עיניים אדומות בתדירות גבוהה

בוזוקיא

New member

שלום, אני סובל מעיניים אדומות בתדירות גבוהה מאוד, על סף ה-תמיד. האדמימות לפעמים חזקה יותר ולפעמים חזקה פחות אבל אפשר לומר שתמיד יש לי קצת אדום.
לא מזמן הלכתי לרופא עיניים לבדיקה שגרתית ואמרתי לרופא על הבעיה שיש לי בעיניים. בבדיקה הוא אמר שהוא מזהה עודף של כלי דם בעין ושזה נורמלי ומכיוון שאמרתי לו שזה תמיד ככה הוא הסיק שזה לא נובע על רקע דלקתי. רק אחרי הבדיקה כשהסתכלתי במראה ראיתי שהעין שלי לבנה מהרגיל ואני מניח שהחומר שהם טפטפו לי לעין על-מנת להרחיב את האישון, גם העלים על הדרך את האדמומיות כך שאני חושש שהרופא לא קיבל תמונה מדוייקת של רמת האודם.

עכשיו לשאלה שלי-
לפני כמה ימים הרגשתי גירוי בעין והיא הייתה אדומה מהרגיל ולכן החלטתי לשים סינטומיצין למשך כמה ימים. להפתעתי הרבה האדימות נעלמה כמעט לחלוטין. כבר הרבה שנים לא ראיתי את העין שלי כל כך לבנה.
הבעיה היא שברגע שהפסקתי לשים סינטומיצין (לאחר 4 ימים ששמתי את המשחה פעמיים ביום) האדמומיות החלה לחזור. בשלב הזה אני כבר מבולבל לחלוטין. האם העובדה שהאדמומיות נעלמה מצביעה על כך שהמקור אכן היה דלקתי? האם להמשיך עם הטיפול?

אני מצרף תמונות להמחשת האדמומיות. אלו לא תמונות חריגות, ככה זה רוב הזמן.

טיפטפו לך כנראה טיפות אפרין שמרחיבות אישון אך גם מכווצות כלי דם.
קשה לי לענות לך - אם מדובר על בעיה שהיא שנים והיא דו עינית אז לא נראה לי שיש בעיה. יש אנשים שיש להם עיניים אדומות ואין מה לעשות בנידון.
מצד שני בהחלט בצילומים האודם נראה חריג....
סינטומיצין - זו אנטיביוטיקה ולכן מטפלת בזיהום ולא בדלקת.
האבחנה לעין אדומה היא רחבה מאד. לסיכום, אי אפשר להגיע לאבחנה או לכיוון בלי לקבל אנמנזה מפורטת ולבדוק אותך. תשקלי להתייעץ עם מומחה למקטע קדמי/קרנית.
בברכה,

בוזוקיא

New member
שאלה לגבי סינטומיצין ועוד שאלה פחות קשורה

1. האם סינטומיצין גם עשוי לגרום לכיווץ כלי דם והעלמה "קוסמטית" רגעית של האדמומיות?
אם התשובה היא שלילית אז הרי הדרך היחידה כביכול שהסינטומיצין עזר היא שבאמת היה זיהום בעין לא?
&nbsp
2. יש לי בעיה של אפטות חוזרות בפה. בדקתי בגוגל וראיתי שכמות של למעלה מ-20 אפטות בשנה עלולה להיות חשודה ואצלי אכן יש למעלה מ-20 אפטות בשנה, בערך כל שבועיים צצה לי אפטה וברוב המקרים גם מופיעה נפיחות בבלוטות הלימפה בצוואר ביחד עם האפטה מה שמעיד (על פי גוגל) על אפטה רצינית.
אני מציין את זה כי באחד משיטוטיי הרבים בגוגל ראיתי שעשוי להיות קשר לפעמים בין הסימפטומים של עיניים אדומות ואפטות חוזרות.
האם ידוע לך על זה משהו? האם כדאי לציין את זה בפני הרופא בבדיקה? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש קודם מהרופא משפחה לפני שאני ניגש למומחה קרנית? אני לא רוצה לחכות 4 חודשים בתור ואז להגיע לפגישה עם המומחה ושהוא ישלח אותי לעשות בדיקת דם ושוב לחכות בתור.
&nbsp
תודה רבה על התשובה המפורטת, אני אכן אברר לגבי מומחה מקטע קדמי/קרנית, לא ידעתי אפילו שקיים תחום כזה אז תודה רבה!

שאלה לגבי סינטומיצין

1. סינטומיצין לא אמור לגרום לכיווץ כלי דם. לא יודע להגיד לך איך הסינטומיצין עזר, אלא אם כן היה זיהום.
2. אפטות בפה גם רבות יכול להיות ממצא רגיל ולעיתים יש נטיה משפחתית. שאל את בני משפחתך האם הם סובלים מכך. אמנם, לעיתים זה יכול להראות גם על מחלה. אפטות בפה ומעורבות עינית יכול להראות על מחלה בשם בכצ'ט או על reactive arthruths (מחלת רייטר). מדובר במחלות לא שכיחות.
הייתי מתייעץ עם רופא משפחה ועם מומחה מקטע קדמי/קרנית במקביל.
בברכה,

למעלה