כמה בירורים...
פרידה, נכון שמה שתיארת זה נכון בשביל הרבה מאוד מיקרים, אולי הרוב. אבל: *לא אצל כל הגברים יש את הבליטה הזאת בחלק התחתון של המצח, באיזור הגבות (נדמה לי שקוראים לזה orbital rim ). למרבה הקינאה נתקלתי בכמה גברים שהאיזור הזה שלהם במצח הוא ממש חלק לגמרי וישר כמו אצל נשים- אבל זה לא אומר שזה גרם לפנים שלהם להיראות נשיות. *אני לא יודעת אם זה נכון שאצל נשים זה "כמעט לא קורה" כי נתקלתי בהמון נשים שיש להן את הבליטה הזאת ואני לא חושבת שזה גרם להן להיראות מכוערות או גבריות, ביניהן גם הרבה דוגמניות מפורסמות אפילו. אני חושבת שלכל בנאדם כמעט יש בליטה כזאת או אחרת באיזור הזה, לגברים בדרך כלל זה יותר עבה ובולט ואצל נשים זה בדרך כלל קצת יותר עדין. אני לא בטוחה אבל שמעתי שהעור, ולעיניין זה עור הפנים, אצל נשים הוא יותר מתוח מאשר אצל גברים. אז אולי המתיחות הזאת של העור ובכלל האיכות האחרת של העור אצל נשים גורמת לבליטה הזאת להיראות פחות בולטת ומשמעותית. אולי זה גם אחד הדברים שמשתנים לטובה אצל נשים טראנסקסואליות בזמן הטיפול ההורמונלי- ולכן אני קצת בספק שאכן כל הנשים הטראנסקסואליות באמת זקוקות לניתוח פלסטי כזה במצח, או בגרוגרת, או בכל מקום אחר בפנים. *אכן שמעתי שטיפול הורמונלי לא משנה את מבנה ומראה העצמות, אבל חשבתי שרק אצל MTF זה ככה ושאצל FTM מבנה העצמות כן משתנה באופן מסויים והופך ליותר גברי. יכול להיות שהרבה דברים שאמרתי פה לא נכונים. בכל מיקרה אני מעוניינת לשמוע תגובות שלכם... ביי ביי.