עייפות וחוסר אנרגיה כללית

עייפות וחוסר אנרגיה כללית

אני צליאקית שאלרגית לחלב וניזונה בעיקר מאנשור, מה שיוצר מצב לא אידאלי בלשון המעטה. מה מומלץ לכלול בתפריט כדי לפתור בעיה של עייפות תמידית וחוסר אנרגיה? יש דברים כאלו שלא כוללים חיטה/חלב? דיאטנית שהייתי אצלה בקופ"ח לא ממש עזרה לי היות שלא היה מושג מה זה צליאק ומה ההגבלות.

צליאקית

תמוה עיני שלדיאטנית של קופ"ח לא היה מושג מה זה צליאק. נסי לבקש תור לדיאטנית מומחית בגסטרו. אין סיבה שעיקר התזונה שלך תהיה מבוססת על אינשור. יש היום מבחר שלם של מוצרים שונים לחולי צליאק, מתכונים ללא גלוטן(לעוגות, לחמים). מאחר שאת גם אלרגית לחלב כדאי שתקבלי ייעוץ נוסף מאיש מקצוע שימליץ לך גם על תוספי תזונה (ברזל, B12 , סידןוכו')במידת הצורך.

דווקא בפורום צליאק אף אחד לא תמה

רוב חברי הפורום סיפרו סיפורים דומים על דיאטניות שהיו אצלם והם נאלצו להדריך אותן. איזה איש מקצוע אמור להמליץ לי על תוספי תזונה? זה לא גם קשור לדיאטנית? וכמובן שביקשתי דיאטנית מומחית, ובמוקד הזמנות התורים נאמר לי שאין דבר כזה ושאני צריכה לברר בעצמי ולתת שם ספיציפי של דיאטנית שאני רוצה לקבוע אליה תור. ננסה להיעזר ברופא גסטרו, תודה...

צליאק

כן , איש המקצוע שאמור לייעץ ךל לגביי תוספים הינו תזונאי/ית. רעיון מצויין להיוועץ ברופא הגסטרו שלך שבודאי מכיר או יכול להמליץ על דיאטנ/ית שעימם עובד.

lirola

New member
שמות דיאטניות

התמחות בנושא: גסטרו שלום לך. באתר של עמותת עתיד לדיאטניות תוכלי להשתמש בשמות הבאים במידה ואת שייכת למחוז מרכז. אם לא, תוכלי למצוא דיאטנית באיזור שלך. לכי ל-http://www.atid-eatright.org.il/CategoryIndex.php בהצלחה לירון, דיאטנית אינדקס עתיד - העמותה לקידום התזונה והדיאטה הצג רשימה אשת מקצוע דוא"ל ישוב טלפון 1 אברהם ציונה [email protected] פתח תקווה 03-9372529 2 אברמוביץ' טובה [email protected] פתח תקווה 03-9319025 3 בן חיים לימור [email protected] רמת גן 054-6333464 4 זהבי אסנת קרית אונו 03-5356114 5 רובינזון-בצלאל שירי [email protected] רמת גן 054-4332933 6 שוגרמן שרונה פתח תקווה 03-9242808 7 שרון מיכל [email protected] רמת גן 03-6313224

למעלה