מעט פרופורציות.
הרגשה של אבן על הלב יכולה להיגרם כתוצאה מהמון סיבות. דיכאון, שינוים בלחץ-דם וגם עייפות. מבלד זאת, זו יכולה גם להיות סוגסטיה (משמע, יש לך הרגשה כזו מפני שאת חושבת שיש לך הרגשה כזו, מפני שאת רוצה לחשוב כך באופן בלתי-מודע). בכל אופן, ניגש לניסוי השמן. ראשית נפתח בכך שאין לי שום הרגשה של אבן על הלב ואורח החיים שלי נדמה כרגע טוב מתמיד. אני בהחלט מרוצה. כך, סביר להניח, אף אחד לא "עושה" לי "עין הרע". ניגשתי למטבח לבצע את הניסוי עם שני סוגי שמן, קנולה וזית. (עשיתי עם שני סוגים כי לא הייתי בטוח במה את השתמשת). בניסוי עם שמן הקנולה, שקעה טיפה אחת. גם, בניסוי עם שמן הזית, שקעה טיפה אחת. יש לציין, כי שקעו המוני טיפות קטנטנות, אותן ראיתי רק בבחינה מדוקדקת של הקערה. (דבר זה התרחש בשני המקרים). לאחר עוד כמה פעמים של מזיגה והתבוננות במזיגה ביחס לטיפות, שמתי לב שיש קשר מדוקדוק בין מיקום המזיגה לבין מיקום הטיפות היחסית גדולות, מה גם, יש קשר בין גובה המזיגה לבין מיקום הטיפות. לרוב, כאשר בא מגע בין השמן לבין דפנות השמן דובק בדפנות (מפאת תכונותיו) ולכן נשארת טיפה. בנוגע לכך שהדבר נראה כמו עין; יש לאדם נטיה טבעית לחפש דפוסים מוכרים במכל מיני דברים. הביטי בעננים, לא תראי צורות? הביטי בדוגמת קליפת העץ? לא תבחיני בפנים\חיה כלשהי? אני מבטיח לך, ניתן למצוא הכל בהכל, איזה דבר שרק תרצי. זה קשור בנסיון שלנו (מבחינת דפוסים מוכרים) וגם ב-Wishful Thinking. מפני כנראה שכבר שעשית את הניסוי אז חשבת על הקשר של עין הרע, עין, וישר זיהית צורה של עין בטיפה (מה שממילא די הגיוני, בהתחשב בכך שטיפה בדרך כלל צורתה עגולה לערך, וגם בזמן המזיגה נקלעו אליה בועות אוויר קטנות שחיזקו את תבנית העין). מכל מקרה, איני רואה מדוע להעניק לכך חשיבות מיוחדת. האם כאשר אני מזהה צורת דרקון בעננים עלי לברוח בצרחות? ועכשיו לסקפיות המאסיבית. האם באמת, באמת, ישנו דבר שכזה, "עין הרע"? אני מניח שאת מאמינה בקיום האל על פי התנ"ך (אם את מאמינה ב-"עין הרע" זה מן אינטרגל). נכון, האל של התנ"ך הינו כל-יכול (ולא אזכיר את הפרדוקסים הטמונים בכך), לעמת זאת, האדם אינו כל יכול (לפחות במובנים של השפעה על הסביבה, כמו האל). האם, לדעתך, ישנה דרך בה אדם יכול לגרום לך ל-"עין הרע"? האם איזהו טקס באמת יכול לגרום לכך? זה יותר מן אמצעי הפחדה שהתפתח מסיבות סוציולוגיות. בדיוק כשם שבשבטים באפריקה ישנם טוטמים שמוודאים שאם תתחצף לזקני הכפר תרבוץ עליך קללה. גם, על פי אמונתך, "הכל מלמעלה", לא? אלוהים שולט בכל. אז מדוע שיאפשר למישהי לעשות לך "עין הרע"? האם זה מפני שחטאת בצורה כלשהי? עשית דבר-מה רע? אם כן, אז מצאנו את הסיבה לאבן שיש לך על הלב. לא עין הרע, אלא משהו שאת עשית (ואולי את מנסה להדחיק\לברוח, כדי לא להתמודד עם הרגשות הטמונים בדבר). אולי זו סך הכל הרגשת אשמה. מקווה שעזרתי, Miyamoto.