עיכוב בטיסה מאתונה לארץ

DRTLV

New member
עיכוב בטיסה מאתונה לארץ

אולי מישהו יכול להסביר לי:
טסתי אתמול מאתונה לארץ בטיסה של אג'יאן שהיתה אמורה להמריא ב 23:55 ולנחות ב2:00. הודיעו שיש עיכוב קל בגלל סיבות מבצעיות ביעד ואכן היה עיכוב של 20 דקות.
אני חושב שהם אמרו את האמת מכיוון שגם מטוס אלעל המריא באיחור, 2 המטוסים היו עם דלתות סגורות ומוכנים להמראה בזמן המתוכנן.

מישהו יודע או יכול לשער את ההסבר? (אני לא מתלונן על 20 דק איחור, סתם מסקרן אותי)

Wuthering

New member
הייתי איתך על אותה הטיסה

הניחוש שלי היה שאולי בארץ לא אפשרו נחיתה לפני 2:00 לפנות בוקר מאיזשהי סיבה

LLEM

New member
קיבלתם "סלוט"

בקצרה - השמיים של אירופה "מנוהלים" תעבורתית על ידי ארגון "יורוקונטרול". על מנת למנוע עומס ידוע מראש במרחבים אוויריים ובשדות תעופה, ועל מנת למזער את הסיכוי שמטוס ייאלץ לבצע המתנה באוויר, מערכת ממוחשבת (CFMU) מחשבת זמני המראה חדשים לטיסות המושפעות מעומס תעבורתי, וכך המטוס נאלץ להמתין על הקרקע לפני הנעת מנועים במקום באוויר.
הסיבה שהמטוס שלך קיבל "סלוט", שזה בעצם חלון זמן להמראה, היא נתב"ג. בין השעות 01:00 ו-02:00 השדה סגור לנחיתות. הסיבה היא עומס המראות, וכדי למנוע מצב שמטוס הרוצה להמריא נתקע ללילה עקב בגלל מטוסים נוחתים. הפיקוח בנתב"ג יודע, שעלול להיווצר עומס נחיתות או "צוואר בקבוק" מיד אחרי ההמראה האחרונה, ולכן הוא מגדיר ל-CFMU מגבלה תעבורתית, וכך טיסות מקבלות סלוט - עיכוב שנועד למנוע עומס תעבורתי נקודתי.
זה עוד היה בקצרה. לא מספרים לנוסעים יותר מדי על זה, כי זה מסובך. מהצד של הנוסע זה פשוט מטוס עומד בגייט, סגור ומוכן ליציאה, ופשוט לא זז.

DRTLV

New member
כמה זמן מראש?

תודה רבה!
כמה זמן מראש חברת התעופה יודעת על זה?

LLEM

New member
זה יכול להופיע בכל זמן

ברגע שהחברה מגישה תוכנית טיסה ליורוקונטרול, הטיסה עלולה לקבל סלוט. זה יכול לקרות 3 שעות לפני הטיסה, זה יכול לקרות רגע לפני יצירת הקשר עם מגדל הפיקוח לטובת התחלת טיסה, ויכול להיות שלא יתקבל סלוט כלל והטיסה תשוחרר בזמן. הסלוט מגיע ברגע שיודעים על בעיית קיבולת עתידית של מרחב אווירי או שדה תעופה.
חברות התעופה לא תמיד יכולות לדעת על זה מראש, אך לעיתים הן יכולות לנסות "למזער נזקים" על ידי ניתוב מחדש של הטיסה למשל.

DRTLV

New member
שוב

קרה שוב בדיוק אותו דבר. שוב בטיסה של חצות מאתונה, שוב התעכבנו יחד עם המטוס (787) של אלעל.
המוזר הוא שכשנתחנו נתבג היה נטוש, קשה לי להאמין שעשרים דקות קודם היה מפוצץ

למעלה