עילה לתביעה

Yossssssi

New member
עילה לתביעה

לפני כשנה רכשתי טרקטור חדש מיבואל מסויים וקיבלתי על הטרקטור אחראיות לשנה. לאחר 11 חודשים וחצי גיליתי נזילת שמן מהנשם והזעקתי את אנשי השירות של החברה. המכונאי הגיע ביצע החלפת שמנים למנוע(למרות שלא היה צריך מבחינת הטיפולים הקבועים) כי הוא חשב שזאת הבעיה ונסע. ביום למחרת המשכתע לעבוד על הטרקטור וראיתי שהתקלה לא נפתרה, התקשרתי שוב לחברה והם המליצו לי לגרור את הטרקטור למוסך שלהם. גררתי את הטרקטור למוסך ובמוסך התברר שהתקלה הרבה יותר גדולה ומצריכה פתיחת מנוע + החלפת רינגים וכו´. כמובן שהכל נעשה במסגרת האחראיות והדבר היחיד ששילמתי עליו היתה הגרירה והיבואן הבטיח לי אחראיות לעוד שנה( מה שנראה לי כנסיון לרצות אותי על מוצר פגום). השאלה שלי היא האם יש לי עילה לתבוע טרקטור חדש מהיצרן או פיצוי כספי עקב ירידת ערך הטרקטור כתוצאה מפתיחת המנוע?

טרקטור באחריות

כעו"ד וכחקלאי בפועל שעובד על טרקטור משלו אבקש רק להעלות את השורות הבאות: כאשר רוכשים טרקטור חדש, אחריות היבואן והיצרן חד הם והכתובת הראשונה הינה היבואן. לא ברור ממנתוניך באם מדובר בטרקטור חדש או משופץ או מתערוכה או כמו חדש. לא ברור איזה חוזה רכישה בידיך ולאיזה מערכות הוא מתייחס. אני מניח שרכשת אותו בתשלומים רבים ואולי קיבלת מענק רכישה. קח בחשבון שעברו 11.5 חודשים מתקופת האחריות. אבל לא ברור למה מתייחסים 11.5 חודשים, לגבי גלגלים, מערכות הידראוליות, PTO, קלאצ´, מע´ הזרקת סולר. לא פרטת את שם היצרן והמודל. היבואן יטען שישנו אשם תורם שלך הואיל ובעיית נשם הינה בעייה של תחזוקה יומית. ייתכן ואימצת את הטרקטור, הוחלף שמן לא במועד או שהשמן לא מתאים, הטרקטור התחמם ללא מים בראדיאטור, או שהשתמשת בו שעות עבודה רבות (והמבין יבין). בכל מקרה עליך לפרט או להשיג חוות דעת של מומחה שיבהיר מה התקלה ושמאי שיבהיר מה הנזק שנגרם לך (כימות פחיתת השווי) בהשוואה לפחת רגיל. נא לפרט

Yossssssi

New member
אז ככה..

הטרקטור מתוצרת לנדיני נקנה במזומן ישירות מהיבואן בארץ והיבואן הוא שנותן את האחראיות ל-12 חודשים או 1200 ש"ע(הטרקטור עשה 600 ש"ע עד התקלה). בתור אחד שהחזיק טרקטור פרגסון 30 שנה עד לפתיחת מנוע ראשונה ואם לא היה נגנב לא הייתי קונה חדש, אני יכול להעיד על עצמי שאני תיחזקתי את הטרקטור היטב, ועשיתי את הטיפולים הנדרשים ע"י היבואן והמותנים כמובן בכתב האחראיות. האחראיות איננה חלה על חלקי גומי ופלסטיק וחלקים מתכלים אחרים, אך יסכים איתי כל אדם שמנוע אינו נחשב לחלק מתכלה. המכונאי שהגיע בפעם הראשונה החליף שמנים במנוע וטען שמשם נבעה התקלה, אני סבור שבטיפול האחרון(550 ש"ע) המכונאי טעה ושם שמנים לא נכונים למנוע מה שגרם לנזק במנוע לאחר זמן מסויים. החברה תיקנה את המנוע(לקח להם חודש..) והטרקטור עכשיו תקין. השאלה אם יש ירידת ערך לטרקטור בעקבות שיפוץ המנוע והאם יש עילה לתביעה. מקווה שהבהרתי במעט...

טרקטור פחית ערך - רשלנות

עילת תביעתך באם תהייה, הינה רשלנות מקצועית שהיא קשה להוכחה באשר הינך נדרש להוכיח ע"י מומחה מטעמך כי הושמו שמנים שלא כפי הוראות היצרן. אני מניח שאין בידך פירוט ואריזות השמנים שהושמו. השלב השני בתביעה, הינו הוכחת גובה הנזק. עליך להביא מומחה שיעריך את ערך הטרקטור לפני ואחרי הנזק. נניח שהטרקטור עלה לך 60,000 נטו (נטו ממענקים וכיוצ"ב), הרי לפי פחת כל שנה של 6,000 ש"ח לשנה, הוא שווה כיום 54,000 ש"ח. האם לדעתך ערך הנזק עולה על 6,000 ש"ח? תתייחס בבקשה לשאלתי, האם השיפוץ היה במסגרת האחריות ואצל מוסך מורשה? לדעתי, בכל מקרה עדיף שתוציא מכתב בעניין פחיתת ערך, באמצעות עו"ד המפרט את טענותיך. אני מניח שעשית דבר דומה כי אחרת הטרקטור לא היה עובר שיפוץ. גם בשיפוץ מנוע (נגרם לך נזק בגין אי בצוע עבודות דחופות והכרח לשכור ציוד חילופי) חייב להיות דו"ח שמבהיר מה החלקים שהוחלפו. האם היית נוכח בזמן השיפוץ? והאם החלקים נמסרו לך? אתה בעליהם? בדוק באם בעלי טרקטורים דומים, נתקלו בבעיה דומה והאם נותנים להם תחליפי שמן? האם היו לאחרים תקלות שנבעו מתכנון נשם לקוי או שהנשם הורכב הפוך או ששהנשם נסתם? בכל מקרה הצד השני יטען שי לך אשם תורם בתוצאה.

למעלה