עיכוב בהליכה-האם גם אצל ילדכם?

עדשונית

New member
עיכוב בהליכה-האם גם אצל ילדכם?

היי, בני בן השנה ו- 7 חודשים נולד עם קלאב פוט ברגל ימין, עבר את הטיפול הסטנדרטי: סידרה של 5 גיבוסים, ניתוח להארכת הגיד בגיל חודש וחצי, ומאז משתמש בדניס בראון. הוא החל לזחול בגיל חצי שנה, יחד עם הנעליים וגם בלעדיהם. בערך בגיל 9 חודשים החל לעמוד, גם עם הנעליים וגם בלעדיהם, ולאחר כחודש החל ללכת סביב רהיטים. עד פה - התפתחות רגילה. בגיל שנה ו- 4 חודשים התחלתי לדאוג מעט שהוא עדיין לא הולך עצמאית. הלכתי לבדיקה פרטית אצל ד"ר וייגל משניידר. הוא אמר שאין שום בעיה אורתופדית, ושעד גיל שנה -10 חודשים זה סביר להתחיל ללכת (אם כי בטווח העליון). לאחר שהוא חצה את גיל השנה וחצי, התחלנו לקחת אותו לפיזוטרפיה (פרטי-כי הרופא בקופ"ח לא חשב שעדיין יש "בעיה" ולכן לא נתן לנו הפניה להתפתחות הילד). הפיזוטרפיסטית אמרה שהיא בהחלט רואה קשר בין הקלאב פוט לבין אי ההליכה שלו, היא טוענת שבגופו יש עוד שרירים שהם קצרים מהרגיל (כמו שריר הנמצא באמצע החזה), וכן שמערכת השיווי משקל שלו לא מספיק מפותחת. כמו כן, אמרה שהאורתופדים מעונינים לתקן רק את הסיבוב של הכף רגל אבל כל השאר לא מעניין אותם. מישהו/י נתקל בבעיית הליכה עם ילדו? מה עזר לו להתקדם? תודה וחג שמח

מירית117

New member
גם אני מודאגת

היי, ביתי בת שנה ו3 חודשים (פלוס שבועיים
) ,התחילה את הזחילה + ישיבה רק בגיל 10 חודשים, היא הולכת סביב רהיטים אבל לא גוררת דברים משמע היא הולכת רק לצד ולא קדימה. אנחנו מטופלים בהתפתחות הילד גם בגלל שהיא נולדה פגה וגם בגלל הק"פ וגם הם אומרים לתת את הזמן שלה אבל לנו אמהות הק"פ קצת יותר להירגע בגלל הבעיה המודעת ברגליים. גם אני אשמח לשמוע איך ניתן לעודד את הילדה ללכת ,היא אגב לא מוכנה לגרור דברים ברגע שאנחנו מנסים היא ישר מתיישבת. אחלה לילה

stav127

New member
הסיפור שלנו התחיל ככה

ומראש אסייג שכל מקרה לגופו, אבל גם אצלנו שבגיל שנה וחצי הוא עדיין הלך רק סביב רהיטים התחילו מסביבי להרים גבות וגם לנו האורטופד אמר שהנורמה של הטווח העליון להליכה עצמאית זה שנה ו10 . ואני סמכתי עליו, שהוא מתקדם בקצב שלו ולא נראה לעין שיש משהו שמפריע לו. ואכן רגע אחרי הוא התחיל ללכת וזה יצא שבועיים לפני שנכנסנו איתו לניתוח הערכת גיד. ואני רוצה לאשר מנסיוני את מה שאורטופדים אומרים, אין קשר מוכח בין גיל תחילת הליכה לקלאב פוט. יתיר הלך על הרגל לפני שהגענו איתה לתיקון מלא והוא היה צועד ככה מרחקים. היום אנחנו ארבעה חודשים אחרי הניתוח וחודשיים אחרי הורדת הגבס והוא רץ בדיוק כמו שאר הילדים בגילו בגן. זה חשוב להיות ערניים ולקבל חוות דעת נוספת כשהיא נדרשת, אבל במקביל לזכור שלכל אחד יש את הדרך המיוחדת שהוא עובר ושכל שלב בדרך חשוב (למשל יש מחקר שמראה ששלב ארוך יותר של זחילה משפר את היכולות הקוגניטיביות).

rc2eh

New member
גם אני מודאגת

הבת שלי בת שנה+3 חודשים, התחילה לזחול בגיל 11 חודשים, עם הנעליים ובלי. {כולם משתגעים לראות אותה זוחלת ונעמדת עם הנעליים}, ועדיין לא הולכת לבד, היא בכלל לא אוהבת לעמוד כאילו זה כואב לה...... אבל היא מצליחה ללכת ולגרור חפצים לפניה כמו שרפרף נגיד, אשמח לתגובות ועיצות...

עדשונית

New member
ילד שזחל בגיל 10-11 חודשים

אין לצפות ממנו שילך בגיל שנה ושלוש. תנו להם "זמן חסד" עד גיל שנה וחצי, ורוב הסיכויים שהם ילכו. זחילה של כחצי שנה זה סביר ביותר. בני "תקוע" בשלב הזחילה כבר יותר משנה, וזה מה שמדאיג. הוא החל לזחול מוקדם מהנורמה - בגיל חצי שנה, ועדיין לא הולך בגיל שנה ושבע!

טובה53

New member
הילד שלי טופל בפיזיוטרפיה

מגיל 7 חודשים עד 11 חודשים. אולי תלכי לרופא אחר לבקש הפניה לפיזיוטרפיה. דוקא התרשמתי שרופאים כן נוטים לשלוח בקלות לפיזיוטרפיה, בשביל הסיכוי הקטנטן שאולי יש משהו שאם לא יטופל עכשיו בקלות בפיזיו, עלול להפוך לדבר יותר קשה לטיפול אח"כ. בהצלחה.

פרלמנים

New member
אנסה לעזור

אשתדל שביום-יומיים הקרובים תענה לכן כאן מומחית לאבחון וטיפול מוטורי התפתחותי . היא תנסה להתייחס לבעיות שציינתן. ג'סיקה

באותה הסירה

ביתי כבת שנה וחודשיים, נולדה עם קלאב פוט דו צדדי, היפוטוניה וגמישות יתר, מטופלים במכון להתפתחות הילד מגיל חצי שנה. החלה לזחול בגיל 11 חודשים- גחון, היום מצליחה להתרומם לעמידה כשהיא אוחזת בחפץ, אני יודעת שהדרך עוד ארוכה, אבל ישנה התקדמות וזו הנקודה המשמעותית, העצה הטובה ביותר שאוכל לתרום היא סבלנות והמשך מעקב שלנו. חושבת ששווה לבקש שוב הפניה להתפתחות הילד. בברכת חג שמח.

טאניוש

New member
כתבתי את זה כמה פעמים בעבר

ואני חוזרת ואומרת - לא בכל דבר "אשם" ק"פ. לא הכל בגלל נעליים. אם נראה שיש בעיה התפתחותית - תבדקו, תפנו למכון להתפתחות הילד, לאנשי מקצוע המתמחים בתחום, ולא לאורטופד. חשוב לתפוס את הקשיים בזמן ולטפל, לפני שבעיות מוטוריות גורמות לבעיות רגשיות שקשות יותר לטיפול. אנחנו קיבלנו בחבילה עם ק"פ גמישות יתר, היפוטוניה, קשיים בוויסות חושים (כולל מערכת ווסטיבולרית...) ועוד דברים נחמדים. מה עוזר להתקדם? אולי פיזותרפיה, אולי ריפוי בעיסוק, אולי פלדנקרייז (לא ניסינו, אבל מי שניסה מדווח על תוצאות טובות), ובטח יש עוד. מצד שני, אין גם מה להכנס ללחץ מיותר, אף תינוק לא חייב ללכת בגיל שנה או שנה ו-3 חודשים.

rc2eh

New member
טאניוש שלום!

איך גיליתם את הגמישות יתר? לפי חוות דעת מקצועית? כי נראה לי שלבת שלי יש את זה גם, לפי התנועות שהיא מצליחה לעשות ברגליים, כולם אומרים לי:"יו! איזו גמישה היא..." ואני חושבת לי בלב: מי אמר שזה טוב בכלל? יש לזה איזשהו טיפול? מה אתם עושים? ועוד שאילה- מה זה היפוטוניה? אשמח לקרוא ממך...

עדשונית

New member
לא טאניה אבל עונה -גמישות יתר כל רופא ילדים

יכול לגלות, ובפרט אורתופד. גם בעלי מקצוע אחרים כמו פיזוטרפיסטים מזהים זאת בקלות. כל ילד הוא גמיש יותר ממבוגרים, אבל אם יש לך תחושה של גמישות יתר- שווה לשאול את רופא הילדים. בד"כ גמישות יתר מעכבת את ההתפתחות המוטורית, כך שההורים פונים לרופא גם בלי לזהות שמדובר בגמישות יתר. היפוטוניה זה מתח שרירים נמוך, משמע - שהשרירים יותר רפויים מהנורמה, ואז צריך לחזק אותם. אפשר לזהות את זה אם הילד יושב לא בגב זקוף, כלומר שהכתפיים שמוטות קדימה. הרבה פעמים זה בא עם גמישות יתר.הפיתרון - עבודה עם הילד בעזרת פיזותרפיסט.

עדשונית

New member
ממש לא הבנת אותי

אני שאלתי אם יש קשר בין איחור בהליכה לבין ק"פ, ושאלתי נבעה מכך שבפיזוטרפיה אמרו לי שילד עם ק"פ יש לו עוד שרירים קצרים בגוף, שמקשים על מערכת שיווי המשקל. רציתי לדעת אם מישהו שמע על זה. ממש לא "האשמתי" את הנעלים. כמו כן, ציינתי שבני זחל עם הנעלים, עמד איתם, ואני מוסיפה - אף זז איתם בעמידה. הוא זחל בגיל צעיר מהממוצע - חצי שנה, כך שהקושי שלו זה בהליכה בפרט ולא בכל ההתפתחות המוטורית. ילד שלא הולך בטווח הנורמה, כן יש לקחת אותו לבדיקת אורתופד, גם אם אין לו ק"פ. ההורים שילדיהם בטווח השנה-שנה ושלוש אכן עדיין לא צריכים להלחץ שילדם טרם הולך (אלא אם הם לא זוחלים עדיין), אבל בני בן שנה ושבע!

טאניוש

New member
באמת לא הבנתי

לא שמעתי מאף רופא שלילד ק"פ יש עוד שרירים קצרים בגוף. בפורום יש ילדים שהתחילו ללכת מוקדם. אבל בהחלט ייתכן שק"פ מצטרף לבעיות נוספות . הבן שלי התחיל ללכת בגיל שנה וחמישה, ואז אמרו לי שעד גיל שנה ו-9 חודשים זה עדיין נורמה. בדיעבד - חבל שנרגעתי ולא התעקשתי אז לקדם אותו. עכשיו הוא בן 7, ועד היום לא השיג את בני גילו מבחינה מוטורית. הוא עושה הכל, אבל איכות לא אותה איכות. הוא מסורבל מאד, קשה לו להתארגן עם הגוף. ובנים הם מאד פיזיים. אז אנחנו מתמודדים גם עם בעיות מוטוריות, גם עם בטחון עצמי שנפגע ועוד אי אלו קשיים.

הי לכולם

ג'סיקה ביקשה שאבוא לסייע והיגעתי כדי לעזור ולייעץ. אני נוטה להסכים עם הפיסיותרפיסטית של עדשונית שהטיפול בגבסים ונעליים משפיע על הגוף כולו ולא רק על הרגליים ולכן יש להתייחס ליציבה כולה ולא רק למצב כפות הרגליים. מכיוון שאני אוהבת להיות בצד המעשי אני אנסה לתת כאן כמה עצות ולתאר כמה שלבים בדרך להליכה עצמאית 1. עמידה והליכה בתמיכה של רהיט נמוך 2. כנ"ל + יכולת לעקוף פינות ולעבור מרהיט נמוך לרהיט קרוב מאד אליו 3. יכולת להעמד וללכת ליד קיר ( חשוב שיהיה קיר ולא ארון שיש בו ידיות שאפשר להחזיק) 4. יכולת ללכת עם הליכון דחיפה או בימבה 5. כנ"ל + יכולת לעבור דרך הפינה מקיר לקיר ( פינה פנימית של חדר) 6. כנ"ל + לעבור פינה חיצונית למשל לצאת מהחדר דרך פתח הדלת ולהמשיך לחדר אחר תוך היענות על הקיר 7. יכולת לעמוד יציב כשהגב נשען על הקיר 8. נסיונות לעבור לעמידה ללא שום תמיכה 9 הליכה עצמאית של צעד או שניים לפעמים יש שינויים קטנים בסדר הפעולות למשל יש ילדים שקודם מתחילים ללכת ורק אחר כך לומדים להעמד בלי עזרה. עכשיו אתם יכולים לבחון באיזה שלב פחות או יותר נמצא הילד שלכם כדי לדעת כמה הוא רחוק מהליכה עצמאית. אם למשל ילד בן שנה וחצי נמצא רק בשלבים 1-4 אז נראה שכדאי לחזק אותו עוד אבל אם הוא כבר היגיע לשלבים 6-7 סביר שאוטוטו ילמד ללכת גם בלי עזרה נוספת. במידה ויש עוד שאלות אשמח לעזור ענת

rc2eh

New member
עזר לי מאד הפירוט, תודה רבה!!

הבת שלי אוחזת בשלב 8... מתקדמת לאט אבל בטוח!!

למעלה