עילום שם בפורומים

wasabi

New member
עילום שם בפורומים

שלום לכולם. לצערי הגיע לאזני מקרה עגום שמתרחש באתר פורומים דומה לזה. מישהו כותב בעילום שם הודעות פוגעות על קרוב משפחה שלי. למרות השימוש ב"ניק" ובשמות בדויים לאנשים, קל מאוד לזהות במי המדובר. ההודעות יש בהן גם הוצאת לשון הרע וגם פגיעה בפרטיות. (והן כמובן מפרות גם את תנאי השימוש באתר) רציתי לדעת עד כמה השימוש בשמות בדויים מגן על הכותב. האם יש בכך משום הגנה בבית משפט?

שם בדוי אינו מחסן את הפוגע

שימוש בשם בדוי בפרסום פוגע (לאו דווקא בפורומים) אינו מעניק לפוגע חסינות מפני תביעה, אבל הוא מקשה את הוכחת זהותו. אם גם הנפגע כותב בשם בדוי, והפרסם הפוגע מתייחס לנפגע בשמו הבדוי, מתעוררת בעיה נוספת: הנפגע צריך להוכיח, שהוא מוכר בשמו הבדוי, וכי אדם סביר יכול ליחס את הפרסום הפוגע אליו. ראה סעיף 3 לחוק איסור לשון הרע. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

wasabi

New member
סבירות הזהוי

האם מספיק שהיה שימוש יחיד בשמו של הנפגע גם אם ואח"כ עברו לשם בדוי? הפוגע בעצם נתן לאורך זמן פרטים מזהים שונים של הנפגע - פעם שם, פעם מקום מגורים, פעם מצב משפחתי ופעם שם של בן משפחה נוסף וכו - כך שלקורא אשר מכיר את הנפשות הפועלות אין ספק למי הכוונה... האם זו הוכחה סבירה בבית משפט? כמו כן הפוגע גם חשף את זהותו מדי פעם למרות השימוש בכינוי תודה על התשובה ויום טוב :) wasabi

בוא נעשה קצת סדר

1. כתיבה באינטרנט תחת שם בדוי אינה מקנה שום הגנה לכותב. העובדה שאדם מסתיר את זהותו או מתחזה אפילו לאדם שלישי אינה משחררת אותו מעול הדין החל עליו. 2. הודעה יכולה להיות לשון הרע גם אם אינה כוללת את פרטי זהותו של הקרבן, אם ניתן לזהות את הקרבן מתוך פרטים אחרים. לגבי פגיעה בפרטיות, אינני בטוח שכך הוא המצב. בכל מקרה, אם אדם סבור שפגעו בפרטיותו ע"י הודעה שאינה מזהה אותו בוודאות, אני הייתי ממליץ לו להימנע מהגשת תביעה, שכן להגיש תביעה זה כמו להגיד: "שכולם ידעו, הפרטים שלא רציתי שידעו עליי, הם באמת עליי". סוג של גול עצמי משפטי. 3. לגבי הגנה בבית המשפט: במאמרי הפורום מופיעים תדפיסים של חוק איסור לשון הרע ושל חוק הגנת הפרטיות. ניתן לראות שם אילו הגנות מוכרות. במקרה שההודעה לא כוללת את פרטי הקרבן, הוא אשר חייב להוכיח בבית המשפט שאנשים שקוראים את ההודעה, ייזהו אותו. העניין יוכרע ע"י בית המשפט עפ,י הראיות שבפניו, כל מקרה לגופו.

למעלה