עייפות נוראית... מה עושים?

עייפות נוראית... מה עושים?../images/Emo2.gif

כל בוקר אני קמה חדורת מוטיבציה ואומרת לעצמי הערב אני עושה הליכה, וכל ערב אני מגיעה שפוכה ומתה ללכת לישון כבר בשמונה (יחד עם מיכל....) כבר היה דיון על העניין ואני לא מוצאת אותו, אולי זה היה בוואלה... אשמח
לעיצות מועילות, לפני שהמוטיבציה להליכה תעבור לי! יום נעים
רבקה

תמי ב

New member
בתקופה שנהגתי לצעוד

הייתי צועדת דווקא מוקדם בבוקר. יוצאת מהבית ברבע לשש, וחוזרת בשש וחצי. בהתחלה זה מעייף, אבל אחר כך, זה דווקא נותן מרץ לכל היום. לפני הצעידה הייתי שותה קפה, ואוכלת 2-3 עוגיות דיאטטיות (עוגילייט או קוקי לייט), אחרת הייתי נהיית רעבה באמצע הצעידה. בהצלחה!

גם אני נהגתי כך אבל...../images/Emo12.gif

עכשיו בגלל מיכל, אני קמה כבר ברבע לשש ולקום יותר מוקדם להליכה ממש אין לי כח שלא נדבר על חשק...
רבקה

אביטל +

New member
רבקה, מספר שאלות

מתי את מגיעה הבייתה בערב ? את יכולה לפרט קצת בנושא התזונה, מה את אוכלת במהלך היום ? ושימי לב שהפעם לא התבלבלתי בשמך !

אביטל, נשמה יקרה ../images/Emo23.gif../images/Emo57.gif

אני מגיעה הביתה בשעות לא קבועות, אני לוקחת את מיכל ולפעמים אנחנו מטיילות ולפעמים הולכות ישר הביתה. היא הולכת לישון סביב שבע וחצי ואז אני חופשיה, בעצם זה תלוי אם האיש שלי מגיע מוקדם, בד"כ הוא מגיע בסביבות שמונה בערב. במהלך היום אני אוכלת בבוקר יוגורט עם קצת גרנולה ושניים שלושה פירות, ובד"כ מנשנשת משהו עד ארוחת צהריים. בצהריים- בד"כ מנה בשר, פחממות וקצת סלט. ואז משהו מתוק, אחה"צ גלידה, שוקולד כמה שיותר מתוק... ובערב 2 פרוסות לחם עם משהו. עכשיו כשכתבתי זה נראה זוועה, כמה מתוק אוי ואבוי... רבקה

אביטל +

New member
מתוק או לא

זה עניין של טעם והרגשה אישית שלך אני הייתי מחליפה את חלק מהמתוק בפירות או משהו דומה אבל לדעתי כל הסוכר הזה בין אורחת הצהריים והערב לא עושה לך טוב ובהחלט תורם להרגשת העייפות בערב. אני הייתי מעבירה את הגלידה לקינוח ארוחת צהריים ולזמן בין צהריים וערב הייתי מכניס 2-3 פרוסות לחם מלא עם משהו (גבינה או ריבה או מה שבא לך מעל זה). הסיבה - הסוכרים מתפרקים לך מאוד מהר בגוף ותורמים להרגשת רעב ואחרי זה גם לעייפות כשרמת הסוכר יותר (כי הם מתפרקים מהר). פחמימות מורכבות כמו לחם מלא מתפרקות יותר לאט ושומרות על רמת סוכר יציבה יותר בדם. אבל אם את עושה הליכות את צריכה להקפיד לאכול אחרי ההליכה באופן מאוזן. ארוחת פחמימות וחלבונים. שתי פרוסות עם גבינה זה גם טוב, אבל להקפיד על האיזון כי זה חשוב לגוף ולשרירים.

המורה..../images/Emo105.gif

אני בטוחה שאני לא אהיה כל כך עייפה אם אשנה את התזונה שלי. אני בטוחה שחלק מהעייפות מקורה בתזונה לא נכונה. מה גם שסוכרים וקמח לבן גרועים לי עד מאוד מבחינה תזונתית.... תודה מקרב לב רבקה

אביטל +

New member
המורה ???

תשמעי, השינוי שאני הרגשתי ברמת האנרגיה שבוע שבועיים אחרי ששיניתי תזונה והתחלתי ללכת, היה מדהים. סוכרים וקמח לבן הם אכן מאוד לא טובים לך
סוכרים הם בסדר במידה מסויימת אבל הם חייבים לבוא עם משהו שיאזן את ההתפרקות המהירה שלהם בגוף. אם את אוהבת לאפות לחמים או אם יש לך מכונת לחם יש לי כמה מתכונים ללחמים טעימים מחיטה מלאה.

דיבור! רבקה יקרה. ../images/Emo9.gif

ואני לא מכירה את ההרגשה? אוי, כמה כמה. רבקה, אתמול בערב חשבתי שאני נושרת עוד יותר מאי פעם ופשוט לא מסוגלת. (כבר כמה ימים אני לא ישנה מספיק בלילה, אני על הקרשים). אבל אצלי לא מסוגלת לא אומר שאני לא יעשה. אין עוף כזה. זאת חובה!! מה אני אגיד לך רבקה? אז את עייפות המוות הזאת אני מכירה, אבל אני אגיד לך משהו שעד שלא תעברי את החוויה הזאת - אני רושמת לך על הנייר שלא תביני את זה! מתחילים על ארבע וגומרים כמו פנתרים. נעשים עירניים ומלאי חיות שזה לא יאומן כמה!!! אחרי כן, אם היו לך עוד דברים שהיית חייבת לעשות ולא הספקת וחשבת כבר לסגור עניינים, תרגישי שעייפות? מה זה בכלל!!
אבל שביב של איזה שהוא ניצוץ שיעודד חייב שיהיה להתחלה נכון? אז הדיבורים עד עכשו, איזה יופי!!! עשו לך משהו!! איזה כיף!! זה קודם כל רבקה הכי חשוב!!! ו...ו...ווקמן או דיסקמן יש לך? את יודעת מה זה לעשות הליכה עם מוסיקה שמקפיצה את הרגליים? מה זה עושה? חבל"ז. הרגליים טסות מעצמן
כמה פעמים בוואלה העברנו בינינו רשימת דיסקים מומלצים (אפשר להוריד מהאינטרנט ולצרוב על דיסק שאז זה בכלל נופל לידייך מתנה בלי כסף). רבקה, לא אגיד או אמליץ לך לקנות דיסקמן או ווקמן. רק בכל זאת אומר לך שזו השקעה שתחזור אלייך בהמון. רק להבין את המשמעות של זה ושזה לא רק ענין טהור רק למען הירידה במשקל אלא עוד משפיע הרבה מעבר: השיפור הבריאותי, איכות חיים וכו´ בלי סוף. יותר משווה את ההשקעה הזאת! (השקעה בדבר הכי חשוב - בנו! משם ואח"כ בא כל השאר. לא רבקה?). שלך
דליה.

אוי דליה דליה....../images/Emo23.gif

איפה מוצאים את הצופצ´יק הקטן של הכוח.... הרגע ההוא... טיפה לפני ההחלטה להמרח על הספה באפיסת כוחות? איפה?

רבקה נשמה../images/Emo24.gif

אולי לסטרט הראשון (או יותר?) תיקבעי עם חברה? יעזור לך לחזק את המחוייבות שאת רוצה לקחת. (ואם מוסיקה עושה לך את זה. שימי את האוזניות עלייך עוד לפני ההליכה כשאת "מכינה" את הגלגלים
). רבקה, הקטע הכי זה לצאת דרך הדלת. אח"כ כשתצאי כבר ותרגישי את האויר וכל האוירה שבחוץ... כבר תתחילי להרגיש אחרת מאשר כשנמצאים בין הארבע קירות. דליה.

למעלה