עילה לתביעה של מכללה. אמשח מאוד לעזרה !

מישהי157

New member
עילה לתביעה של מכללה. אמשח מאוד לעזרה !

היי

אני מסיימת כרגע שנה א' במכללה שמרבה לפרסם את עצמה. מדובר במכללה פרטית, שגובה 32,000 ₪ לשנה. לאחר שנה לא פשוטה. המכללה ייאשה אותי מכל כיוון אפשרי. יחס גרוע, עושים מה שבא להם. מכיוון שאת המקצוע אותו אני לומדת אין בהרבה מוסדות לימוד, באים לשם מי שלא יכולים להתקבל למוסד אחר, והם כמובן יודעים זאת ומנצלים את העניין.

למשל, שפונים אליהם בכל מיני בקשות בדר"כ נדחות על הסף ( אבל לצערי זאת בטח לא עילה לתביעה). אובחנתי כלקויות למידה והם לא ממש באים לקראת. ישנם מרצים רבים שלא מעלים סילבוסים לאתר, שזה דבר בסיסי. היו קורסים שבהתחלה היוו מס' נ"ז מסוים ופתאם השתנה בלי להודיע לנו. אגודת הסטודנטים מאוד מושחתת, אין בחירות וידוע לכל שיש הרבה פוליטיקות שם. שלא לדבר על התנאים הפיזיים הנוראיים ( רמת ניקיון מתחת לכל ביקורת, כיתות צפופות ברמה מחרידה) שזה מאוד מתסכל לאור ההשקעה הכספית העצומה. מבחינתי זה לא פחות מהונאה. פשוט הגעתי למצב שהגיעו מים עד נפש והחלטתי לעזוב.

השאלה היא- האם יש עילה לתבוע אותם בתביעות קטנות בכדי שיחזירו לי את שכר הלימוד המטורף ששילמתי לשנה הזאת ( 32,000 ₪) והייתי שמחה גם לפיצוי על עוגמת הנפש. השנה הסתיימה עכשיו.

אודה לתשובה

מישהי157

New member
להוסיף לזה ( שכחתי לציין)

יש מרצה שלימדה כמה קורסים, אשר אמרה מפורשות שלא יופיע חומר מסוים בבחינה, אנשים לא למדו זאת ובכל זאת הופיע ( מדובר במקרה שחזר על עצמו פעמיים אצל אותו מרצה). רצינו לערער, אבל היא פשוט סוג של איימה בשיעור, בין המילים, אמרה שמי שעברה לא כדאי לה לגשת למועד ב' וגם לא כדאי לערער כי הציון יכול להיות גם נמוך יותר. אני בכל זאת רציתי לערער אך בנות פחדו וזה לא יצא לפועל. המזכירות מבחינתם תמיד מצדדים במרצים ולא בסטודנטים. המזכירה פעם אמרה לי: שהמרצה ותיקה והיא עושה שם טוב למכללה. ( לא מעניין אותם אם יש תלונות רבות. אין עם מי לדבר). בקיצור: עצבים, עצבים, עצבים... והיריעה עוד קצרה מהלכיל

אם למדת שם את כל השנה, יהיה לך קצת

קשה לטעון שמגיע לך החזר עבור כל השנה. תצטרכי פה נימוקים מאוד משכנעים, למה כשהתנאים כל כך גרועים, המשכת ללמוד שם שנה מלאה. הצלחנו פעם בתביעה דומה, אבל זה נדיר.
&nbsp
ותראי את התביעה הזו למשל (שהיא לרעתך): http://ktanot.co.il/?p=855. שם, למרות שהתובעים הוכיחו שהרמה הייתה נמוכה, נקבע שהם יקבלו החזר רק על התקופה שלא למדו. ואת למדת את כל התקופה.
&nbsp
בקיצור - אם יש לך נימוקים טובים, תשקלי אם להגיש תביעה. אם את לא בטוחה - תיפגשי עם עו"ד אולי לייעוץ מסודר.

מישהי157

New member
תודה. אכן יש לי נימוקים משכנעים

ואני מבינה שזה שסיימתי את השנה לא פועל לטובתי, אך אני משוכנעת שלמרות זאת הצדק ייצא. המכללה מאוד מושחתת. האם תוכל להמליץ לי על עו"ד שמבין בתחום או במידה ואתה יכול לטפל בדברים כאלה ?
חשבתי שלפני שאני תובעת לפנות קודם למכללה, לנסות לבקש את כספי. למרות ש-99% שלא אקבל. האם יש מקום לנסח ראשית מכתב לראש החוג ? או ישר לתבוע או לפנות לגוף תקשורתי ?

למעלה