עיניין לא מיושב אצלי

Kayben

New member
עיניין לא מיושב אצלי ../images/Emo35.gif

קראתי את שירשור מה ההבדל בין דאנס להאוס? עד עכשיו אני עשיתי הבדל לבין המוזיקה, כאשר החשבתי את האוס ל"אלקטרוני יותר כבד". אבל בהאוס אין מילים??? לפי זה אז בעצם עופר ניסים ושילובי המאיה הם דאנסים???

SummerNightCity

New member
אני לא חושבת שקראתי שם שההאוס

ללא מילים.
עומר מלכה כתב: "שיר דאנס כמעט תמיד יהיה עם מילים (שירה) מה שלרוב לא יהיה בהאוס (חוץ מסמפלים קטנים, וגם לא בכל השירים)." אני הבנתי מזה, שכן יש מילים, אבל לא כל כך הרבה, ובטח שלא כמו בשיר רגיל, ושיש חלק גם ללא מילים בכלל. אולי אני מדמיינת, אבל בקטעים של עופר ניסים, אני שומעת יותר את הקצב והביט, ומדי פעם יש שירה של מיה שם. משהו כמו 35% שיר 65% קצב. לא יודעת, אבל זו אני.

PoolooP

New member
לא נכון ../images/Emo31.gif

דאנס זה בעיקר עם ווקאל (מילים). האוס זה שם כולל לסגנונות אלקטרוניים (כמו אלקטרו, ניו יורק טרייבל וכ'ו, כל הסוגים האלה הם נחשבים "האוס"). לכל תת-ז'אנר של האוס יש חוקים משלו והוא שונה אחד מהשני. מה שכן בארץ, משום מה, מחשיבים "טראנס" כפסיכודאלי (PSY TRANCE/GOA) וזה לא נכון. האוס יותר איטי מדאנס (כן כן) ונע ב-BPM (בכל סגנונותיו השונים) בין 120 ל-130-132. דאנס יותר מהיר (כן כן, תתפלאו) ונע בין 130 ל-140. טראנס (לא פסיכודאלי) נע בין 140 ל-150 (שמעתי גם מספר קטעים שיש הרבה יותר או פחות). הכל פה הכללה אז יש תמיד יוצא מן הכלל ותמיד יהיו אמנים שלא עם ה"זרם", אז יש המון סיכויים שלא תסכימו איתי
... מה שכתבתי פה זה הכלל ותמיד יש יוצא מן הכלל...אז.... בדאנס ב-99% מהמקרים יש ווקאל. בהאוס זה תלוי בז'אנר של ההאוס (בניו יורק גם לרוב יש, טרייבל לרוב אין וגם אם כן יש סאמפל, אולי התכוונתם לזה) בטראנס (בפעם השלישית- לא פסיכודאלי) זה די פיפטי-פיפטי.
שבוע טוב

Kayben

New member
אמממ...

טוב, אז אני מניח שמה שחשבתי שהאוס זה באמת זה... אני אוהב האוסים - אבל עם שירה לרוב... לדעתי בלי מילים זה קצת חלול, למרות שאלה לא בדיוק טקסטים עמוקים. אבל עדיין "המוזיקה" של המילים מוסיפה לשיר לדעתי.

Kayben

New member
רעיון לסקר שעלה לי...

למרות שאני לא יודע מה תהיה בו הבחירה... "מי יהיה האמן של 2006?" או סתם נושא טוב, כי לי אין מושג מה צפוי בהמשך...

PoolooP

New member
יש לי גם רעיון ../images/Emo13.gif

לעשות סקר בשני חלקים, לעשות סקר אחד מה הסגנון שאתה הכי אוהב ואז אפשרויות (דאנס האוס טראנס צ'יל וכ'ו) ואז הסקר הבא שיהיה יהיה מה האמן שאתה הכי אוהב והוא יהיה במסגרת הז'אנר שניצח. מה אומרים? :)

GnG17

New member
אכן..

האוס איטי עם תוספת של וואקל זה הדבר.. *אהמ* עופר ניסים ומאיה *אהמ* ודרך אגב המלצת השבוע שלי זה KMC Feat Sandy - Get Better (Asi Givati Remix 2006)

PoolooP

New member
../images/Emo207.gif המלצת השבוע שלי

Alex Gaudino & Jerma presents Lil' Love - Waiting for tonight (l.o.b. remix) חידוש לג'ניפר לופז
מעולה! מה ההמלצה שלכם?

למעלה