עימותים

dory30

Well-known member
איך אתם בעימותים? מנסים להימנע מהם? גוררים או נגררים? ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים, האישיים והחברתיים שלכם?

masha sans bear

Active member
איך אתם בעימותים?
שונאת עימותים וגרועה בהם. אם מאלצים אותי להיכנס לעימות, אני יוצאת ממנו כששרפתי את כל הגשרים.
מנסים להימנע מהם?
תמיד ובכל מחיר.
גוררים או נגררים?
אף פעם לא גוררת. לעיתים רחוקות נגררת, לצערי.
ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים, האישיים והחברתיים שלכם?
פעם, בגלל ההימנעות שלי מעימותים, וכיו"ב התפשרות בכל מצב, אנשים היו מנצלים את זה כדי לגרום לי לעשות מה שהם רוצים ובכך להשיג את מבוקשם. כשהבנתי שזה מה שקורה, ניתקת קשר עם אותם אנשים.
ההימנעות מעימותים גורמת בעיקר לכך שיש מעט מאוד אנשים שאני שומרת איתם על קשר, אבל זה בסדר כי אני בלי קשר לא אדם שזקוק להרבה תקשורת בין-אישית. מה שקצת יותר מפריע זה שאני נמנעת מלהיכנס לכל מיני בתי עסק שקרה לי בהם עימות או שיש בהם פוטנציאל לעימות בגלל העובדים שם, אבל כמו שאני תמיד אומרת - יש המון חנויות, מסעדות ובתי קפה, אני לא חייבת להיכנס דווקא לאלו הבעייתיות.

in bal1

Well-known member
איך אתם בעימותים? מנסים להימנע מהם? גוררים או נגררים? ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים, האישיים והחברתיים שלכם?
יש עימותים שאני מעדיפה להימנע מהם. השאלה היא לא על מה. אלא עם מי. אם זה עימות עם מישהו שסתם אצא ממנו כעוסה אז בשביל מה?

dory30

Well-known member
יש עימותים שאני מעדיפה להימנע מהם. השאלה היא לא על מה. אלא עם מי. אם זה עימות עם מישהו שסתם אצא ממנו כעוסה אז בשביל מה?
לא לחינם אומרים "בחרו את הקרבות שלכם". כמו בכל עימות, קרב וכדומה אדם עושה חשבון עם עצמו- האם השגתי את מה שרציתי? אולי זה בכלל לא היה שווה - והייתי צריך להמתין, להתאפק או להבליג. הנקודה היא שלפעמים זה מתרחב מהמישור האישי למקצועי ואפילו לפוליטי או צבאי. למשל, האם חמאס לא יכולים היו להשיג את מבוקשם בדרך אחרת? אולי עדיף היה להם לנהל מו"מ עם ישראל - מאשר לבצע פיגועים, בראשם טבח ה-7.10?

לא לחינם אומרים "בחרו את הקרבות שלכם". כמו בכל עימות, קרב וכדומה אדם עושה חשבון עם עצמו- האם השגתי את מה שרציתי? אולי זה בכלל לא היה שווה - והייתי צריך להמתין, להתאפק או להבליג. הנקודה היא שלפעמים זה מתרחב מהמישור האישי למקצועי ואפילו לפוליטי או צבאי. למשל, האם חמאס לא יכולים היו להשיג את מבוקשם בדרך אחרת? אולי עדיף היה להם לנהל מו"מ עם ישראל - מאשר לבצע פיגועים, בראשם טבח ה-7.10?
בספר על דוריאן גריי, אומר האמן שהוא בוחר את חבריו לפי יופיים, את מכריו לפי אופיים הטוב ואת אויביו לפי חוכמתם. לדעתי, דווקא את החברים צריך לבחור לפי האופי הטוב ואת המכרים יותר לפי היופי. הרעיון לבחור את האויבים לפי חוכמתם נחמד.

dory30

Well-known member
בספר על דוריאן גריי, אומר האמן שהוא בוחר את חבריו לפי יופיים, את מכריו לפי אופיים הטוב ואת אויביו לפי חוכמתם. לדעתי, דווקא את החברים צריך לבחור לפי האופי הטוב ואת המכרים יותר לפי היופי. הרעיון לבחור את האויבים לפי חוכמתם נחמד.
האויב שלי לא צריך להיות מוכר בסופרמרקט, אלא מישהו ששווה יריקה. צ'רצי'ל אמר פעם: "יש לך אויבים? מעולה, סימן שעשית משהו בחיים".

dory30

Well-known member
איש לא הרים את הכפפה, אז אגיד לכם איך אני. לא אוהב להתעמת, אך נגרר. ברור שיש לזה מחיר בכל תחום בחיים- אבל גם מי שיוזם עימות משלם מחיר. רק מסוג קצת אחר.

ai27

Well-known member
איש לא הרים את הכפפה, אז אגיד לכם איך אני. לא אוהב להתעמת, אך נגרר. ברור שיש לזה מחיר בכל תחום בחיים- אבל גם מי שיוזם עימות משלם מחיר. רק מסוג קצת אחר.
ופה אתה כל הזמן תוקף...
מחפש תירוצים לאלימות שלך

dory30

Well-known member
אני מקווה מאוד שהסוג האחר הזה אינו מכות.
תראה, אומרים שברומא התנהג כרומאי. לא נקטתי באלימות יוצאת דופן מהשירות הצבאי. אבל אם בעתיד אצטרך ומישהו יעלה לי את הסעיף (ואבין שאין דרך אחרת), כן- מכות זה לגיטימי ביותר.

אלימות מותרת רק כשאין ברירה אלא להשתמש בה כדי להגן מפני אלימות אחרת. צריך להשתדל ככל האפשר לדבר ולא לגעת. כשתוקפים אותך, צריך להשתדל להדוף את התוקף בעדינות ולברוח ולא להגיב באלימות. חוץ מזה, הכפר שלי אינו ג'ונגל אלא מערכת מסודרת. ניסיתי כמה פעמים להחזיר באלימות והסתבכתי עוד יותר. מענישים את התוקפים ואת מפירי הסדר.

למעלה