עיכוב גדילה או כסת"ח?

ו שתי

New member
עיכוב גדילה או כסת"ח?

שבוע 34 מלא. בהערכת משקל בשבוע 32 מלא העוברית שקלה 1.400, היקף הבטן התאים לשבוע 28, ראש ועצם הירך התאימו לשבוע 32. היום (בדיוק שבועיים אח"כ) היקף הבטן מתאים לשבוע 30, עצם הירך והראש לשבוע 32, הערכת משקל עומדת על 1.700 קילו. אקו לב עובר מהשבוע- תקין. זרימות מהשיליה לחבל הטבור תקינות, מי שפיר עשינו- תקין. בבית יש לנו ילדה אחת בת שנתיים ו-8 חודשים שנולדה בשבוע 42 מלא בזירוז בגלל מצוקה עוברית ושיליה עייפה במשקל 3.220 ק"ג. הגנטיקה המשפחתית מראה על ילודים לא קטנים (כולם כולל כולם נולדו מעל 3 קילו, אפילו אחותי שנולדה בשבוע 35). הרופא שלי שלח אותי למעקב הריון בסיכון בבית חולים. תחושת הבטן שלי היא שהכל בסדר. אז מה אני רוצה? איזה עוד בדיקות אני צריכה לעבור כדי לדעת שכל באמת בסדר, ושאין סיבה למעקב התכוף והמלחיץ הזה? מישהי היתה בתרחיש דומה והגיעה ללדת בלידה ספונטנית? יתנו לי בכלל למשוך אחרי התל"מ? והכי חשוב- האם זה באמת מה שהרופא שלי טוען (עיכוב גדילה) או שהעוברית סתם קטנה כי היא כזו?

ברור שיש גם שונות נורמאלית

בין עוברים, בדיוק כמו שבני אדם בוגרים לא מיוצרים לפי דגם אחד, ויש בינינו גבוהים יותר, שמנים יותר וכיו"ב. עם זאת, הנחת העבודה של הרופאים היא שכשעובר יורד מתחת לאחוזון 10 מבחינת הערכת המשקל, במיוחד אם בהערכות קודמות הוא היה באחוזונים גבוהים יותר, זה מצב שאומר דרשני. זה אחד המצבים הבודדים שבהם המערכת הרפואית מוכנה להניח שהכל בסדר רק לאחר שנשללו פתולוגיות, ובצדק, שכן עיכוב גדילה יכול להיות קצה הקרחון של מצבים חמורים למדיי. לפיכך אני באופן אישי חושבת שהרופא שלך צודק בכך שהפנה אותך למעקב צמוד יותר. גם אם כל הבדיקות עד כה היו תקינות, המעקב הצמוד לא מיותר, כי לאור הגנטיקה המשפחתית של עוברים גדולים וסיפור ההריון הקודם יש סיבה לחשוד בהריון הזה בבעיה שלייתית כלשהי, גם אם היא לא אובחנה עד כה. לדעתי, המשך ההריון תלוי בנתונים שייאספו במהלך המעקב שלך. אם ההאטה בגדילה תימשך ו/או אם יהיו סימנים אחרים למצוקה עוברית, סביר להניח שבשבוע כמו שלך יסיימו את ההריון לאלתר. בכל מקרה, לסחוב אחרי התל"מ אני לא מאמינה שיתנו לך (אל תשכחי שמזרזים בשבוע 37 גם על פחות מזה). מקווה לעדכונים חיוביים בלבד, ושהכל יסתיים בשלום.
עתליה

27חומד

New member
better safe than sorry

ואת יודעת את זה. לא יודעת מה יגידו בהמשך, אני די בטוחה שלא יתנו לעוברית להגיע למצב של הגדולה. וטוב שכך. כי בסוף לשתיכן כבר לא היה טוב. לכי תגידי לה שלום כל יומיים, תקשיבי לה, תראי שהיא בסדר. תשמרי עליה קצת יותר מקרוב. תזרכי שכל הנושא כן מדאיג אותך ואת כן מתלבטת מה נכון ומה לא. המעקב ייתן את התשובות לזה עד כמה שניתן. ועוד משהו, אם אני הייתי המצבך, לא היית מרשה לי לרגע לפקפק ולא ללכת. אני אעשה את המוניטורים שלי ואת את שלך.

זה נראה כמו האטה בצמיחה

אם כי מתונה למדי, ובהחלט סביר שגם ללא מעקב מיוחד הכל יגמר בשלום. ועדיין, תחת ההנחה שמה שהכי חשוב זה יילוד ואם בריאים בסוף ההריון, לא הייתי מעגלת פינות ב"ישורת האחרונה" במיוחד שיש רקע אצלך של תפקוד לא מיטבי של השליה בסוף ההריון ושל תינוקת שנקלעה למצוקה בסוף הריון קודם עקב כך. אישית, כן בעד מעקב צמוד יותר ואצבע הדוקה מאוד על הדופק, תרתי משמע. לא מניחה שתגיעי לאחרי התל"מ ולכן זה הזמן להתחיל בכל הזירוזים הטבעיים, בתקווה ללדת לפני או עד התל"מ. בהצלחה!

ו שתי

New member
תודה לשלושתכן

ביום שלישי, דקה לפני המעקב הראשון ביחידה להריון בסיכון אני נפגשת עם מטפלת אלטרנטיבית, בתקווה להתחיל לעבוד על זירוזים טבעיים, ואכן לא לסיים את ההריון הזה כמו את הקודם. וכן, מוטב להזהר וכו'...

למעלה