שונאת עימותים וגרועה בהם. אם מאלצים אותי להיכנס לעימות, אני יוצאת ממנו כששרפתי את כל הגשרים.איך אתם בעימותים?
תמיד ובכל מחיר.מנסים להימנע מהם?
אף פעם לא גוררת. לעיתים רחוקות נגררת, לצערי.גוררים או נגררים?
פעם, בגלל ההימנעות שלי מעימותים, וכיו"ב התפשרות בכל מצב, אנשים היו מנצלים את זה כדי לגרום לי לעשות מה שהם רוצים ובכך להשיג את מבוקשם. כשהבנתי שזה מה שקורה, ניתקת קשר עם אותם אנשים.ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים, האישיים והחברתיים שלכם?
יש עימותים שאני מעדיפה להימנע מהם. השאלה היא לא על מה. אלא עם מי. אם זה עימות עם מישהו שסתם אצא ממנו כעוסה אז בשביל מה?איך אתם בעימותים? מנסים להימנע מהם? גוררים או נגררים? ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים, האישיים והחברתיים שלכם?
הלוואי עליי שזה היה רק לצאת כעוס ולא המכות שעברתי במשך השנים במקום הבעייתי הזה.יש עימותים שאני מעדיפה להימנע מהם. השאלה היא לא על מה. אלא עם מי. אם זה עימות עם מישהו שסתם אצא ממנו כעוסה אז בשביל מה?
לא לחינם אומרים "בחרו את הקרבות שלכם". כמו בכל עימות, קרב וכדומה אדם עושה חשבון עם עצמו- האם השגתי את מה שרציתי? אולי זה בכלל לא היה שווה - והייתי צריך להמתין, להתאפק או להבליג. הנקודה היא שלפעמים זה מתרחב מהמישור האישי למקצועי ואפילו לפוליטי או צבאי. למשל, האם חמאס לא יכולים היו להשיג את מבוקשם בדרך אחרת? אולי עדיף היה להם לנהל מו"מ עם ישראל - מאשר לבצע פיגועים, בראשם טבח ה-7.10?יש עימותים שאני מעדיפה להימנע מהם. השאלה היא לא על מה. אלא עם מי. אם זה עימות עם מישהו שסתם אצא ממנו כעוסה אז בשביל מה?
בספר על דוריאן גריי, אומר האמן שהוא בוחר את חבריו לפי יופיים, את מכריו לפי אופיים הטוב ואת אויביו לפי חוכמתם. לדעתי, דווקא את החברים צריך לבחור לפי האופי הטוב ואת המכרים יותר לפי היופי. הרעיון לבחור את האויבים לפי חוכמתם נחמד.לא לחינם אומרים "בחרו את הקרבות שלכם". כמו בכל עימות, קרב וכדומה אדם עושה חשבון עם עצמו- האם השגתי את מה שרציתי? אולי זה בכלל לא היה שווה - והייתי צריך להמתין, להתאפק או להבליג. הנקודה היא שלפעמים זה מתרחב מהמישור האישי למקצועי ואפילו לפוליטי או צבאי. למשל, האם חמאס לא יכולים היו להשיג את מבוקשם בדרך אחרת? אולי עדיף היה להם לנהל מו"מ עם ישראל - מאשר לבצע פיגועים, בראשם טבח ה-7.10?
האויב שלי לא צריך להיות מוכר בסופרמרקט, אלא מישהו ששווה יריקה. צ'רצי'ל אמר פעם: "יש לך אויבים? מעולה, סימן שעשית משהו בחיים".בספר על דוריאן גריי, אומר האמן שהוא בוחר את חבריו לפי יופיים, את מכריו לפי אופיים הטוב ואת אויביו לפי חוכמתם. לדעתי, דווקא את החברים צריך לבחור לפי האופי הטוב ואת המכרים יותר לפי היופי. הרעיון לבחור את האויבים לפי חוכמתם נחמד.
לא נעים שיש אויבים, עדיף שיהיו חברים.האויב שלי לא צריך להיות מוכר בסופרמרקט, אלא מישהו ששווה יריקה. צ'רצי'ל אמר פעם: "יש לך אויבים? מעולה, סימן שעשית משהו בחיים".
מסכים, אבל יש מצוי ורצוי. אין לי אויבים שאני יודע על קיומם.לא נעים שיש אויבים, עדיף שיהיו חברים.
מסכים, אבל יש מצוי ורצוי. אין לי אויבים שאני יודע על קיומם.
גם עם אויבים צריך ללמוד להסתדר, ולהימנע ככל האפשר ממריבות ומהפחתת הרמה.מסכים, אבל יש מצוי ורצוי. אין לי אויבים שאני יודע על קיומם.
ופה אתה כל הזמן תוקף...איש לא הרים את הכפפה, אז אגיד לכם איך אני. לא אוהב להתעמת, אך נגרר. ברור שיש לזה מחיר בכל תחום בחיים- אבל גם מי שיוזם עימות משלם מחיר. רק מסוג קצת אחר.
תראה, אומרים שברומא התנהג כרומאי. לא נקטתי באלימות יוצאת דופן מהשירות הצבאי. אבל אם בעתיד אצטרך ומישהו יעלה לי את הסעיף (ואבין שאין דרך אחרת), כן- מכות זה לגיטימי ביותר.אני מקווה מאוד שהסוג האחר הזה אינו מכות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.