עייפות הרוח

Heathen Dawn

New member
עייפות הרוח

החלפתי בחיים שלי אין-ספור דתות, נתיבים, השקפות עולם. כל פעם משוכנע שמצאתי את האמת, אבל אחר-כך יוצא שוב לנדודים. אני עייף. נמאס לי. לא מעניינת אותי האמת. אני לא רוצה לחשוב ולדעת, אני רוצה להרגיש ולהפיק עונג. כל הדיונים עקרים, הדיונים וההתנצחויות מעולם לא שיכנעו אלא את המשוכנעים, מעולם לא קירבו אותנו אל האמת, רק העניקו למנצח סיבה לגאוותו הבטלה. בעלי החיים לא מתחבטים בשאלות הגדולות של החיים, ועל כן הם מאושרים יותר מבני האדם. הם שלמים עם התשוקות והרגשות והתאוות שלהם ולא מדכאים אותן בשם אי אילו רעיונות של "התעלות מעל החומר". בהליכתם בדרך טבעית ולא מלאכותית, הם יותר רוחניים ממנו. האמת אין להשיגה. אל האושר אני נושא את עיניי. אימוץ הרוח יתר על המידה גורם לעייפות הרוח. אני נוטל לי מנוחה מהמאמץ הזה. היו ברוכים. HD

לנוח.

זה בריא מדי פעם. אבל אם נחים יותר מדי, מתנוונים. יש לי גם בעיה קלה עם ההנחה שלך לגבי היות החיות מאושרות, אבל כעת זה לא הזמן להתדיין על נקודה זו. תנוח. אחרי שתנוח די הצורך, תזכיר לי את העניין הזה.

ToryMaster

New member
נוח, באמת

לנוח זה טוב, לנוח רחוק מהכל. אולי גם אני אנוח, זה באמת רעיון טוב.

windflute

New member
אולה!

הגענו. יופי. עכשיו אתה יכול לקרוא את "פרא" של גבי ניצן אם מתחשק לך. הוא מראה שם דוגמא מקסימה לאדם שחי. פשוט חי. בלי פילוסופיות ובלי סיפורים. חווה ומתענג וחי את הסיפור שהוא רוצה לחיות. מסופר שם על קוסם. פשוט נראה לי שזה יתאים למצב-הרוח שלך עכשיו. (דרך אגב, אני גיליתי ש"אמת" לא מגלים בויכוחים או בספרים או בדיונים בפורום. אמת מגלים דרך חוויה. או אפילו - אמת ממציאים בחוויה. המוח מהווה כאן רק מכשול) להסתכל על בעלי-החיים זה מה שאני נוהגת לעשות. יו, איך שהם יודעים לחיות האחים שלנו. עונג, חופש ומנוחה, ~O~ שחר

ToryMaster

New member
עונג?

אני לא בטוחה שהמושג הזה קיים עבור בעלי חיים. זה יותר לשרוד ולהתרבות.

Tatu4Taty

New member
;/

הכתבה הזו היא הדבר הכי מדויק שהצלחתי למצוא בשתי דקות, אבל אם תחפשי קצת את תראי שמחקרים מצביעים על כך שלבעלי חיים יש רגשות ומכאן שהם מרגישים עונג.

ToryMaster

New member
אני בטוחה

מה שאני שואלת את עצמי, זה האם הם מרגישים את זה כמו שאנחנו מרגישים או מפרשים את זה.

windflute

New member
אולי לא במובן שאנחנו מכירים אותו

אני מתכוונת להתענגות על החיים. זה משהו שבעלי-חיים עושים בצורה טבעית, ושאנחנו מרוב סיבוך שכלי ומחשבות מתרוצצות כבר שכחנו. אני קוראת לזה עונג כי זו המילה הכי קרובה. אולי "שמחת חיים". פשוט להרגיש כל נשימה, כל צעד, את הליטוף של האויר, את האהבה של האדמה, את המלאות והשמחה של לחיות. ~O~ שחר

למעלה