עין הרע - ומה עם עין טובה ?

עין הרע - ומה עם עין טובה ?

עין הרע - ומה עם עין טובה ? כולם פוחדים מהעין הרע - אף אחד לא מדבר על העין הטובה . למה אין דבר כזה ? רק עין הרע ? אז יש גם עין טובה . עין הרע אכן קיימת בעולם - אך ללא בעיה ניתן לשמור על עצמנו מפניה . קודם כל עלינו ללמוד את החוק שמה שנשדר לאחר זה בדיוק מה שנקבל - כך שאם יש לנו עין הרע משמע שגם אנחנו "עשינו" עין הרע לאדם אחר . עין הרע נגרמת לאדם שמרגיש רע מהצלחתו של הזולת . כיוון שאין אדם עלי אדמות ללא אגו - אז אין אדם שיכול להעיד על עצמו שעינו טובה לגמרי . הדבר הראשון בו אנו מתבוננים כאשר אנו מסתכלים על אדם - הם העיניים - להם יש את ההשפעה הכי גדולה עלינו כמתבוננים ומה שהוא משדר מהעיניים זה מה שאנחנו סופגים ממנו . שם נמצאת העוצמה שלנו . תנסו לדמיין שיש מעין בומרנג או הדף שמחזיר את מה שאנחנו משדרים דרך העיניים בדיוק באותה מידה בחזרה אלינו . ומהי עין טובה ? למי יש עין טובה ? לזה שמקיים את המשפט :"יהי ממון חבריך חביב עליך כשלך" - כלומר זה שחברך עשיר או מצליח כלכלית יותר ממך - זה לא לרעתך - עליך להתנהג לכספו כאילו היה שלך . קשה . קשה מאוד בעולם התחרותי שלנו שכמעט הכל נמדד בכסף ... מדוע דג מסמל עין טובה והוא נגד עין הרע ? לדג אין ריסים ואין גבות , עיניו פקוחות עשרים וארבע שעות ביממה והוא כצופה על כל המתרחש תמיד . במקורות חז"ל מהוה הדג סמל לעין טובה . בזמן המבול הדג הוא היחד שלא נפגע מהחרבת העולם - הוא היחיד שניצל - לכן עין הרע אינה שולטת בו . על כן - אם תלמדו מהי עין טובה תוכלו לשמור על עצכמם מפני עין רעה . מה שתשדרו זה מה שתקבלו . אם תהיו חמדנים עין הרע תגיע אליכם - במוקדם או במאוחר . זה ששמח בשמחת הזולת הוא זה שעינו טובה ! כדי שנלמד כיצד להיות בעלי עין טובה עלינו להבין את מהותנו כאן . כל אחד מאיתנו - כאשר נולד הוא הגיע לעולם עם חבילה . חבילה שהיא רק שלו . בחבילה הזו יש יתרונות , חסרונות , תכונות אופי , ייעודים , תיקונים , ועוד . מה ששלך הוא רק שלך . זה שחברך מצליח יותר ממך - ממש לא שייך אליך . זה שלו ולא שלך . המבחנים אותם אתה עובר לא קשורים אליו . החברה בה אנו חיים לימדה אותנו להיות תחרותיים וחטטנים לגבי אופן מחייתו של האחר - אם נשכיל להפנים שמה שיש לאחר לא שייך אליי - תהיה לי רק עין טובה . אין אנו זקוקים להשוואות כאלו או אחרות בינינו לבין חברינו . אף אחד לא ייקח ממך את מה ששלך - אף אחד . רק העין שלך ...

ע ו פ ר ה

New member
יוני הצנחן, תודה. גרמת לי לחייך../images/Emo13.gif

אני מסכימה עם מה שכתבת ותודה על החידוד. באהבה עופרה

GMjoy

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי את המאמר, ואני לגמרי מסכים ! אני חונכתי המון שנים לחשוש מעין הרע, ופחדתי שבאמת איחולים ומחשבות רעות מהצד ישפיעו על חיי..! יש המון אנשים שרע להם, כשלאחרים טוב - וזה רוע בלתי מוסבר! אני אישית מכיר גולש אחד בתפוז (שלא אציין את שמו), ואחרי כמעט שנתיים אני גיליתי שהוא אדם כל-כך רע ! הוא קרוב לעשור ה-5 שלו, והוא חי בדירה צנועה עם אימו במרכז. הוא בעברו היה זמר אופראי, אבל עקב ניתוח לא יוצלח איבד יכולות קוליות (כדבריו), ולכן נאלץ לוותר על קונסרבטוריונים בתחום. אפשר באמת להביע חמלה ולחשוב מה באמת החיים מתעללים בו ככה..? הוא חי לבד עם אימו במרכז. אין לו משפחה. אין לו חברים - כולם נטשו ועזבו. ולמה? אחרי שנתיים של היכרות איתו ועם חבריו שפעם היו בקשר איתו, גיליתי אדם מאוד לא סימפטי בעצם. התגלה בפניי אדם מאוד קנאי, גס רוח, אגואיסט ברמה שלא לתאר , ואחד שבחיים לא יפרגן מהלב. כשהאמת הזאת התגלתה בכל תחושותיי, וכמובן הקשר עצמו הוביל לגילויים האלה, אני הבנתי למה הוא לא הצליח !! מכל השיחות איתו, הוא כמובן טוען שהמזל לא שיחק אצלו, ושהחיים חרא והוא בלי עבודה, בלי משפחה וכו'...וכו'... הוא מלא ציניות, והוא מאוד לא מפרגן לאנשים סביבו, וגם לא לאומנים שונים בארץ ובעולם. בקיצור, יום אחד אמרתי לו "____כל האיחולים והרוע שאתה מחלק לאנשים סביבך, וכל האי-פירגון שאתה משפריץ מתוך קנאה עמוקה - הכל הכל חזר אלייך! הכל !". ובגלל זה צריך לדעת להיות אוהב כלפי הסביבה שלך, וגם להעניק מהלב. כשמישהו חי בצורה של ה"גיבור" מהסיפור שלי - רואה את כל החיים שלו בזבל.

naty3

New member
../images/Emo31.gif

לא מסכימה איתך כי אני לא מאמינה בעין הרע, בשבילי זה אמונה טפלה ואני מתרחקת מאמונות טפלות

למעלה