עימנואל קאנט אמר שזה לא מוסרי לשקר...

dory30

Well-known member
מי שאומר שבחייו לא שיקר, משקר. גם אם זה "רק שקר לבן". לפעמים יש מצבים, שבהם פשוט לא כדאי להגיד את כל האמת.

בין חברים לא מוסרי לשקר, כי זה מקלקל את היחסים. אני גם חושב אם חכם לשקר. יש הבדל ברור בין לשקר ובין לא להגיד את כל האמת. שקר מטעה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
איך קאנט אמר:"אם חבר שלי יבוא אליי וכדי שהוא יחיה אצטרך לשקר בשבילו אז בלי נקיפות מצפון אומר את האמת ושחברי ימות מצידי".

והוא צודק חייבים לומר את האמת ומצידי שהעולם יישרף...

קאנט הגזים. החיים חשובים, ואם צריך לשקר כדי להגן עליהם אין ברירה. לפעמים אולי פשוט יותר כדאי להגיד חצי אמת בדרך עקיפה כדי לא להיתפס ולהסתבך בשקרים. לא חכם לשקר, כי אם השומע כבר חושד בי עדיף לא לענות אלא לתת לו להחליט באיזה סיפור להאמין.

נערך לאחרונה ב:

Lucifer LightBringer

Well-known member
קאנט הגזים. החיים חשובים, ואם צריך לשקר כדי להגן עליהם אין ברירה. לפעמים אולי פשוט יותר כדאי להגיד חצי אמת בדרך עקיפה כדי לא להיתפס ולהסתבך בשקרים. לא חכם לשקר, כי אם השומע כבר חושד בי עדיף לא לענות אלא לתת לו להחליט באיזה סיפור להאמין.
הוא צדק ואתה בן מוות.

התלוננתי עליך, הפסק להציק לי. מקווה שיהיה לך לא טוב כי מגיע לך. הוא לא צדק, החיים חשובים ומקודשים וחיי חשובים מאוד. האמן לי שלא עשיתי לך שום דבר, אני לא יודע למה אתה מציק לי.

אני מספיק חכם ומעניין. אני לומד בהצלחה באוניברסיטה, יוצר וממציא רעיונות מורכבים. אם אינך מסוגל להבין את חוכמתי, זו הוכחה שאתה לא חכם. אני אחיה עוד הרבה זמן כי אני חכם וטוב ואוהבים אותי, ספק אם אתה תחיה הרבה זמן כשאתה ככה מתנהג.

בהיגיון אולי לא צריך להגיד דברים לא נכונים ולא מדויקים, כי אפשר לדבר על מה שיאמינו במקום לענות.

למעלה