עין עצלה?

kmmng

New member
עין עצלה?

שלום, אני שואל בקשר לאחי הקטן שהוא בן 12 עכשיו. הוא נולד עם עין אחת עיוורת אבל נראית רגיל כלפי חוץ. שתי העיניים תמיד נראו אצלו אותו דבר ולא היה אפשר לראות שמשהו לא בסדר עם עין אחת. אבל בחודשים האחרונים העין העיוורת פשוט נעצמת לו לפעמים והוא לא מודע לזה, רק כשמעירים לו או שהוא רואה את עצמו במראה הוא כאילו מתאמץ ופותח את העין. זה לא קורה כל הזמן יש ימים שזה בכלל לא קורה לו ואז עין שלו נראית רגיל אי אפשר לנחש שהיא עיוורת אבל לפעמים זה קורה לו ממש כל הזמן. אבא שלי הלך איתו לרופא עיניים אבל הרופא אמר שהכל בסדר כמובן חוץ מזה שהעין לא רואה אבל אין שינוי ממה שהיה תמיד. מה אפשר לעשות, אחי ממש מתוסכל מאיך שהוא נראה כשהעין נסגרת לו אבל הוא לא יכול לעשות עם עצמו כלום.

kmmng

New member
עין עצלה

לפי מה שהוא אומר הוא לא רואה בעין בכלל שום דבר, כשהוא עוצם את העין הטובה הוא עיוור לגמרי. הסיבה לפי מה שאני הבנתי זה פגם בעצב של העין שהוא נולד איתו.

עיןעצלה

אם מדובר בפגם שלעצב הראיה שהוכח על ידי בדיקת VEP אין הרבה מה לעשות מלבד משקפי מגן להגן עלהעין הילידה

kmmng

New member
אבל מה היה עד עכשיו

תודה על התשובה, מאוד הייתי רוצה להבין - הפגם הזה זה משהו שהוא נולד איתו ככה, זה לא השתנה במשך השנים אבל אף פעם לא הייתה לו בעיה חיצונית. זה לא שעכשיו נהרס עוד משהו בעצב. זה לא שנהיה לו שיתוק בעין כי הוא יכול לפתוח ולסגור אותה חופשי. אבל הוא אומר שגם כשהוא פותח וכשהוא סוגר את העין הוא לא כל כך מרגיש אם העין פתוחה או סגורה בגלל שבכל מצב הוא לא רואה כלום. זה תמיד היה ככה אבל הוא אף פעם לא שם לב לזה עד עכשיו כי העין פשוט הייתה נפתחת ונסגרת ביחד עם העין השניה אבל עכשיו לא, למה ?

למעלה