עין חתול חברבר

עין חתול חברבר

אשמח לשמוע אם מישהו ראה השנה עין חתול חברבר בכל מקום שהו בארץ. בעבר זכור לי המין הנ"ל כנפוץ ביותר בכל הסביבה הים תיכונית ודרומה אפילו עד באר שבע (ויש הטוענים עוד דרומית לשם). במסגרת חידוש אוסף התמונות של זוחלי ישראל שלי אני מסתובב די הרבה לאחרונה על מנת למצוא ולצלם את כל הזוחלים בארצנו הקטנטונת ומשום מה דוקא המין הנ"ל שלא ציפיתי לבעייה במציאתו מהווה אתגר. אשמח לשמוע על תצפיות כולל מיקום השנה ומשנים עברו (מסרים/הודעות וכו') תודה מראש

איתי322

New member
אני ראיתי ותפסתי אחד צעיר הוא

היה בייבי בערך 10 ס"מ ושיחררתי אותו...

איתי322

New member
תפסתי אותו ביישוב שנקרא גבעת זאב

ותפסתי אותו דווקא באופן מפתיה בסביבות אוקטובר וספטמבר...

naja

New member
חברברים מהשנים הקודמות:

השנה-מושב יעבץ. שנה שעברה-מושב חרות, כפר שמריהו, הוד השרון. בשנים עברו- ארסוף, כוכב יאיר, הרצליה ,שדה ורבורג . בטח היו עוד כמה ישובים ששכחתי. לא נראה לי שהמין הזה נפוץ במיוחד באיזור השרון ומישור החוף. בכל שנה אני נתקל בלא יותר מ2-3 פרטים.

אסף תודה

אני כרגע משלים מינים לליסט שלי באזור הדרום (ביומיים הספקתי לצלם די הרבה מינים) תמונות יעלו בהמשך השבוע. מישהו גר אולי באזור בית גוברין - בית שמש ויודע משהו על הוכלוסיה של העין חתולים באיזור בשנים האחרונות?

השנה יצא לי לראות

שניים-פרט צעיר בהר ברכה (הר גריזים) בתוך הישוב ופרט דרוס ליד נגבה. יצא לי לראות בעבר באיזור ערד,נחל צאלים.ובאזור ואדי אל מליח בשומרון.

ינאי 15

New member
שלום אביעד...

יצא לי לראות לפני כשלוש שנים פרט באורך של כ - 30 ס"מ בערך.....נמצא באזור מגוריי.....ד"א, תשאל את אחי, אני מאמין שיצא לו לראות כמה נחשים כאלו בעבר.

למעלה