודד עם המצב, יש פה מקום לערב גורם חיצוני.

קארין188

New member
תודה שהקשבתן...

היי,
כל הרעיונות שהצעתן כבר עלו וניסיתי את כולם... טיפול לאמא, טיפול לאבא, שיחה עם עו"ס, הצעות אינסוף להפרדת כוחות, מכל הכיוונים והמון אופציות שלא נראות כבאות דווקא נגד אמא.
אבל, אבא הוא עדיין אבא ולמרות הכל הוא דואג גם לאמא ומסרב לעשות כל דבר שיכול ויפגע בה....
ברור לי שפתרונות מהירים וקלים אין.
סתם רציתי לשתף ולהוציא את הכל... התרגלתי כבר להתנצל על שאני "מפילה" את התיק הזה על החברים והבן זוג. כל שיחה אני מסיימת בסליחה אחריי ששמתי לב שאני ממש מדכאת את כל הסביבה....אז סליחה..

האמת שביומיום אני מתפקדת אבל זה בא בבומים- הפחד הזה. אני מתכווצת ונחנקת ואז שוב כאילו הכל כרגיל. גולשים בין הדחקה מוחלטת לדיכאון.
אבא שלי אמנם מוגדר כסופני אך חסר כל תופעות לוואי או כאבים או אפילו שיעול (חולה סרטן ריאות)... אפילו את הכימותרפיה (סיים קו שני כבר) הוא עבר בלי כל תופעות לוואי- ומזעזע ככל שזה יישמע זה הכי נורא! כי הבן אדם פיזית מרגיש טוב- אז איך יכול להיות שהוא כל כך חולה? אוווווף....

kmiki

New member
בשביל זה אנחנו פה

כדי לתמוך בחבריי הקבוצה.
אני מבינה מאד את התסכול של אדם שעל פניו בריא ובפנים מקננת מחלה נוראית שכזו, גם אצלנו היה קשה להאמין שאמי חולה כל כך כשהיא היתה כל כך חיונית.
להבדיל אלפי הבדלות, את שתי המחלות שלה היא נצחה, ואני מקווה שאנחנו לא לפני מחלה שלישית (בבירורים עכשיו).
אין לי כרגע הרבה מילות חוכמה על מצבכם, הוא לא פשוט

healerit

New member
תודה לאל שהוא לא סובל

מחזיקה אצבעות שכך זה יימשך.

יש אנשים שחיים עם סרטן הרבה שנים. הגוף שלהם יודע לחיות איתו.

כפי שכתבת ניסית כל מה שיכולת. אני חושבת שבאמת יעזור לך לקבל תמיכה מסוג שאת מתחברת אליו, שתחזק אותך ותתן לך את הכוח להתמודדות.
ההתווכצות והחנק שאת מתארת מוטב שימצאו מקום ומסגרת שתשחרר אותם ותמלא אותך באנרגיה חדשה, בתקווה.

כל טוב

saribon

New member
לפחות נחמה פורתא

ולמען האמת היא לא קטנה בכלל -זה שהוא לא סובל. את חוסר האונים לעמוד מול אדם סובל בלי שתוכלי להקל עליו - אני לא מאחלת לאף אחד וגם לא את הידיעה שיש סבל ובכאב.
ולגביך - לפחות כאן זה מקום לשפוך בלי התנצלויות.!
את מדברת על לבקש סליחה כל פעם מחבריך ובן זוגך - האם אין ביניהם אף אחד שאת יכולה לשפוך את לבך לפניו? ואוליזו רק התחושה שלך? אולי תנסי לתת גם להם את הקרדיט שהם אוהבים אותך מספיק בשביל להיות שם עבורך במקום שאת זקוקה להם - בהקשבה?
את יודעת - גם את נושא השיחה מעציב - ואין ספק שהוא מעציב - הרי אי אפשר להתעלם מכך שעצב הוא חלק מהחיים, ביחסים טובים וארוכים יש עליות ומורדות לכל אחד . ותקופות קשות לכל אדם. פעם את שם עבורו ופעם הוא שם עבורך. זו מהות החברות והקרבה. אני יכולה לספר לך על ספורים שאני שומעת מהצד השני - של חברים שאומרים - אנחנו כל כך רוצם לעזורלה/לו ואפילו אם זה רק בהקשבה - אבל היא/הוא לא נותנים לנו/מפחדים להעמיס עלינו.
תני להם להיות שם בשבילך. בלי חשבונות. הרי יום אחד את תהיי שם בשבילם, או שכבר היית..חברות אמיתית ובודאי שזוגיות -לא אמורים להיות מושתתים על פנקסנות ועל הליכה על ביצים. כואב לך עכשיו ,כל כך כואב לך - למי תפני אם לא לאנשים הכי קרובים אליך?
את לא מפילה שום תיק על אף אחד. אלה הם החיים .הם תערובת של עצב ושמחה של למעלה ולמטה והאנשים בהם בחרת ללכת יחד איתך במשעולי החיים יכולים להכיל את הצורך שלך באוזן קשבת. לפחות חלק מהם. וכן -זה מעציב את הסביבה הנושא הזה - אז מה? אם משהו מעציב אותנו לא נתמודד איתו? הוא ילך לאן שהוא?
להיות שם בשביל מישהו זו זכות גדולה. תני להם את הזכות הזו. ותקווי שיום אחד גם הם יעניקו לך את אותה זכות.

למעלה